Σήμερα: 20/02/2018
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 13:44

Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος

Γράφτηκε από

_ναυτης.jpg

Κακοστημένη, άθλια και απαράδεκτη ήταν η παράσταση που έδωσαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με επικεφαλής τον γνωστό υποταγμένο «συνδικαλιστή» Γιάννη Χαλά κατά την κοινή σύσκεψη με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και κοινωνικών ασφαλίσεων στις 11/1/2018.

Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε ότι κατακρεούργησαν και αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών και περιορίστηκαν στο συνταξιοδοτικό και σε αυτό απλά να «εισπράξουν» μια γενικόλογη προφορική απάντηση από τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιο Πετρόπουλο, ο οποίος ορθά κοφτά τους δήλωσε να ξεχάσουν ότι ο επαναϋπολογισμός στους συνταξιούχους Ναυτεργάτες δεν θα γίνει στα πλαίσια του νόμου Κατρούγκαλου 4387/16…..

Ακολούθως ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι μέσα από τον επαναϋπολογισμό θα υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις τις οποίες για τους Α΄ Πλοιάρχους και Α΄ Μηχανικούς τις προσδιόρισε σε ποσοστό από 3 έως 17%!!

Όπως όμως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ χωρίς να διαφωνήσει ο Υφυπουργός, οι περικοπές αυτές αφορούν έναν τεράστιο αριθμό Ναυτεργατών και πάντως όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι έχουν πολυετή (πάνω από 20 χρόνια) συνθετική ναυτική υπηρεσία!!!

Μάλιστα ο Γ.Γ της ΠΝΟ αξίωσε να μην γίνει στην συνάντηση καμιά περαιτέρω συζήτηση και η πρόταση να αξιολογηθεί μόνο σε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ!!!

Όπως ήταν επόμενο ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ όχι μόνο αγνόησε την παραίνεση του εκλεκτού των εφοπλιστών αλλά κατήγγειλε στην συνάντηση τόσο την θέση της κυβέρνησης για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις αλλά και την μεθοδευμένη προσπάθεια των εγκάθετων των εφοπλιστών που όπως φάνηκε είχαν προσυμφωνήσει ανεπίσημα και παρασκηνιακά να αποδεχτούν μια νέα σφαγή στις συντάξεις των Ναυτεργατών στην κατεύθυνση του μικρότερου κακού!!!

Στην συνέχεια και αφού αποχώρησε ο Υφυπουργός στον οποίο έμμεσα πλην σαφώς έδωσαν την συγκατάθεσή τους να προχωρήσει ο επαναϋπολογισμός και οι περικοπές των συντάξεων, έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το εξώδικο και το σύνολο των αιτημάτων που αυτό περιλαμβάνει και περιορίστηκαν να διατυπώσουν το αίτημα που αφορούσε όχι την κατάργηση του 4150/2014….. αλλά τις μειώσεις στα 5 πλοία ελληνικής σημαίας στην Αδριατική, και αυτά κυρίως για την καλοκαιρινή περίοδο!!

Πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό τους και δείχνει ότι τα στελέχη αυτά του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι Ναυτεργάτες και τον αγώνα τους για το παρόν και το μέλλον του ναυτεργατικού επαγγέλματος.

Προφανώς για τους ίδιους η ανεργία που μαστίζει τους Ναυτεργάτες, οι άθλιες εργασιακές συνθήκες στα πλοία, οι γενικευμένες καταστρατηγήσεις της ναυτικής νομοθεσίας και των ΣΣΕ, η γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση, το πολυνομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα, η επιχείρηση κατάργησης της απεργίας είναι ασήμαντες λεπτομέρειες οι οποίες δεν αξίζουν καμιά ουσιαστική αναφορά, διεκδίκηση και αντιπαράθεση με την κυβέρνηση!!!

Η κακόγουστη αυτή παράσταση έκλεισε με την προβολή επιμέρους «κλαδικών αιτημάτων» άσχετων με την συνάντηση, τα αιτήματα και τον απεργιακό αγώνα, γεγονός που έδωσε και τυπικά την ευκαιρία στον Υπουργό Ε.Ν να αποχωρήσει από την συνάντηση και να προτιμήσει να πάει στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση – πίτα του Ναυτικού Επιμελητηρίου…

Η συνέχεια γράφτηκε στην συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ στις 12/1/2018 η οποία έγινε με σκοπό την «αξιολόγηση των θέσεων της κυβέρνησης» αλλά και την σχεδιασμένη απόπειρα αυτών των δυνάμεων να κλείσουν άρον – άρον την απεργία απορρίπτοντας την θέση της ΠΕΝΕΝ και άλλων Σωματείων για συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό επιστράτευσαν τους πιο γελοίους ισχυρισμούς που τους καθιστούν παντελώς αναξιόπιστους και ταυτόχρονα φανερώνουν ότι ήταν και είναι απόλυτα υποταγμένοι στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και στα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Κεντρικό «επιχείρημα» για την αποδοχή της νέας σφαγιαστικής πρότασης της κυβέρνησης για τις περικοπές στις συντάξεις ήταν αυτό που διατύπωσε ο Γ.Γ της ΠΝΟ: Η προτεινόμενη λύση για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων των Ναυτικών «είναι η καλύτερη λύση ανάμεσα σε άλλες που είναι χειρότερες».

Όσοι έλαβαν τον λόγο στην συνεδρίαση της Διοίκησης από το μπλοκ του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού επανέλαβαν το «περισπούδαστο» αυτό «επιχείρημα» και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς είχαν το θράσος να επικαλεστούν ότι δήθεν οι Ναυτεργάτες τους πιέζουν να αποδεχτούν μια τέτοια πρόταση προκειμένου να ξεκινήσει η επαναχορήγηση των νέων συντάξεων!!!

Στην ουσία δηλαδή θεώρησαν ότι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση των συντάξεων είναι τα Σωματεία και προκειμένου αυτή να προχωρήσει θα πρέπει να αποδεχθούμε την κυβερνητική πολιτική για νέες μειώσεις στις συντάξεις και ότι αυτό δήθεν το ζητούν οι Ναυτεργάτες!!

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ οι Ναυτεργάτες απευθύνονται σε αυτά τα Σωματεία και τους ζητούν να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι συντάξεις τους…..

Πρόκειται πραγματικά για μια πρωτοφανή ξετσίπωτη τακτική που δείχνει ότι οι δυνάμεις αυτές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ακόμη και αυτό της λογικής, και αυτός ο κατήφορος που ακολουθούν τους οδηγεί στον πάτο του γκρεμού και για τον σκοπό αυτό οι αχρείοι επικαλούνται και χρησιμοποιούν τους Ναυτεργάτες για να επισφραγίσουν τις υπονομευτικές και προδοτικές τους πράξεις.

Είναι προφανές ότι οι Ναυτεργάτες ουδεμία σχέση έχουν με αυτή την συμβιβασμένη γραμμή και αντίληψη και αυτό το αποδεικνύει η συνεπής πάλη τους, η αγωνιστική τους διάθεση και η συνέπεια και είναι προφανές ότι είναι πλήρως αντίθετοι με τα όσα διακηρύσσουν και κάνουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 

 

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Νέος γύρος περικοπών στις συντάξεις των Ναυτεργατών

mme_pno.jpg

Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Γ.Γ της ΠΝΟ και οι δυνάμεις του εργοδοτικού

και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποδέχονται τις νέες περικοπές

στο όνομα ότι είναι «η καλύτερη λύση από άλλες που ήταν χειρότερες»

Στην συνάντηση που έγινε στις 11/1/2018 στο ΥΕΝ με την Διοίκηση της ΠΝΟ, με αφορμή την 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών, πήραν μέρος ο Υπουργός Ε.Ν κ. Π. Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην σχετική συζήτηση έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση προωθεί νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις στο ΝΑΤ με τις οποίες για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι Ναυτεργάτες γίνονται θύματα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Για να χρυσώσει το χάπι ο αρμόδιος Υφυπουργός δήλωσε ότι δεν θα έχουν πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016 και το μοντέλο των νέων μειώσεων για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ θα οδηγήσει σε μικρότερες περικοπές από τον νόμο Κατρούγκαλου…..

Εμμέσως πλην σαφώς θεώρησε τα Ναυτεργατικά Σωματεία ως υπεύθυνα για την καθυστέρηση στην καταβολή των νέων συντάξεων και θέλοντας να παρουσιάσει ότι δήθεν η πρότασή του είναι ευνοϊκή κάλεσε την ΠΝΟ να την αποδεχτεί διότι σε περίπτωση ανασχηματισμού η συζήτηση με τον Υπουργό θα εγκαινιαστεί από αρχής και σύμφωνα με τις διατάξεις του 4387/2016……

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση της κυβέρνησης οι συντάξιμες αποδοχές αντί να διαιρούνται με 360 μέρες ασφάλισης θα διαιρούνται με το 300.

Με βάση τον τρόπο αυτό οι διαφορές μειώνονται αλλά οι περικοπές παραμένουν και μπορεί να φθάσουν έως το 20% για ένα σημαντικό τμήμα των Ναυτεργατών ενώ από την άλλη αυτός ο ίδιος τρόπος λειτουργεί σφαγιαστικά για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, εκεί όπου εάν εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις συντάξιμων αποδοχών πάνω από 40%!!!

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τα στοιχεία του Υφυπουργού οι μειώσεις για τους Α΄ Πλοιάρχους και Α΄ Μηχανικούς θα φθάσουν το 17% ενώ σημαντικές θα είναι επίσης οι μειώσεις για όσους έχουν πολλά χρόνια θαλάσσιας υπηρεσίας, ανεξάρτητα βαθμού και ειδικότητας.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση που εξελίχθηκε στην σύσκεψη ο Γ.Γ της ΠΝΟ και στελέχη της ομάδας του που συμπλέει και συμπορεύεται μαζί του είχαν αποδεχτεί (προφανώς ανεπίσημα και παρασκηνιακά) τον νέο επαναϋπολογισμό των συντάξεων και δεν επιθυμούσαν να εκφραστεί καμιά ουσιαστική αντίρρηση στις άθλιες αυτές προτάσεις και μεθοδεύσεις.

Ο αρμόδιος σε θέματα Ναυτιλίας Υπουργός απέρριψε το σύνολο των αιτημάτων που περιλαμβάνονται στο εξώδικο και με τα οποία ο κλάδος έχει κατέλθει στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στο μόνο που αναφέρθηκε ήταν αυτό που αφορά τις μειωμένες συνθέσεις στην επιβατηγό Ναυτιλία για το οποίο σημείωσε ότι θα γίνει κοινή συνάντηση μεταξύ ΥΕΝ – Εφοπλιστών και ΠΝΟ για να εξετασθούν οι συνθέσεις χωρίς ο ίδιος να δεσμεύεται στο ελάχιστο για την κατάργηση του νόμου 4150/2014 μέσα από τον οποίο εξοστρακίστηκαν εκατοντάδες Ναυτεργάτες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών…..

Παρά τις παραινέσεις των αρμόδιων Υπουργών και του εργοδοτικού συνδικαλιστικού κατεστημένου της ΠΝΟ να εξετασθούν, να μελετηθούν και να αξιολογηθούν σοβαρά οι προτάσεις της κυβέρνησης, στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε με δριμύτητα ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσα από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων των Ναυτεργατών, οδηγούν σε μεγάλης έκτασης περικοπές στις συντάξεις, στις οποίες οι μειώσεις όλα τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει ήδη το 50% των συντάξιμων αποδοχών των Ναυτεργατών!!

Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι κανείς από την ΠΝΟ δεν έχει νομιμοποίηση να συνδιαλέγεται και να διαπραγματεύεται νέες περικοπές, αντίθετα, ακόμη και αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας δεν αποδέχεται καμία περαιτέρω μείωση των συντάξεων και ταυτόχρονα ζητάει την μη εφαρμογή του 4387/2016 στους Ναυτεργάτες.

Παράλληλα επέκρινε την διολίσθηση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ από τα διατυπωμένα κοινά αιτήματα η οποία στην ουσία στάθηκε επιλεκτικά μόνο σε αυτό που αφορά τις μειωμένες συνθέσεις, περιφρονώντας όλα τα υπόλοιπα που αφορούσαν θεσμικά – εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά προβλήματα που μαστίζουν το σύνολο του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

Τέλος υπογράμμισε ότι η διέξοδος για τους Ναυτεργάτες και την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής ήταν και είναι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων και των Ναυτεργατών.

Στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 12/1/2018 ο Γ.Γ της ΠΝΟ και οι γνωστοί στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής και του εφοπλιστικού κεφαλαίου αναπαρήγαγαν τις θρασύτατες αναφορές των αρμόδιων Υπουργών και διατύπωσαν την άποψη ότι οι προτεινόμενες αλλαγές αποτελούν «την καλύτερη επιλογή μέσα σε άλλες χειρότερες που θα μπορούσαν να υπάρξουν».

Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική και το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν έχει σταματημό και πάτο από την πλειοψηφία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στην κοινή πρόταση ΠΕΝΕΝ – ΠΕΜΕΝ για την συνέχιση της απεργίας με νέα 24ωρη, στην σχετική ψηφοφορία που έγινε αυτή απορρίφθηκε με ψήφους 6 υπέρ, 7 κατά και 1 λευκό.

Συμπερασματικά οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η συμπόρευση κυβέρνησης – εφοπλιστών – πλειοψηφίας της ΠΝΟ για αποδοχή νέων περικοπών στις συντάξεις αποτελεί μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΠΝΟ και αποδείχνεται περίτρανα ότι η πλειοψηφία και η ηγεσία της ΠΝΟ ανοιχτά και ξεδιάντροπα υπονομεύει τα Ναυτεργατικά δικαιώματα, έβαλε και βάζει πλάτη να περάσει η επίθεση ενάντια στους Ναυτεργάτες.

Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει τον αγώνα για να δοθούν λύσεις στα οξυμένα Ναυτεργατικά προβλήματα και για τον σκοπό αυτό θα αναλάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες τις οποίες καλούμε να στηρίξουν και να πλαισιώσουν όλοι οι Ναυτεργάτες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Στην διάρκεια της σύσκεψης με περίσσιο θράσος ο Υπουργός Ε.Ν, ενεργώντας ως μεσάζοντας του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου, ζήτησε την έναρξη και διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) η οποία ζητάει επίμονα την κατάργηση της υφιστάμενης ΣΣΕ για τα πληρώματα της ποντοπόρου Ναυτιλίας και όπως όλα δείχνουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο αρμόδιος Υπουργός έχουν βαλθεί να ξεπαστρέψουν και αυτόν ακόμη τον θεσμό των ΣΣΕ που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες τα τελευταία 73 χρόνια!!

Η απάντηση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ ήταν άμεση και αποφασιστική: Καμιά συζήτηση, κανένας διάλογος για την υπονόμευση των ΣΣΕ, αντίθετα πρέπει αυτές να υπογραφούν, να ανανεωθούν και πρέπει σε αυτές να καλύπτονται οι τελευταίες απώλειες που είχε και έχει το Ναυτεργατικό εισόδημα τα τελευταία χρόνια και παράλληλα να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας σε όλα τα πλοία ελληνικής σημαίας και ελληνικών συμφερόντων.      

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 12:18