Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 08:30

Δεν υπογράφει κανείς εθελοντικά την ανεργία του - Νέα κινητοποίηση σήμερα το πρωί

Γράφτηκε από

wind-kinitopoiisi-3.jpg

Από την κινητοποίηση στη «Wind» στη Λ. Αθηνών στις 4 Δεκέμβρη 2018

«Δεν υπογράφει κανείς εθελοντικά την ανεργία του. Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια δουλειάς που έχουμε ρίξει όλοι!», επισημαίνει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη  «Wind», με αφορμή το νέο πρόγραμμα «εθελούσιων απολύσεων» που ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, στα τμήματα της εξυπηρέτησης πελατών στην Αθήνα στην «Wind». 

Το πρωί της Τρίτης 4 Δεκέμβρη προχώρησε σε γενική συνέλευση των εργαζομένων στον 6ο όροφο του κτιρίου της Λ. Αθηνών αποφασίζοντας νέα κινητοποίηση σήμερα στις 9 π.μ. με συγκέντρωση στην πύλη του κτιρίου της Λ. Αθηνών και γενική συνέλευση για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους.

Απαιτούν «τη γραπτή δέσμευση της διοίκησης της Wind για δύο χρόνια για τα παρακάτω:

  • Ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση συναδέλφου από τις εμπλεκόμενες διευθύνσεις.
  • Ότι δεν θα υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων στις εμπλεκόμενες διευθύνσεις σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
  • Ότι δεν θα γίνει καμία αποκοπή έργου των εμπλεκόμενων διευθύνσεων και μεταβίβασή του σε εργολάβο.
  • Ότι δεν θα προχωρήσει η μετακίνηση των τμημάτων. Θεωρούμε τη δικαιολογία της μετακόμισης προσχηματική δεδομένου πως η λειτουργιά των τμημάτων γίνεται εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα από το κτίριο της Λ. Αθηνών και μόνο στόχο έχει να ωθήσει τους συναδέλφους σε αποδοχή της εθελουσίας». (στο συνημμένο το εξώδικο του σωματείου προς την «Wind»).

«Δεν είμαστε μόνοι μας», σημειώνει το ΠΑΣΕ «Wind», τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι δίπλα μας».

Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδώσει το Σωματείο Εργαζομένων στην «Cosmote - EValue» και η Σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «Νόκια».

πηγη: 902.gr

πηγη: