Σήμερα: 22/04/2019
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 07:29

Διεθνής μέρα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες - Εντυπωσιακό, δυναμικό και μαζικό το συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου

Γράφτηκε από

_στον_φασισμο.jpg

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό και αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/3/2018 στην Ομόνοια και στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες λαού, νεολαίας ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια, συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μέσω της Σταδίου έφθασε στο Σύνταγμα και από εκεί κατευθύνθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Στην συγκέντρωση και την πορεία δεσπόζουσα θέση είχαν τα συνθήματα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων που εξελίσσονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, η καταγγελία ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντιπροσφυγική πολιτική της, όπως είναι η συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, Λιβύης αλλά και της ανάμειξης της ελληνικής κυβέρνησης η οποία συμμετέχει στην ευρωατλαντική αυτή πολιτική και ταυτόχρονα στηρίζει και ενισχύει τις επεμβατικές πολιτικές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – Ε.Ε, την ξενοφοβική και ρατσιστική τους πολιτική που ανοίγει τον δρόμο για την ακροδεξιά και τον φασισμό στην Ευρώπη.

Επίσης κοινό ήταν το σύνθημα να προχωρήσει η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής» και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τα διαδοχικά εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Στο συλλαλητήριο πήρε και φέτος μέρος η ΠΕΝΕΝ με δικό της μπλοκ και πανό στο οποίο ξεχώριζε το σύνθημα: «Διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – μετανάστες. Απαιτούμε καμιά ανάμειξη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις»

Σημειώνουμε ότι στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και εκατοντάδες πρόσφυγες – μετανάστες σε ένα μεγάλο πολύχρωμο και πολυεθνικό ποτάμι που διαδήλωσε και απαίτησε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

20180317_160353-1.jpg

 

ΠΕΝΕΝ: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην διεθνή μέρα δράσης  κατά του ιμπεριαλισμού, ρατσισμού – φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας Σάββατο 17 Μάρτη 2018

diethnis-mera-kata-toy-ratsismoy.jpg

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δυνάμεις του διεθνούς ιμπεριαλισμού ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία – Κίνα και από κοντά άλλες μικρότερου βεληνεκούς, κλιμακώνουν και ενισχύουν τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους και ανταγωνίζονται για την απόκτηση νέων πεδίων επιρροής σε διάφορες περιοχές του κόσμου με επίκεντρο την νοτιοανατολική Μεσόγειο, την Βόρεια Αφρική αλλά και τα δυτικά Βαλκάνια.

Στο στόχαστρο αυτών των οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών βρίσκονται χώρες όπως η Συρία , η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τα δυτικά Βαλκάνια αλλά και πιο μακριά από την περιοχή μας όπως είναι η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Βόρειος Κορέα κ.λπ.

Οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού είναι αυτές που προκαλούν διεθνείς και τοπικές συρράξεις και πολέμους, επιδιώκουν την καταλήστευση των εθνικών πλουτοπαραγωγικών πόρων, την ενδυνάμωση της γεωστρατηγικής τους θέσης και επιρροής, την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση διάφορων χωρών.

Είναι οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού που τρέφουν και καλλιεργούν τις εθνικές και θρησκευτικές αντιθέσεις και ακολούθως επεμβαίνουν στο όνομα της δήθεν προστασίας και της ασφάλειας αυτών των χωρών για να λεηλατήσουν τον εθνικό παραγωγικό τους πλούτο.

Είναι οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού που προκαλούν τις διάφορες αναμετρήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη και ταυτόχρονα είναι οι ίδιες αυτές δυνάμεις που στρώνουν τον δρόμο στον φασισμό, τον ρατσισμό, την φτώχεια και την καταστροφή.

Είναι οι ίδιες αυτές δυνάμεις που έχουν δημιουργήσει με τις επεμβάσεις τους και τις συνεχιζόμενες πολεμικές συγκρούσεις τα φαινόμενα φτώχειας, πείνας, εξαθλίωσης αλλά και τον ξεριζωμό προσφύγων και μεταναστών που μαζικά εγκαταλείπουν τις χώρες τους αναζητώντας την ασφάλεια και την προστασία της ίδιας της ζωής τους.

Κατά συνέπεια η διεθνής μέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας είναι κατ’ εξοχή μέρα δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την τεράστια απειλή που συνιστά αυτός για τους λαούς όλου του κόσμου!!!   

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την μια υποδαυλίζουν και προκαλούν τους πολέμους, και σε σκληρό πολλές φορές ανταγωνισμό μεταξύ τους, και από την άλλη κλείνουν τα σύνορα, πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες -μετανάστες στην θάλασσα της Μεσογείου, καλλιεργούν με την πολιτική τους την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Οι πάνω από 5500 νεκροί στην Μεσόγειο την περίοδο 2016-2017 επιβεβαιώνουν την ορθότητα αυτής της άποψής μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών Ευρώπης, Τουρκίας και Λιβύης.

Οι πολιτικές της Ε.Ε με την ενεργή συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης είναι υπαίτιες και υπεύθυνες για τον απάνθρωπο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην ενδοχώρα και σε διάφορα νησιά της χώρας μας.

Παράλληλα η κυβέρνηση παρέχει και εξασφαλίζει νέες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ στρατιωτικού χαρακτήρα όπως στην Σούδα, την Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη κ.α.

Η πρόσφατη κρίση που είναι σε εξέλιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έδειξε για άλλη μια φορά ότι η δήθεν ομπρέλα προστασίας ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ευρώπης συνιστά μια απάτη που αλυσοδένει την χώρα στα δεσμά του ιμπεριαλισμού και από την άλλη οι ίδιες αυτές δυνάμεις επιδιώκουν μέσα από την ένταση και όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων να προωθήσουν ακόμη περισσότερα πολεμικά και εξοπλιστικά προγράμματα και παράλληλα τηρούν ίσες αποστάσεις από την προκλητική μιλιταριστική και σοβινιστική πολιτική της Άγκυρας….

Η ταύτιση της χώρας μας με τις τυχοδιωκτικές επιλογές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η ένταση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού ενισχύουν και στην Ευρώπη τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Η εκλογική αλλά και η πολιτική ενίσχυση των δυνάμεων αυτών αποτελεί πλέον για την Ευρώπη μια πραγματικότητα που αφορά τον νότο, τον βορά, την δυτική και ανατολική Ευρώπη!!

Η πολιτική του θεσμοθετημένου νεοφιλελευθερισμού που είναι η κυρίαρχη οικονομική πολιτική της Ε.Ε, η πολιτική της σκληρής λιτότητας, της ενίσχυσης και διεύρυνσης της κερδοφορίας των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου σε συνδυασμό με την ξενοφοβική πολιτική της Ευρώπης είναι το έδαφος πάνω στο οποίο επενδύουν και αναπτύσσονται τα διάφορα εθνικιστικά αντιδραστικά και φιλορατσιστικά κόμματα.

Στην χώρα μας το φιλοφασιστικό και νεοναζιστικό ρεύμα εκφράζεται κυρίως από την Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλες μικρότερες οργανώσεις που κινούνται σε νεοφασιστική κατεύθυνση, όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα με την «COMPAT 18 HELLAS» η οποία όπως αποκαλύφθηκε λειτουργούσε με την Χρυσή Αυγή ως «συγκοινωνούντα δοχεία» και είχε αναπτύξει έντονη δράση με διάφορες εγκληματικές ενέργειες.

Οι διαδοχικές επιθέσεις και η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων νεοφασιστικών οργανώσεων αποκαλύπτει και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης η οποία δεν έχει ως στόχο της πολιτικής της την εξάρθρωση, την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των παράνομων νεοναζιστικών μορφωμάτων που αναπτύσσουν ανενόχλητα την φασιστική βία και τρομοκρατία.

Το ίδιο βαρύτατες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης για την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής η οποία βρίσκεται στον 4ο χρόνο και είναι αβέβαιο εάν ολοκληρωθεί μέσα και σε αυτή την χρονιά.

Το γεγονός αυτό επιβάλει στο εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα να είναι σε επιφυλακή, να εντείνει και να κλιμακώσει τους αγώνες του και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ιδεολογική – πολιτική απομόνωση του νεοφασισμού σε κάθε μορφή και έκφραση και να αποκρούσει αποφασιστικά τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν εργατικές, αντιφασιστικές και αντιπολεμικές οργανώσεις και καλεί τα μέλη της να δώσουν αγωνιστικά το παρόν σε αυτό.

Όλοι στην Ομόνοια

Στις 17/3/2018

Στις 3 μ.μ

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 08:43
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή