Σήμερα: 18/12/2018
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 07:02

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: Με χαιρετισμούς ξεκίνησαν οι σημερινές εργασίες του συνεδρίου του ΕΚ

Γράφτηκε από

egatiko-kentro-patras-sinedrio-2.jpg

Με χαιρετισμούς φορέων ξεκίνησαν την Κυριακή οι εργασίες της δεύτερης μέρας του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας. 

Καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου ευχήθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου να οργανώσει την Παρασκευή 15 Ιούνη δύο κινητοποιήσεις για το θέμα των πλειστηριασμών και κάλεσε από την προσπάθεια αυτή «να μην λείψει κανείς».  

Στα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Κώστας Δραγώτης, υπογραμμίζοντας πως στο μέτωπο της Υγείας η εργατική τάξη και τα σωματεία της έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο. 

Τις εργασίες χαιρέτισε εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Ολενίας ο Αλέκος Θανόπουλος. «Από το Εργατικό Κέντρο θέλουμε να παίρνουμε δύναμη για να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική», τόνισε ο Γιώργος Δάβουλος εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Στα προβλήματα των αυτοαπασχολουμενων και μικρών επαγγελματιών αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, εκ μέρους της ΟΒΕΣΝΑ. «Έχουμε κοινό εχθρό», είπε και στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε σε κοινούς αγώνες.

«Οι σπουδαστές στην κατάρτιση είμαστε η επόμενη γενιά της εργατικής τάξης», σημείωσε η Αναστασία Αγγελοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη το Εργατικό Κέντρο να σταθεί σύμμαχος στους αγώνες της νεολαίας στα θρανία και στους χώρους εργασίας.

Στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μήλια Θεοφιλάτου, προσθέτοντας πως οι απόμαχοι της δουλειάς προσβλέπουν σε ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι δίπλα στους αγώνες τους δικούς τους και όλου του λαού.

Πηγή: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή