Σήμερα: 20/11/2019
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 13:59

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γράφτηκε από

_των_μέτρων_υγιεινής_και_ασφάλειας_.jpg

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ : 2104110148 – 2104129496 FAX : 2104178307

e-mail : metallo. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ & FAX : 2104176448

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                             

Πειραιάς 7/11/2019

Α.Π. 136/2019

Προς : Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης κ. Βρούτση

           Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη

          Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ

          ΚΕΠΕΚ Πειραιά και Νοτίου Αιγαίου

           Λιμεναρχείο Σαλαμίνας

          Λιμεναρχείο Περάματος

           Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Κύριοι,

Χθες Τετάρτη 6/11/2019 , σε έλεγχο που έγινε στο Πλοίο ΦΑΝΤΑΣΙΑ , στο Πέραμα , από την Μικτή Επιτροπής Περάματος – Σαλαμίνας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , όπου εκτελεί επισκευές η Επιχείρηση ΝΕΟΔΟΧΟΣ, διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρές παραβιάσεις των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , καθώς οι σκαλωσιές ήταν ακατάλληλες , χωρίς προστατευτικά ρέλια , με άμεσο κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων , καθώς πολύ καλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δεκάδες σακαταμένοι συνάδελφοι και πολλοί που έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις από ακατάλληλες σκαλωσιές .

Επίσης σε πρόσφατη καταγγελία μας (Α.Π. 127/2019) , καταγγέλλαμε σοβαρές παραβάσεις των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο Πλοίο IONIANSTAR, στα Ναυπηγεία ΚΟΡΟΥ στη Σαλαμίνα , που βεβαιώθηκαν από την Μικτή Επιτροπή Ελέγχου Περάματος – Σαλαμίνας στις 31/10/2019 .

Δυστυχώς εκτός της σωρείας αυτών των παραβάσεων επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για ύπαρξη αμίαντου στο παραπάνω Πλοίο , καθώς δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα έγγραφα ότι το Πλοίο είναι ελεύθερο αμιάντου και γι’ αυτόν το λόγο δόθηκε διακοπή εργασιών και ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω εξέταση από τον Δημόκριτο .

Τα αποτελέσματα που τελικά βγήκαν δείχνουν την ύπαρξη αμίαντου πράγμα που σημαίνει ότι η Πλοιοκτήτρια Εταιρεία και το Ναυπηγείο οδήγησαν το Πλοίο προς επισκευή αδιαφορώντας πλήρως για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτό . Για τον λόγο αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας για την διερεύνηση των όσων καταγγέλλουμε .

Δυστυχώς άλλη μια καταγγελία έρχεται να προστεθεί στο πλήθος των καταγγελιών των Σωματείων μας , για τα ελλιπή έως και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για την αναγκαιότητα των καθημερινών και ουσιαστικών ελέγχων από τις Μικτές Επιτροπές , που με επανειλημμένες κινητοποιήσεις , παρεμβάσεις , υπομνήματα ζητάμε από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις , όπου το μόνο που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπονομεύουν την λειτουργία τους .

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή