Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 10:18

Πάτρα: Εργασιακός μεσαίωνας και εκμετάλλευση από γραφεία ευρέσεως και ενοικίασης εργαζομένων

Γράφτηκε από τον

15-7-1024x538.jpg

Παίρνουν προμήθεια τον πρώτο μισθό – Τους προωθούν σε πολλούς εργοδότες για να συμπληρώσουν τις ώρες.

Ο εργασιακός μεσαίωνας και η εκμετάλλευση εργαζομένων ανθεί και στην Πάτρα.

Γραφεία ευρεύσεως εργασίας και γραφεία ενοικίασης εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην αχαϊκή πρωτεύουσα οδηγούν άνεργους που έχουν ανάγκη για εργασία σε μορφές εργασίας που κάθε άλλο παρά νόμιμες είναι.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, το μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Βασίλης Παπασημακόπουλος, γραφεία ευρεύσεως εργασίας και ενοικίασης εργαζομένων κάνουν πάρτι στις πλάτες ανέργων που προστρέχουν σε αυτά με την ελπίδα να βρουν δουλειά.

Η εκμετάλλευση ξεκινά καθώς όταν βρουν κάποια εργασία στον άνεργο, ο πρώτος μισθός πηγαίνει στο γραφείο. Μετά από δύο – τρεις μήνες ο εργαζόμενος πιέζεται, με διάφορους τρόπους σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας, ώστε να φύγει και να προωθήσουν άλλον, για να ξαναπάρουν έτσι ως προμήθεια τον πρώτο μισθό.

Από την άλλη, γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, προωθούν άνεργους σε εργοδότες οι οποίοι τους προσλαμβάνουν ως 2ωρους ή 4ωρους και στη συνέχεια, για να συμπληρώσουν τις υπόλοιπες ώρες εργασίας, τους προωθούν σε άλλους εργοδότες, με αποτέλεσμα να δουλεύουν 9 έως και 12 ώρες μαύρα, ενώ φαίνονται ως εργαζόμενοι μόνο στον πρώτο εργοδότη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκμετάλλευσης εργαζόμενου, όπως ανέφερε ο κ. Παπασημακόπουλος, εργοδότης ο οποίος έχει προσλάβει με σύμβαση ως 2ωρο εργαζόμενο, με αμοιβή 231 ευρώ, ενώ εργάζεται τουλάχιστον 9 ώρες.

Μάλιστα, για το θέμα έχει κινήσει διαδικασίες το ΕΚΠ και αν δεν διευθετηθεί μέχρι την Παρασκευή, τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της επιχείρησης και του ιδιοκτήτη της.

Πηγή:  patrastimes - vathikokkino.gr

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή