Σήμερα: 22/04/2019
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 10:49

Πλατιά αντιφασιστική σύσκεψη για την δράση τον Σεπτέμβρη 2018 με την συμπλήρωση των 5 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Γράφτηκε από

penen-1021x576.jpg

Με πρωτοβουλία της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι στο πολιτιστικό κέντρο στις 16/7/2018 πλατιά αντιφασιστική σύσκεψη με την συμμετοχή δεκάδων Σωματείων, αντιφασιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Στην σύσκεψη προσκλήθηκε και έλαβε μέρος και η ΠΕΝΕΝ με τον Πρόεδρό της Αντώνη Νταλακογεώργο.

Στις 18/9/2018 συμπληρώνονται 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον οποίο εκτέλεσε εν ψυχρώ η Χρυσαυγίτικη νεοφασιστική οργάνωση.

Η 18/9 έχει νοηματοδοτηθεί στους εργαζομένους και στην κοινωνία και έχει εδραιωθεί στην συνείδηση του λαού μας ως ημέρα κατά του φασισμού.

Όσο πλησιάζει το τέλος της δίκης της Χρυσαυγίτικης συμμορίας καθίσταται αναγκαίο να γίνει πιο αισθητή, πιο μαζική και πιο δραστήρια η παρουσία όλων μας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που όπως δείχνουν τα πράγματα αποτελεί το τελευταίο «προπύργιο» της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης.

Οι πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποίησαν τα τάγματα εφόδου στο Πέραμα, τον Πειραιά και σε άλλες περιοχές επιβεβαιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή καταβάλλει απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει δυνάμεις αξιοποιώντας και τις εξελίξεις με το μακεδονικό.

Στην σύσκεψη αναπτύχθηκε γόνιμη και δημιουργική συζήτηση η οποία κατέληξε σε αποφάσεις για μια σειρά δράσεις.

  • Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνει η κεντρική συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 18/9 μπροστά στο μνημείο που έχει αναγερθεί στο Κερατσίνι, στην συνέχεια θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία από Κερατσίνι – Πειραιά και θα καταλήξει έξω από τα γραφεία της Χρυσαυγίτικης συμμορίας.
  • Επίσης την Παρασκευή το βράδυ στις 15/9/ θα διοργανωθεί συναυλία με τον ίδιο αντιφασισιτκό χαρακτήρα.
  • Ταυτόχρονα θα γίνουν περιφερειακές συσκέψεις και εκδηλώσεις με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία του κεντρικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.
  • Στο παραπάνω πλαίσιο προτάθηκε να γίνει διεθνής αντιφασιστική εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος αντιφασιστικές οργανώσεις από μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό αγωνιστικό – αντιφασιστικό πρόγραμμα από την συντονιστική επιτροπή που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Η ΠΕΝΕΝ όπως δήλωσε στην σύσκεψη ο Πρόεδρός της θα συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής όλων των εκδηλώσεων και δράσεων, θα τις πλαισιώσει και θα τις στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της.  

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή