Σήμερα: 19/09/2019
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 08:16

24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία | Τρίτη 11 Ιούνη

Γράφτηκε από

apergia222222222222.jpg

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία την Τρίτη 11 Ιούνη., απαιτώντας υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής Σύμβασης για την ιδιωτική Υγεία με όρους: αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς, επαναφορά επιδομάτων, ειδικών αδειών, ωραρίων που καταργήθηκαν, ακύρωση του παγώματος των επιδομάτων τριετίας – πολυετίας, κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων – παλιών εργαζομένων. Καμία πρόσληψη με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Όπως επισημαίνουν:

  • τα αιτήματά τους είναι ρεαλιστικά, καθώς οι υπολογισμένες συνολικές απώλειες των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία φτάνουν στο 40%, από το 2011 (υπολογισμός από τον ΟΜΕΔ στη ΔΑ 5/2016), την ώρα που η κερδοφορία των ιδιωτών της υγείας και των ομίλων τους εκτοξεύεται, ενώ

  • η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς χωρίς Κλαδική Σύμβαση, οι εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τους κατώτατους μισθούς, χωρίς επιδόματα, με πολύ δυσμενείς όρους. Δεν αποδίδουν επιδόματα, ακόμα και σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί όταν ήταν σε ισχύ οι Κλαδικές Συμβάσεις. Μια σειρά αυθαιρεσίες που έχουν επιπτώσεις ακόμα και στη σωματική και ψυχική υγεία, συνδέονται με την έλλειψη Σύμβασης.

«Διεκδικούμε την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης που δεν θα επαναλαμβάνει τους δυσμενείς όρους και τους χαμηλούς μισθούς που ισχύουν σήμερα, αλλά θα βελτιώνει σημαντικά τη ζωή μας. Οι εργοδότες βρίσκονται σε μόνιμη προσπάθεια συμπίεσης μισθών και κατάργησης δικαιωμάτων. Τους ενδιαφέρει πρώτιστα το μισθολογικό κόστος, γιατί από τη μείωσή του προκύπτουν τα κέρδη τους. Δεν αναπαράγουμε τις αυταπάτες ότι χωρίς αγωνιστικές διεκδικήσεις, χωρίς να ασκηθεί πίεση θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», σημειώνουν.

ΠΗΓΗ:  ergasianet.gr