Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 12:36

Προς τους 8 προέδρους ναυτεργατικών σωματείων: Η υποταγή, η συνδιαλλαγή σας με τα μεγάλα αφεντικά και ο βρώμικος ρόλος σας δεν κρύβεται!!! Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο

Γράφτηκε από τον

_μασ_εργο_η_ναυτιλια.jpg

Δεν μας εξέπληξε η 3σέλιδη ανακοίνωση των 8 προέδρων ναυτεργατικών σωματείων (οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε σωματεία σφραγίδες που διατηρούνται χάρη στην οικονομική ενίσχυση της ΠΝΟ και ο πακτωλός των δεκάδων χιλιάδων ευρώ κατευθύνεται κυρίως στην τσέπη του καθενός προέδρου) οι οποίοι επιχείρησαν να απαντήσουν στην κριτική που επανειλημμένα τους έχουμε ασκήσει για τα έργα και τις ημέρες τους που αφορά τον ρόλο τους που από πιστά μαντρόσκυλα και υποτακτικοί του Χαλά επί σειρά ετών που υπηρέτησαν τον ίδιο και την εφοπλιστική γραμμή, αυτή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας με αποτέλεσμα την συντριβή των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, σήμερα προσπαθούν να εμφανιστούν με τον μανδύα του ανεξάρτητου και αδέσμευτου και κάνουν λόγο για μια «νέα εποχή»....

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή την άθλια επίθεση κρύβεται η Ε.Ε.Ε, την πολιτική της οποίας έχουν αναλάβει ευλαβικά να εφαρμόζουν οι φωστήρες πρόεδροι των 8 σωματείων!!!

Από πού προκύπτει αυτό; Τα γραφόμενά τους είναι ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση των άθλιων – φαιδρών προπαγανδιστικών ισχυρισμών του προέδρου της ΕΕΕ που οι 8 τις έκαναν γαργάρα….. λες και η επίθεση αφορούσε το πρόσωπο Νταλακογεώργου και όχι μια οργανωμένη μεθόδευση εφοπλιστών – κυβέρνησης για την κατάργηση των ΣΣΕ και των ναυτεργατικών δικαιωμάτων. Θυμίζουμε επίσης ανάλογες βρώμικες επιθέσεις του εφοπλιστικού κατεστημένου που ενορχηστρώθηκαν από αυτούς πριν αρκετά χρόνια και έγιναν μέσα από εφοπλιστόδουλα έντυπα που και εκείνα έκαναν λόγο για «επαγγελματίες – σπουδασμένους συνδικαλιστές» με στόχο την υπονόμευση…. της μεγάλης ναυτιλίας των ελλήνων εφοπλιστών!!!

Ο Τσικαλάκης προφανώς στα εφοπλιστικά γραφεία που διέπρεψε, αυτά του δίδαξαν για την ΠΕΝΕΝ και τον Νταλακογεώργο…..

Αντί οι 8 να απολογηθούν και να δώσουν απάντηση και εξήγηση γιατί έχουν βγάλει τον σκασμό έως και σήμερα για τα επαίσχυντα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης στην ποντοπόρο ναυτιλία, γιατί επί 5 μήνες σιωπούν για το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος των Ναυτεργατών, γιατί απαλλάσσουν τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση (και τις προηγούμενες) για την αντιναυτεργατική τους πολιτική, αντί να αναλογιστούν την δική τους ευθύνη για την στάση τους σε όλη αυτή την πορεία διάλυσης του ναυτικού επαγγέλματος και των ελλήνων Ναυτεργατών, προσπαθούν την δική τους ένοχη και βρώμικη στάση να την φορτώσουν στην ΠΕΝΕΝ και στον Πρόεδρό της......

Η προσπάθεια αποποίησης των βαρύτατων ευθυνών τους δεν συγκαλύπτεται αφού η διαδρομή τους ήταν αυτή της απόλυτης συμπόρευσης με την στρατηγική των εφοπλιστών και βεβαίως του Γ. Χαλά που από κοινού υπηρέτησαν το δόγμα του "κοινωνικού εταιρισμού" μέσα από το οποίο τα αποτελέσματα που παρήχθησαν ήταν ο αποδεκατισμός των ελλήνων Ναυτεργατών, η υπονόμευση των δικαιωμάτων τους και η επιβράβευση της εφοπλιστικής ασυδοσίας.

Το χειρότερο όμως για την ομάδα των 8 (ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη διαδρομή δεκαετιών στο ν.σ.κ...) είναι το φτιασίδωμα και η νέα μάσκα που προσπαθούν να φορέσουν ότι τάχα κόπτονται για τα ναυτεργατικά προβλήματα, δυστυχώς για αυτούς ο βίος και η πολιτεία τον ένα χρόνο που έχουν συγκροτήσει το δικό τους μπλοκ απέδειξαν και στον πλέον δύσπιστο ότι η γραμμή που ακολουθούν στα ναυτεργατικά προβλήματα είναι η ίδια και απαράλλαχτη με αυτή του μέντορά τους Γ. Χαλά, ο οποίος ορισμένους ο ίδιος τους επέλεξε και τους τοποθέτησε στα σωματεία και μέσα σε αυτούς και τον φερόμενο ως επικεφαλής της ομάδας Μανώλη Τσικαλάκη!!!

Η πορεία τους αυτόν τον ένα χρόνο είναι η υποταγή τους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ο άθλιος υπονομευτικός και απεργοσπαστικός ρόλος τους σε όλες τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, η πρόσδεση στο όχημα της κυβερνητικής πολιτικής, το ξεπούλημα των Ναυτεργατών και οι αποτυχημένες απόπειρες μέσω των συναντήσεων με εκπροσώπους της κυβέρνησης, να αποσπάσουν κάποιο "φιλοδώρημα" που αυτοί θα αξιοποιούσαν συνδικαλιστικά για να δικαιώσουν την ύπαρξή τους.....

Όσο και εάν ενοχλούνται, η αλήθεια είναι και παραμένει ότι, επί ένα χρόνο που ήταν και είναι συνομιλητές της κυβέρνησης και περιφέρονται σαν επαίτες στους διαδρόμους των Υπουργείων, ακόμη και αυτοί οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι τους αγνόησαν, τους απαξίωσαν και τους περιφρόνησαν με τον χειρότερο τρόπο.

Παρ' όλα αυτά το συμπέρασμα που βγάζουν και το οποίο θρασύτατα αναμασούν στην ανακοίνωσή τους είναι να δηλώνουν οπαδοί των διαπραγματεύσεων με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση "ως ισότιμοι κοινωνικοί εταίροι".

Προφανώς μέσα από τον κοινωνικό διάλογο σε αυτό που απέτυχαν οικτρά στον ένα χρόνο της ύπαρξής τους θα το καταφέρουν εάν και εφόσον αναλάβουν τα οφίτσια και τις καρέκλες της ΠΝΟ....  

Η "νέα εποχή" που επαγγέλλονται είναι η αναπαλαίωση της ίδιας χρεοκοπημένης γραμμής που έχει τσακίσει τα ναυτεργατικά δικαιώματα στην ναυτική εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στις ΣΣΕ, στις εργασιακές σχέσεις, επιβεβαιώνουν με άλλα λόγια με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις εκτιμήσεις μας και την λαϊκή ρήση «άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»!!!  

Καθόλου περίεργο ότι τόσο στην 3σέλιδη ανακοίνωσή τους, όσο και σε πολλές άλλες, δεν τολμούν να ψελλίσουν λέξη για τα μεγάλα αφεντικά τους, εφοπλιστές και κυβέρνηση, τους οποίους στα κεντρικά ζητήματα που αφορούν την ουσία της ναυτιλιακής πολιτικής έως και σήμερα βάζουν ξεδιάντροπα πλάτη να υλοποιείται!!

Αποδείχνουν και επιβεβαιώνουν με την στάση τους ότι ανήκουν στην ίδια όχθη με το εφοπλιστικό κατεστημένο, με τον Βενιάμη και τους άλλους μεγαλοσχήμονες εφοπλιστές, με την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Εξαφανισμένοι και υπονομευτές όλα τα χρόνια στους αγώνες που αναπτύχθηκαν έχουν το θράσος να πετροβολούν την ΠΕΝΕΝ και τα στελέχη της στην απελπισμένη προσπάθειά τους να καλύψουν την δική τους ανικανότητα και υποταγή.

Η συνταγή πάνω στην οποία προσπαθούν να οικοδομήσουν τα επιχειρήματά τους για την "νέα εποχή" είναι αυτή του συμβιβασμού, του ξεπουλήματος των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, της συμπόρευσης με τους εφοπλιστές. Αυτόν τον δρόμο τον γνωρίζουν οι Ναυτεργάτες διότι αυτοί και μόνο έχουν υποστεί τις συνέπειες από αυτή την εφοπλιστόδουλη στρατηγική.

Σήμερα οι 8 δηλώνουν ξεκάθαρα ότι σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουν να πορεύονται και επειδή η ΠΕΝΕΝ ήταν και είναι η ισχυρότερη δύναμη στο ν.σ.κ, με κατεύθυνση των αφεντικών τους, προσπαθούν με φαιδρά επιχειρήματα να υπονομεύσουν την θέση, την στάση, την διαδρομή και τον ρόλο της στο ν.σ.κ.

Δυστυχώς για αυτούς δεν θα τους περάσει!!!

Σχετικά με ορισμένα επιμέρους ζητήματα της ανακοίνωσής τους:

- Ο σχεδιασμός τους και η διαχείριση της αποπομπής Χαλά έως και τώρα έχει αποτύχει οικτρά. Να αναλογιστούν οι 8 τις δικές τους ευθύνες και να μην τις αναζητούν αυτές στην ΠΕΝΕΝ…..

- Σχετικά με τα καταγέλαστα ψευτοεπιχειρήματά τους ότι αυτοί είναι πραγματικοί ναυτικοί και ο αντίπαλός τους επαγγελματίας συνδικαλιστής, αρκεί να σημειώσουμε για το πόσο αυτό ισχύει, ότι όλοι αυτοί επιδίωξαν τα οφίτσια στα σωματεία τους για έναν και μόνο λόγο, τους παχυλούς – προκλητικούς και σκανδαλώδεις μισθούς που απολαμβάνουν χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό για αυτό που φέρονται ότι εκπροσωπούν. Ο μικρότερος μισθός για αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές είναι τουλάχιστον 400% παραπάνω από αυτόν του «επαγγελματία συνδικαλιστή» Νταλακογεώργου Αντώνη.

- Αποφύγαμε να μιλήσουμε σε προσωπικό επίπεδο συνολικά για τους 8 και για τον καθένα ξεχωριστά από αυτούς όμως την επόμενη φορά θα τους κάνουμε «φύλλο και φτερό» έτσι ώστε να μάθει και ο τελευταίος «ναυτικός» τον ρόλο, την διαδρομή και την αποστολή τους στο ν.σ.κ και η απάντησή μας θα είναι με το ίδιο νόμισμα…..

- Στο κείμενό τους καταγράψαμε πάνω από 20 φορές αναφορά στο πρόσωπο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ και αυτό αποδείχνει ότι με την υπογραφή Τσικαλάκη και των λοιπών το εφοπλιστικό και κυβερνητικό σύστημα δίνει την σκυτάλη στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους να συνεχίσουν την βρώμικη δουλειά.

Από την άλλη όλα δείχνουν ότι με τις θέσεις, την παρέμβαση και την δράση μας τα αφεντικά των 8 έχουν σφόδρα ενοχληθεί.

-Κατά τα λοιπά η επίθεση εφοπλιστών κυβέρνησης και των υποτακτικών τους συνδικαλιστών δείχνει την ορθότητα της αγωνιστικής γραμμής της ΠΕΝΕΝ. Οι Ναυτεργάτες με το αλάνθαστο κριτήριό τους, το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης, την ίδια την εμπειρία τους θα βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και θα αντιληφθούν πλήρως τα βρώμικα παιχνίδια που στήνονται πίσω από τις πλάτες τους και σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 07:01
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή