Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 09:27

Νέες κινητοποίησεις των 5.500 εργαζομένων πτυχιούχων μέσω ΟΑΕΔ στο ξενοδοχείο «Marriott» και στο υπ. Εργασίας | Δευτέρα 9 Δεκέμβρη

Γράφτηκε από

simvasiouxoi-oaed.jpg

Σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση, προχωρούν τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη και ώρα 2.30μμ., έξω από το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τη συνάντηση που θα υπάρξει με τον υφυπουργό, για το εργασιακό τους μέλλον και όχι τον καιάδα της απόλυσης, οι 5.500πτυχιούχοι εργαζόμενες/οι του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ, ηλικίας 22-29, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες 11 υπουργείων και από το τέλος του χρόνου και μετά… απολύονται. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο: καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Λίγο νωρίτερα και ώρα 12μ., θα κάνουν παρέμβαση στο Συνέδριο με θέμα «Διεπιστημονική Πρωτοβουλία για την ανάσχεση του Brain Drain και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας», που θα γίνει στο ξενοδοχείο MARRIOTT [Λ. Συγγρού 385]. Στο Συνέδριο, θα μιλήσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάρει την πολιτική ευθύνη για το μέλλον χιλιάδων συμβασιούχων. Λέει ότι θέλει να καταπολεμήσει την ανεργία και το brain drain και ενισχύει τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, κρατάει χιλιάδες εργαζόμενους σε αναμονή σε καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας…

Είμαστε εκείνες/οι που καλύπτουμε τα κενά που δημιουργούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο Δημόσιο με τη συνεχή υποστελέχωση και συρρίκνωσή του. Είναι γνωστές, άλλωστε οι δηλώσεις και της τωρινής κυβέρνησης για το μέλλον του δημόσιου τομέα, που θα υπολειτουργεί, χωρίς μόνιμο προσωπικό, με ακόμη περισσότερους συμβασιούχους που θα κινδυνεύουν συνεχώς με απόλυση και θα έχουν λιγότερα εργασιακά δικαιώματα.

Εμείς αρνούμαστε να γίνουμε κομμάτι ενός σχεδίου διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών και των εργασιακών σχέσεων. Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας! Καλούμε σε κοινό αγώνα όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες, τα σωματεία, τους φορείς ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στις απολύσεις συναδέλφων, για ανανέωση όλων των συμβασιούχων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Δε θα υποχωρήσουμε, δε θα δεχτούμε το μέλλον της ανεργίας και της επισφάλειας. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους!

Διεκδικούμε:

Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό.

Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.

Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.


Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων τις κινητοποιήσεις στηρίζει το ΜΕΤΑ , η εργατική συλλογικότητα στο υπ. Εργασίας, Αντί-Λογος, αλλά και η ΠΟΠΟΚΠ, που έχει κηρύξει στάση εργασίας.

πηγη:  ergasianet.gr