Σήμερα: 23/05/2018
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 06:50

Με επιτυχία έγινε η συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στον Πειραιά

Γράφτηκε από

ice_2018-05-01-10-59-58-477-1.jpg

Η 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδική κλίμακα σημείωσε απόλυτη επιτυχία στις Ακτοπλοϊκές και Πορθμειακές γραμμές όλης της χώρας.

Στον Πειραιά με πρωτοβουλία εργατικών Σωματείων έγινε συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι στην οποία η συμμετοχή του κλάδου αλλά και των συνταξιούχων του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Στην συγκέντρωση μίλησαν οι εκπρόσωποι της Γ΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, της Ένωσης Λιμενεργατών Πειραιά (ΟΛΠ) και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ Βασίλης Προβατάς ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, κατήγγειλε ότι τα μνημόνια αποτελούν το εργαλείο μέσα από το οποίο οι αστικές κυβερνήσεις την περίοδο 2010-2018 επιχείρησαν ριζικές αναδιαρθρώσεις έτσι ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει την κρίση και ταυτόχρονα η επέλαση της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής πέρασε αποκλειστικά πάνω από τις πλάτες των εργαζομένων, των Συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή της Μεσογείου, πρωταγωνιστές σε αυτές τις πολεμικές επεμβάσεις ήταν και είναι οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε) οι οποίες επιδιώκουν την ενίσχυση και διεύρυνση των οικονομικών και γεωστρατηγικών τους συμφερόντων στην περιοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση η χώρα μας και η κυβέρνηση δίνει απλόχερα βοήθεια στα επιθετικά – πολεμικά σχέδια του Αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού με την ανανέωση της συμφωνίας για την πολεμική βάση της Σούδας αλλά και την διευκόλυνση και σε άλλες περιοχές της χώρας ενώ ταυτόχρονα εντείνει τα εξοπλιστικά προγράμματα σε μια περίοδο που ο λαός μας στενάζει κάτω από τις βάρβαρες αντικοινωνικές πολιτικές.

Σημείωσε την ανάγκη στην χώρα μας να αναπτυχθεί, με αιχμή το εργατικό κίνημα, ένα ισχυρό, μαζικό, αντιπολεμικό και αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα το οποίο θα αντιπαλέψει τους επιθετικούς και πολεμικούς σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού.

Επίσης αναφέρθηκε στους αγώνες της εργατικής τάξης και υπογράμμισε την ανάγκη ο αγώνας αυτός να γίνει πιο συντονισμένα, με ριζοσπαστικά πολιτικά χαρακτηριστικά, να έχει στο στόχαστρο την κυβερνητική αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική και για αυτό τον σκοπό επισήμανε ότι χρειάζεται η ευρύτερη συσπείρωση, δράση και αγώνας όλων των συνδικάτων, κυρίως σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, από τα κάτω να οργανωθεί ένα ισχυρό ταξικό αγωνιστικό μέτωπο.

ice_2018-05-01-11-05-10-676-2.jpg

 

ice_2018-05-01-11-13-47-311-3.jpg

 

 

****************/////////////////*********************

 

 

•    Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την 1η Μάη 2018  •    Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων την Πρωτομαγιά στο Πασαλιμάνι στις 9.30 το πρωΐ

_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.JPG

  • Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την 1η Μάη 2018

 

  • Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων την Πρωτομαγιά στο Πασαλιμάνι στις 9.30 το πρωΐ

 

  • Παλεύουμε με συνέπεια ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ

 

  • Διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους

 

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων

Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί για το συνδικαλιστικό κίνημα ένα ξεχωριστό αγωνιστικό ορόσημο που συμβολίζει διαχρονικά την πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στις εκμεταλλεύτριες τάξεις, την ανειρήνευτη ταξική πάλη που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την κοινωνική εξέλιξη και πρόοδο, φέρνει στη μνήμη μας εκατομμύρια πρωτοπόρους εργάτες που έπεσαν θύματα των κατασταλτικών μηχανισμών στο καπιταλιστικό σύστημα, στην πάλη για μία καλύτερη ζωή, για την χειραφέτησή τους και την απελευθέρωση από τα δεσμά του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ήταν και είναι μέρα πάλης, διεκδίκησης αλλά και αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων όλων των χωρών του κόσμου για τα δικαιώματά τους, είναι η μέρα που η εργατική τάξη και τα συνδικάτα επιθεωρούν τις δυνάμεις τους, καθορίζουν και σχεδιάζουν το αγωνιστικό διεκδικητικό τους πλαίσιο, διαμορφώνουν τα αιτήματά τους, οργανώνουν την παραπέρα αγωνιστική τους δράση, για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η εργατική Πρωτομαγιά το 2018 βρίσκει την χώρα μας και ευρύτερα την περιοχή της Μεσογείου σε μία εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση εξαιτίας πολεμικών επεμβάσεων και των ανταγωνισμών που αναπτύσσονται στην περιοχή από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και άλλων περιφερειακών δυνάμεων, που επιδιώκουν την καταλήστευση χωρών και λαών, την ενίσχυση των γεωστρατηγικών συμφερόντων τους, την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, την επέκταση και την κερδοφορία των πολυεθνικών μονοπωλίων στην περιοχή.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις οδηγούν στην καταστροφή χωρών και από αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Συρίας στην οποία οι επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού έχουν οδηγήσει σε πάνω από 500.000 νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι οδηγήθηκαν στην προσφυγιά αναζητώντας τη σωτηρία τους.

Την ίδια στιγμή η ιμπεριαλιστική Ευρώπη αφήνοντας κατά μέρος τις υποκριτικές διακηρύξεις περί «δημοκρατίας» και «αλληλεγγύης» δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, εγκλωβίζει εκατομμύρια πρόσφυγες - μετανάστες στην Τουρκία, σφραγίζει τα σύνορα της, σηκώνει φράχτες, προχωράει σε συμφωνία με την Τουρκία διατηρώντας εκατομμύρια πρόσφυγες - μετανάστες σε μία ιδιότυπη φυλακή δημιουργώντας στρατόπεδα μέσα στα οποία επιβιώνουν όλοι αυτοί οι οποίοι είναι θύματα των δικών τους πολέμων!!

Η ελληνική κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την αποδοχή της συμφωνίας με την Τουρκία, για τη μετατροπή της πολεμικής βάσης της Σούδας σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενώ παράλληλα διαπραγματεύεται για να παράσχει νέες διευκολύνσεις με την επέκταση των στρατιωτικών υποδομών στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές. Στο παζάρι των διαπραγματεύσεων είναι η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα, η Σύρος κ.λπ.

Την ίδια χρονική περίοδο στην χώρα μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης. μεγάλου κεφαλαίου και δανειστών ενώ η κυβερνητική προπαγάνδα μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια, για δίκαιη ανάπτυξη, νέες επενδύσεις, αύξηση των θέσεων εργασίας, όμως αυτά ακυρώνονται και καταρρέουν στην πράξη, αφού το ευρωενωσιακό κατεστημένο και το ΔΝΤ επιτάσσουν και η κυβέρνηση έχει συνομολογήσει την συνέχιση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, νέο πρόγραμμα για μετά τον Αύγουστο του 2018, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα του εθνικού παραγωγικού μας πλούτου, ενίσχυση και διεύρυνση των μέτρων και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται πρέπει και οφείλει να εντείνει την πάλη του, να διεκδικήσει σύγχρονες ΣΣΕ που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα. Να παλέψει ενάντια στη γενικευμένη επισφαλή και ευέλικτη εργασία για μόνιμες θέσεις εργασίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανεργία και την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Να δώσει συντονισμένα τον αγώνα για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε κρίσιμους τομείς και επιχειρήσεις του δημοσίου, να παρέμβει αποτελεσματικά για να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία, η ανασφάλιστη εργασία, η απλήρωτη εργασία, η υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς. Να έχει σταθερό το μέτωπο της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του στη μαζικοποίηση και αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Στον χώρο της Ναυτεργασίας εντείνεται η συντονισμένη επίθεση εφοπλιστικού κεφαλαίου και κυβέρνησης έχοντας στο επίκεντρο τα κοινωνικοασφαλιστικά προβλήματα, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα , τις ΣΣΕ, την παραπέρα διεύρυνση της μαύρης ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ναυτεργατών.

Η γραμμή κυβέρνησης – εφοπλιστικού κεφαλαίου υλοποιείται και κλιμακώνεται με την συνδρομή των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως ακριβώς συνέβη για πολλοστή φορά στην πρόσφατη 2ήμερη απεργία την οποία η γνωστή πλειοψηφία της ΠΝΟ διέκοψε αναιτιολόγητα και αρνήθηκε την συνέχισή της με φαιδρά και αστεία επιχειρήματα παίζοντας και αυτή την φορά το παιχνίδι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Είναι η ίδια τακτική που σταθερά έχουν χαράξει και υλοποιούν ευρύτερα στο συνδικαλιστικό κίνημα οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες είναι ένθερμοι οπαδοί του ευρωπαϊκού ιδεώδους και υποταγμένοι στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη και οι Ναυτεργάτες ως αναπόσπαστο κομμάτι της πρέπει να πορευτούν σε ένα συνεπές και αποφασιστικό αγώνα που θα βάλει μπροστά τα δικά τους συμφέροντα, τα δικά τους δικαιώματα σε ανοιχτή σύγκρουση και ρήξη με την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο, τον Αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό για να αποτινάξει η χώρα και ο λαός τα δεσμά της εκμετάλλευσης για την χειραφέτησή του από το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Έναρξη απεργίας την 00.01 της Τρίτης 01-05-2018 και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

 

Πειραιάς 24/4/2018

Με αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 09:53
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή