Σήμερα: 19/12/2018
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 07:01

Δυναμική κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων στην συνέλευση του ΣΕΒ

Γράφτηκε από

seb_29_05.jpg

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 29 Μάη εργαζόμενοι-ες και νέοι-ες έξω από την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην κινητοποίηση καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία (η ΠΕΝΕΝ, ο ΣΕΦΚ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Παιανίας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε «Κ. Σωτηρίου», η Ε’ ΕΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής κ.ά.). Καλούσαν επίσης η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η Κρίση + Κριτική, το ΕΕΚ, η Κόκκινη Γραμμή, η Ταξική Πορεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.

Τους εργαζόμενους «υποδέχτηκαν» πολλές διμοιρίες ΜΑΤ. Μέσα στο Μέγαρο, στους βιομήχανους απευθυνόταν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, και άλλοι εκπρόσωποι του αστικού μπλοκ…

Η κινητοποίηση στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ ήταν η δεύτερη ενάντια στην «κοινωνική συμμαχία». Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία στις 21 Μάη στο Μέγαρο Μουσικής όπου η ΓΣΕΕ «γιόρτασε» τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη μέρα, για την Τετάρτη 30 Μάη, στην συγκέντρωση καταγγελίας στην ΓΣΕΕ στις 10.30 πμ και σε διαδήλωση στο ΣΕΒ και στην Βουλή, ενάντια στην «κοινωνική συμμαχία».

Δείτε στιγμιότυπα από την κινητοποίηση στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ: pandiera.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή