Σήμερα: 08/07/2020
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:10

ΠΕΝΕΝ: ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 Η Β΄ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ - Στο επίκεντρο οι ΣΣΕ, η τακτική μας και ο αγωνιστικός μας σχεδιασμός

Γράφτηκε από

2019-10-21_112033.jpg

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σας καλεί να πάρετε μέρος στην Β΄Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30/10/2019 στην αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΝΟ στον Πειραιά (Κολοκοτρώνη 132 - 2ος όροφος) στις 9 π.μ.

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην Συνέλευση θα είναι οι ΣΣΕ, τα αιτήματα, οι στόχοι, οι διεκδικήσεις και η τακτική της ΠΕΝΕΝ στην πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις και θετική αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε η κυβέρνηση πατώντας στο έδαφος που έστρωσε το προηγούμενο διάστημα με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα βάζοντας στο επίκεντρο τις ΣΣΕ.

Με το "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο επιχειρεί νέα πλήγματα στον θεσμό των ΣΣΕ, θέτοντας ρήτρα εξαίρεσης από την εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για επιχειρήσεις - εταιρίες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, διαμορφώνει ειδικές οικονομικές ζώνες από τις οποίες δεν θα εφαρμόζονται οι ΣΣΕ, απαξιώνει την διαιτησία (ΟΜΕΔ), καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε κέντρα διανομής - LOGISTICSγια κάθε εμπόρευμα, παρέχει νέα προνόμια στο κεφάλαιο και στις επενδύσεις τους για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Στο ίδιο αυτό πολυνομοσχέδιο χτυπιούνται αδίστακτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μεθοδεύεται το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης και των ίδιων των εργαζομένων.

Όμως η κυβέρνηση προκειμένου να παράσχει νέα σκανδαλώδη κίνητρα για το κεφάλαιο όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την επίθεση ενάντια στα εργατικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ήδη έχει εξαγγείλει ότι μέσα στον Νοέμβρη θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιό της για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και για τον σκοπό αυτό δημοσιοποιήθηκε σχετική μελέτη της αρμόδιας επιτροπής από την οποία προκύπτει ότι επιδίωξή της είναι να μπει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

Οι δύο πρόσφατες πανεργατικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις έδειξαν ότι μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης επανεντάσσονται και κινητοποιούνται πιο ενεργά σε έναν αγωνιστικό σχεδιασμό ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Στον Ναυτεργατικό χώρο δόθηκαν με επιτυχία δύο κρίσιμες και αποφασιστικής σημασίας απεργίες κόντρα στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, στην προσπάθεια υπονόμευσης που επιχείρησαν οι εφοπλιστές αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν τις απεργίες ως παράνομες.

Η μάχη κατά του πολυνομοσχεδίου, παρά την αποκλιμάκωση που επέλεξαν οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλες κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι εργατικοί αγώνες είναι ο μόνος δρόμος που μπορούν οι εργαζόμενοι να φρενάρουν, να εμποδίσουν ακόμη και να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Στον φόντο των παραπάνω εξελίξεων και μπροστά στις νέες μάχες που θα έχουμε το επόμενο διάστημα, η Συνέλευση των μελών μας πρέπει να καθορίσει τα καθήκοντα του κλάδου , να εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερη μαζική και κυρίως δραστήρια συμμετοχή σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που σχεδιάζεται από το ιστορικό μας Σωματείο.

  • Στις 30 Οκτωβρίου συμμετέχουμε όλοι μαζικά - ενωτικά στην Συνέλευση.
  • Εκφράζουμε την γνώμη μας, διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας.
  • Συμβάλουμε με την άποψή μας στην τακτική και στρατηγική της ΠΕΝΕΝ ώστε αυτή να παίξει ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο στα ναυτεργατικά προβλήματα.
  • Δίνουμε την μάχη μέσα και έξω από τα καράβια βάζοντας μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας .

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:44
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή