Σήμερα: 17/01/2018
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 11:59

Αποφασιστική καταδίκη και απομόνωση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής

Γράφτηκε από

  _ΤΣΑΚΙΣΕ_ΤΟΝ_ΦΑΣΙΣΜΟ.jpg

Η Χρυσαυγίτικη εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και τα τάγματα εφόδου προσπαθούν και πάλι να σηκώσουν κεφάλι διοργανώνοντας συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στο εργατικό Πέραμα.

Πρόκειται για μια θρασύτατη απόπειρα να βγουν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο των λαϊκών και εργατικών συνοικιών, εκεί ακριβώς που ανέπτυξαν την δολοφονική τους δράση και πρωταγωνίστησαν στην επίθεση ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Συνιστά πρόκληση για το εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα της χώρας μας η προσπάθεια των νεοναζιστών να εμφανιστούν δημόσια στην Β΄ Περιφέρεια Πειραιά, στον ίδιο χώρο όπου δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, στον χώρο που εξαπέλυσαν επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες. Στον χώρο όπου έπαιξαν τον ρόλο των απεργοσπαστών, της δημιουργίας Χρυσαυγίτικου και εργοδοτικού συνδικάτου, στον χώρο που προσπάθησαν να αλώσουν και να τον μετατρέψουν σε προπύργιο της εγκληματικής τους οργάνωσης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πελώριες από την ασύδοτη, παρακρατική δράση της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε να προχωρήσει ταχύτατα και να ολοκληρωθεί η δικαστική υπόθεση και να καταδικαστούν για τις εγκληματικές τους δράσεις.

Καμιά ανοχή στην νεοναζιστική οργάνωση, συνεχής αγωνιστική δράση για την πολιτική απομόνωση της.

Καλούμε τα Σωματεία, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα, τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά να κινητοποιηθούν και να απομονώσουν την νεοναζιστική οργάνωση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Κερατσίνι 4 χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα - Μεγάλη συγκέντρωση – πορεία και συναυλία στην μνήμη του

1.jpg

Με μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες λαού και στην οποία υπήρξε εντυπωσιακή παρουσία της νεολαίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη 2017.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από εργατικά σωματεία, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα και στην οποία πήραν μέρος πολιτικά κόμματα και άλλα συλλογικά και κοινωνικά κινήματα.

Στην πορεία που ακολούθησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα προς το Καστράκι κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της νεοφασιστικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής», για την ανάγκη να ολοκληρωθεί η δίκη και να καταδικαστεί για την εγκληματική της δράση η Χρυσαυγίτικη συμμορία.

Στην εξέλιξη της πορείας οι «γνωστοί άγνωστοι» προσπάθησαν να αμαυρώσουν την μεγάλη αντιφασιστική πορεία χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε συναυλία στο Καστράκι στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες λαού και νεολαίας.

Στην ίδια συγκέντρωση συμμετείχε και η ΠΕΝΕΝ με δικό της πανό.

Μιλώντας ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σε δημοσιογράφους ανάμεσα στα άλλα σημείωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε την μνήμη του αγωνιστή – αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και να απαιτήσουμε για άλλη μια φορά να προχωρήσει ταχύτατα η διαδικασία της δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης και επιτέλους να καταδικαστεί για τα εγκλήματά της. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του εργατικού κινήματος για την απομόνωση της νεοναζιστικής ιδεολογίας και πολιτικής».

Τέλος στο Κερατσίνι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των σωματείων του ΠΑΜΕ στην οποία πήρε μέρος και ο Γ.Γ του ΚΚΕ.

poreia-keratsini.jpg

_1.jpg

 

 

3.jpg

 

***************************************************************************/////////////////////////************************************************************

 

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ - Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα στις 16/9  και στο Κερατσίνι στις 18/9/2017 για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

_ΑΥΓΗ.JPG

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στηρίζει και θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αντιπολεμικών – αντιιμπεριαλιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων που ανακοίνωσαν την συνδιοργάνωση ενωτικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για τις 16/9/2017 και αντίστοιχα συμμετοχή στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στο Κερατσίνι στις 18/9/2017 με αφορμή τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Την περίοδο που διανύουμε ο Αμερικανονατοϊκός ιμπεριαλισμός σε ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, Ρωσίας – Κίνας, κλιμακώνει την επιθετικότητά του όχι μόνο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου αλλά εκτοξεύει ανοικτά απειλές προς την Βενεζουέλα, την Β.Κορέα, το Ιράν για επέμβαση, στην προσπάθειά του να επεκτείνει την γεωστρατηγική επιρροή του, να υποτάξει τις χώρες αυτές και να εκμεταλλευτεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.     

Ταυτόχρονα στις ΗΠΑ ο Τραμπ και η κυβέρνηση με την πολιτική τους ενισχύουν τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, δίνουν χέρι βοηθείας σε φασιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις, όπως έγινε πρόσφατα στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ.

Στην χώρα μας η δίκη της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής που ευθύνεται για πλήθος εγκληματικών δράσεων και ενεργειών, έχει εισέλθει στην τελική και πιο κρίσιμη και καθοριστική φάση της.

Ταυτόχρονα η δολοφονική αυτή ομάδα συνεχίζει και κλιμακώνει τις επιθέσεις της όπως δείχνουν τα γεγονότα με την δολοφονική επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, τις αντίστοιχες επιθέσεις σε Ασπρόπυργο και Μενίδι αλλά και σε διάφορα νησιά του Αιγαίου αποδείχνοντας ότι τα τάγματα εφόδου είναι σε πλήρη ετοιμότητα να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.

Οι κινητοποιήσεις για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Αγωνιστή Παύλου Φύσσα πρέπει να έχουν αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα, να αναδείξουν την ευθύνη των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού και την επιθετικότητα ως βασική αιτία της υποδαύλισης των πολεμικών συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου, πρέπει με δριμύτητα να καταγγελθεί η ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας για το κλείσιμο των συνόρων αλλά και την επαίσχυντη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην επιχείρηση επαναπροώθησης και απελάσεων προσφύγων – μεταναστών αλλά και του εγκλεισμού τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των θυμάτων της φτώχειας και των πολέμων.

Αυτή η ευρωενωσιακή πολιτική αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των νεοφασιστικών κομμάτων και κινήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας.

Με την συμμετοχή μας στις μεγάλες και αντιπολεμικές και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι απαιτούμε:

Το σταμάτημα των πολέμων και των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε διάφορες χώρες.

Την κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας που πιστά εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.

Την ολοκλήρωση της δίκης με την καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και το κλείσιμο των γραφείων της.

Την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν πλατιά λαϊκά και εργατικά στρώματα στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο κοινωνικό περιθώριο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της, τους Ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 16/9/2017 στις 6 μ.μ

ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΙΣ 18/9/2017 ΣΤΙΣ 6 μ.μ

Πειραιάς 11/9/2017

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 06:04
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή