Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 05:55

Χαρίζουν σε κερδοσκοπικά κεφάλαια την ΕΒΖ. Αβέβαιο το μέλλον επιχείρησης, εργαζομένων

Γράφτηκε από τον

evz-ergazomenoi.jpeg

Η κυβέρνηση προχωρά σε ένα άλλο ακόμα εθνικό παραγωγικό έγκλημα.

Έπεσαν υπογραφές και η κυβέρνηση χαρίζει στην ουσία, αφού το τίμημα, άγνωστο προς το παρόν, φαίνεται να είναι μηδαμινό και υπάρχει διαγραφή χρεών, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε τυχοδιωκτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Συγκεκριμένα, η ΕΒΖ υπέγραψε την Τετάρτη (1/8/18) έγγραφο προθέσεων με την αγνώστου υφής εταιρεία Innovation Βrain, στο οποίο συμμετέχουν άλλα τυχοδιωκτικά επενδυτικά σχήματα, όπως το κυπριακών συμφερόντων Elements Capital Partner του Κύπριου Σάββα Λιασή, ο οποίος διατείνεται ότι έχει εξασφαλίσει την στήριξη διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, όπως το York Capital!

Kανονικός σκοτεινός μύλος και αξεδιάλυτο κουβάρι!

Η συμφωνία φέρεται να προβλέπει σημαντική διαγραφή (ανύπαρκτων) χρεών και ρύθμιση των υπολοίπων, η οποία αν γινόταν στην δημόσια ΕΒΖ, όπως ο ζητούσε ο Παν. Λαφαζάνης, η ΕΒΖ θα μπορούσε να ανασυγκροτηθεί ως δημόσια επιχείρηση.

Στη συμφωνία αυτή , που είναι αμφίβολο αν θα ευδοκιμήσει, δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για το μέλλον της επιχείρησης και πολύ περισσότερο καμιά πρόβλεψη διασφάλισης των εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα.

Όλα δείχνουν ότι τα τυχοδιωκτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια ενδιαφέρονται αποκλειστικά, σχεδόν, για τα δυο υπερκερδοφόρα εργοστάσια της ΕΒΖ στην Σερβία και όχι για την εγχώρια επιχειρησιακή βάση που πιθανότατα το παραγωγικό κομμάτι της θα πάει για ”λουκέτο”!

Η κυβέρνηση προχωρά σε ένα άλλο ακόμα εθνικό παραγωγικό έγκλημα.

πηγη: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή