Σήμερα: 24/08/2019
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 08:41

Συνταξιούχοι: Απαντούν με νέα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη

Γράφτηκε από

sintaxiouxos-magkoura2.jpg

Συνεχίζουμε όλοι πιο μαζικά πιο αποφασιστικά, αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα, τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι «στον νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με τον νόμο «Κατρούγκαλου» απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου».

Στο κάλεσμά τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναφέρουν τα εξής:

«Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16. Να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. Να καταδικάσουμε τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων που από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και έχουν τον ίδιο στόχο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική λογική του «δεν γίνεται τίποτα», πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή μας στις δράσεις, στις συγκεντρώσεις.

Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους αφήσουμε να εφαρμόσουν το νέο σε βάρος μας έγκλημα. 

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.

  • Άμεση απόδοση των δώρων.

  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας.

  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.

  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

ΠΗΓΗ:  ergasianet.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή