Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 11:17

Εργοδοτικά εγκλήματα εφοπλιστών και η κραυγαλέα σιωπή των ΜΜΕ (Βαρδινογιάννης) - Ο Μεγαλοεφοπλιστής Λάτσης πήρε το Ελληνικό χωρίς ένα ευρώ από την τσέπη του αλλά από δάνεια των ελληνικών τραπεζών!!!

Γράφτηκε από τον

_Λάτσης.jpg

Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Στις 31/1/2020 αργά το βράδυ στις εγκαταστάσεις της MOTOROILτης εφοπλιστικής οικογένειας Βαρδινογιάννη σημειώθηκε ένα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ' αριθμό 3.700.

Αποτέλεσμα ήταν να σακατευτούν 4 εργαζόμενοι ηλικίας 55, 38 και 41 ετών καθώς και ένας νοσηλευτής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν η κατάσταση των τραυματισμένων οι οποίοι έφεραν εκτεταμένα εγκαύματα ήταν εξαιρετικά σοβαρή αφού μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και το Γενικό Κρατικό Αθηνών, διασωληνώθηκαν και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή τους θεωρείται βαρύτατη και κρίσιμη....

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον πώς τα αστικά ΜΜΕ, τηλεοπτικά κανάλια - ραδιόφωνα - εφημερίδες και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το περιστατικό είχε γνωστοποιηθεί το Σάββατο το πρωί, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ είχε προκλητικά αποσιωπήσει την συγκλονιστική αυτή είδηση για το σοβαρότατο εργατικό ατύχημα.

Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός ότι όταν αυτό παρουσιάστηκε από κάποιες ιστοσελίδες είχε συντελεστεί η σχετική δημοσιογραφική επεξεργασία με τρόπο που έδειχνε καταφανώς ότι οι σχετικές επεξεργασίες είχαν γίνει από το ίδιο κέντρο, προφανώς της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας με αποτέλεσμα τα σχετικά ρεπορτάζ να παρουσιάζονται πανομοιότυπα αφού είχαν την ίδια πηγή επεξεργασίας....

Παρακολουθώντας και τις επόμενες μέρες τα κυριότερα αστικά ΜΜΕ επιβεβαιώνεται ότι η σχετική είδηση "θάφτηκε" κυριολεκτικά στο όνομα της αντικειμενικής πλουραλιστικής ενημέρωσης....

Σημειώνουμε επίσης ότι ανάλογη τύχη είχε παρόμοιο εργατικό ατύχημα που έγινε στα διυλιστήρια της MOTOROIL στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στις 2/2/2020 διαβάζουμε κοινή ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στην MOTOROIL, του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας οι οποίοι δεν λένε το παραμικρό για τις ευθύνες της εταιρείας και στην ουσία αναπαράγουν την προπαγάνδα της αποφεύγοντας να μιλήσουν για καταλογισμό ευθυνών αλλά ούτε τον τίτλο της επιχείρησης δεν αποκαλύπτουν.....

Παρά ταύτα προσεύχονται να μην χάσουν την ζωή τους οι σακατεμένοι εργάτες από το έγκλημα της MOTOROIL. Αυτό θα πει συνδικαλιστική εκπροσώπηση ....

Εξάλλου το ανωτέρω Σωματείο πριν λίγες μέρες για να δώσουμε το στίγμα του σε ειδική τιμητική εκδήλωση είχε βραβεύσει τον διευθυντή βιομηχανικών και δημόσιων σχέσεων του διυλιστηρίου Δημήτρη Κανελλόπουλο...

Ο καθείς εφ' ω ετάχθη....!!!

Έχει σημασία για να ξεκαθαρίσουμε την ομιχλώδη κατάσταση που δημιουργεί το αστικό μιντιακό κατεστημένο και οι δεσμοί εξάρτησης από τους μεγαλοεφοπλιστές που έχουν το πάνω χέρι στα ΜΜΕ, να σημειώσουμε ότι για μας αποτελεί κανόνα τα εργοδοτικά εγκλήματα από τα οποία χάνουν την ζωή τους εργαζόμενοι οι αιτίες πρέπει να αναζητούνται στις συνθήκες, στους όρους δουλειάς και στα πλημμελή έως ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας τα οποία δυστυχώς επιδεινώνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Είναι επίσης οι ελλείψεις στο προσωπικό, η εντατικοποίηση και η μεγάλη πίεση που ασκείται στην κατεύθυνση λιγότεροι εργαζόμενοι να βγάλουν την δουλειά έτσι ώστε να μεγιστοποιείται το κυνήγι του εργοδοτικού κέρδους και μέσα σε αυτό το τριτοκοσμικό περιβάλλον να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων.

Στην MOTOROILτο τελευταίο διάστημα αυτή η πίεση είναι πολλαπλάσια με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία μιας σειράς μονάδων. Σε μια τέτοια περίοδο είχε σημειωθεί ανάλογο ατύχημα - έγκλημα που έχασαν την ζωή τους 4 εργάτες στα ΕΛ.ΠΕ.

Ας δούμε τώρα ένα περιστατικό που έχει δύο κοινά στοιχεία με το παραπάνω 1) ότι πρόκειται επίσης για γνωστή εφοπλιστική οικογένεια και 2) για τον ρόλο επίσης των αστικών ΜΜΕ.

Ο λόγος για την "εμβληματική" πολυδιαφημισμένη επένδυση του ελληνικού από την εφοπλιστική οικογένεια Λάτση.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, σε ελάχιστα και μεμονωμένα αριστερής κατεύθυνσης ΜΜΕ, το έργο του ελληνικού από την αρχή έως το τέλος θα κατασκευασθεί με δάνεια των ελληνικών τραπεζών, δηλαδή από τον ίδιο τον μόχθο του ελληνικού λαού, ο οποίος εξακολουθεί να υφίσταται τις τραγικές συνέπειες των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών για να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου και να ενισχυθεί παραπέρα η ανταγωνιστικότητά του...

Η εταιρεία Λάτση (LAMDADEVELOPMENT) η οποία ανέλαβε το έργο του Ελληνικού στις 27/1 συμφώνησε με τις τράπεζες EUROBANKκαι Πειραιώς για κοινοπρακτικά δάνεια ύψους 1,2 δις ευρώ.

Με τα δάνεια αυτά θα καλυφθούν όλες οι εργασίες της πρώτης 5ετίας του έργου, παραλιακή ζώνη, συγκροτήματα κατοικιών, εμπορικές χρήσεις, τα δύο εμπορικά κέντρα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στον Άγιο Κοσμά κ.λπ.

Επιπρόσθετα οι ίδιες τράπεζες θα εκδώσουν τραπεζικές εγγυητικές επιστολές έως 500 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις υποχρεώσεις της εταιρείας που απαιτούν εγγυήσεις.

Το πιο εξοργιστικό στην σκανδαλώδη αυτή υπόθεση είναι ότι τα δικαιώματα εξασφάλισης των τραπεζών θα αφορούν υποθήκες επί μέρους των ακινήτων της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε, την ενεχυρίαση μετοχών της εταιρείας του έργου καθώς και ενεχυρίαση των εσόδων από την εκμετάλλευση του έργου!!!

Με τον τρόπο αυτό η μεγαλειώδης επένδυση από την οικογένεια Λάτση οδηγείται να μην βάλει αυτή ούτε ένα ευρώ!!!

Στην πώληση και στην αποκαλούμενη αξιοποίησή του Ελληνικού συνέπραξε σύσσωμο το υποταγμένο αστικό πολιτικό προσωπικό και σήμερα ανταγωνίζονται μεταξύ του ποιός συνέβαλε ή θα συμβάλει περισσότερο να προχωρήσει αυτή η "επένδυση".

Με την σειρά του το πολύμορφο μιντιακό κατεστημένο από την μια αποσιώπησε παντελώς ότι η αγορά του Ελληνικού έγινε εξ ολοκλήρου με δάνεια των ελληνικών τραπεζών ενώ οι Βαρδινογιάννηδες (STARChanel - AlphaTV) και οι Λάτσηδες αγιοποιούνται και διαφημίζονται για τις μεγάλες ευεργεσίες τους....

Οι δύο "πολυβραβευμένες" Μαριάννες των εφοπλιστικών οικογενειών δεσπόζουν στα ΜΜΕ καθημερινά με τις "γενναίες" τους δωρεές και την "κοινωνική προσφορά" τους (οι οποίες είναι πενταροδεκάρες από τα κέρδη που βγάζουν κυρίως από την ασύδοτη επιχειρηματική δραστηριότητά τους στην Ναυτιλία) αλλά και τα εμβληματικά έργα - επενδύσεις που αναλαμβάνουν και τα οποία συνιστούν ένα διαρκές τερατώδες σκάνδαλο (οικονομικό - πολιτικό) που το πολιτικό τους προσωπικό και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ έχουν κυριολεκτικά και προκλητικά αποσιωπήσει.

Κατά τα άλλα τα ΜΜΕ αποδείχνουν καθημερινά την πίστη και αφοσίωσή τους στην πολυφωνία, τον πλουραλισμό και βεβαίως στην αντικειμενικότητα!!!

Αυτά τα ΜΜΕ και το εξαγορασμένο δημοσιογραφικό σκυλολόϊ που έχουν στην υπηρεσία τους με τα ίδια ή και νεότερα σήμερα πρόσωπα (εδώ να διευκρινίσουμε ότι όλοι αυτοί ούτε εκπροσωπούν ούτε εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των δημοσιογράφων που μέσα σε ασφυκτικές και αντίξοες συνθήκες και εργοδοτικές παρεμβάσεις προσπαθούν για την αντικειμενική πληροφόρηση) μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1990 στα μεγάλα εγκλήματα με τα σαπιοκάραβα των ελλήνων εφοπλιστών προσπαθούσαν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι για τα εκατοντάδες ναυάγια και άλλα ναυτικά ατυχήματα υπεύθυνα ήταν τα ανθρώπινα λάθη, δηλαδή έφταιγαν οι ίδιοι οι ναυτεργάτες!!!

Αυτά τα δημοσιεύματα με την σειρά τους ακολουθούσαν και τα νομιμοποιούσαν πορίσματα δημόσιων υπηρεσιών (π.χ ΑΣΝΑ) που απενοχοποίησαν τις εγκληματικές ευθύνες των εφοπλιστών και στοχοποίησαν τους πνιγμένους ή σακατεμένους έλληνες και αλλοδαπούς Ναυτεργάτες ως υπεύθυνους....

Για τις πρωτοφανείς αυτές δολοφονίες κανένας εφοπλιστής δεν πήγε ποτέ φυλακή!!!

Σήμερα ορισμένοι από αυτούς έχουν κεντρικό ρόλο στην Ναυτιλία και το βεβαρυμμένο ποινικό τους μητρώο στα ναυτικά ατυχήματα έχει ξεχαστεί!!

Κλείνοντας το σημείωμά μας αυτό θυμίζουμε, γιατί ταιριάζει και κουμπώνει άριστα με όλα τα παραπάνω, μια απίστευτη αλλά άκρως αποκαλυπτική αναφορά πρώην Υπουργού Ε.Ν, ο οποίος σε συνέντευξή του σε περιοδικό lifestyle είχε δηλώσει ότι παραμονή των μέτρων με τα οποία η τότε κυβέρνηση κατάργησε με μια μονοκονδυλιά τα εναπομείναντα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο ναυτιλία, ο ίδιος ήταν φιλοξενούμενος από γνωστό μέλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη σε ιδιόκτητο σαλέ του ίδιου στην Αράχωβα και μαζί έπαιζαν μπιρίμπα....

Τις αμέσως επόμενες μέρες ο ίδιος ως Υπουργός Ε.Ν έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του (στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας) μειώνοντας τις συνθέσεις μέσω των εγκριτικών πράξεων στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει τόσο η ΕΕΕ όσο και ο μεγαλοεφοπλιστής Βαρδινογιάννης....

Η απώλειες των θέσεων των ελλήνων Ναυτεργατών ξεπέρασαν τις 4.500.

Μεγάλη η τιμή του....!!!!, για την φιλοξενία του στο Βαρδινογιάννικο σαλέ εννοούμε....!!!

Βαρδινογιάννης - Λάτσης μπορεί να μην έχουν κάποια επίσημη - δημόσια ιδιότητα στα συλλογικά όργανα των εφοπλιστών, η επιρροή τους όμως στην χάραξη και στον σχεδιασμό της Ναυτιλιακής πολιτικής (και όχι μόνο) είχε και έχει βαρύνουσα σημασία....

Αντώνης Νταλακογεώργος

Υ.Γ. Για να μη ξεχνιόμαστε, ο γνωστός Θ. Ευαγγελάκης (Πρόεδρος ΠΕΜΕΝ) εξασφάλισε και φέτος δισέλιδη διαφήμιση για το ημερολόγιο του Σωματείου σε ιλουστρασιόν χαρτί από την ναυτιλιακή εταιρεία AVININTERNATIONAL η οποία ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, όπως ακριβώς έκανε και το εργοδοτικό σωματείο της MOTOROIL!!!

Οι "φίλοι μας" του ΠΑΜΕ να τον χαίρονται.....

Το άρθρο αυτό είναι το 5ο από τα 60 που θα δημοσιευτούν μέσα στο 2020 που θα αφορούν το κομπραδόρικο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 09:29
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή