Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 08:08

Απεργία των εργαζομένων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πέμπτη 11/10

Γράφτηκε από τον

poleitai-ksepoulima-xepoulima-politistiki-klironomia.jpg

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), την ερχόμενη Πέμπτη 11 Οκτώβρη, για τους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενους σε υπηρεσίες του υπουργείου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Όπως αναφέρεται στο σχετική εξώδικη γνωστοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης που απεστάλη από την Ομοσπονδία προς την υπουργό Πολιτισμού –Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κων/νο Στρατή, και υφυπουργό Πολιτισμού &Αθλητισμού, Γεώργιο Βασιλειάδη:

«Tο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 αποφάσισε & προκηρύσσει 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση για τους Εργαζόμενους με μόνιμη &ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σχέση εργασίας σε Υπηρεσίες του Υπουργείου στα Μουσεία & τους Αρχαιολογικούς Χώρους για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου του 2018.

Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτιρίων Μουσείων &Αρχαιολογικών Χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της Χώρας.

Συγκεκριμένα  απεργούμε ζητώντας:

Α) Να μας δοθεί ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων Πολιτιστικού ενδιαφέροντος  που ανήκουν στον  Ελληνικό  λαό  και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο  των δανειστών .

Β) Δημοσιοποίηση των όρων παράδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και τη σύνθεση των μελών της επιτροπής αυτής που έλαβε τη σχετική απόφαση.

Γ) Άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης.»

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της την απόφαση της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το Γενικό της Συμβούλιο, για την Πέμπτη, 11 του Οκτώβρη. Ο λόγος της απεργιακής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση – παράδοση κτιρίων Μουσείου & Αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του Δημοσίου χρέους προς τους δανειστές της χώρας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, ώρα 10:30πμ, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή