Σήμερα: 17/01/2019
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 07:55

Με επιτυχία έγιναν οι κινητοποιήσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Γράφτηκε από

20180221_183837-1.jpg

Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω τα χέρια από την λαϊκή – εργατική κατοικία και περιουσία», «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» πραγματοποιήθηκε στις 21/2/2018 στην Αθήνα (στην πλατεία Κοραή) μαζική – αγωνιστική συγκέντρωση την οποία διοργάνωσαν εργατικά Σωματεία, κοινωνικές και λαϊκές συλλογικότητες και ταυτόχρονα υποστηρίχτηκαν από την ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, το ΚΚΕ Μ-Λ και άλλες πολιτικές οργανώσεις.

Κοινή συνισταμένη των διαδηλωτών ήταν το αίτημα για κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που τίθεται σε εφαρμογή για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και στο οποίο η κυβέρνηση αποδέχτηκε σχετικό αίτημα των δανειστών.

Στην κινητοποίηση της Αθήνας κατά των πλειστηριασμών συμμετείχε και η ΠΕΝΕΝ με δικό της μπλοκ και πανό στο οποίο δέσποζε το σύνθημα: «Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός εναντίον της λαϊκής και εργατικής κατοικίας. Αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του κεφαλαίου»

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία η οποία κατέληξε στην Βουλή.

Την ίδια ώρα πραγματοποίησαν ανάλογη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

poreia9.jpg

 

 

**************///////////**************

 

 

ΠΕΝΕΝ: Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά πλειστηριασμών

1234.jpg

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της και τους Ναυτεργάτες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν εργατικά συνδικάτα και διάφορες κοινωνικές και λαϊκές συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 21 Φλεβάρη 2018.

Οι πλειστηριασμοί πλέον θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με την ηλεκτρονική διαδικασία για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας ενώ στην ίδια κατεύθυνση από την 1η Μάη 2018 ξεκινούν αντίστοιχα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο, εφορίες, δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολούθως μετά την περάτωση των πλειστηριασμών μέσα σε διάστημα δύο μηνών εγκαινιάζονται και οι εξώσεις όπως προστάζουν οι δανειστές!!

Κοινός και ενιαίος στόχος κυβέρνησης – δανειστών – τραπεζιτών και των FUNDSείναι μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να ξεπεράσουν το «μπλόκο» των οργανωμένων αντιδράσεων και των κινημάτων και να προχωρήσουν ανενόχλητοι στην υφαρπαγή των λαϊκών κατοικιών!!

Η ΠΕΝΕΝ στηρίζει και συμμετέχει στην αγωνιστική δράση των κινημάτων ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και καλεί τον κλάδο να συμμετάσχει στις 21 Φλεβάρη 2018 στην κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα στις 6 μ.μ. Μετά την συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 08:52
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή