Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 07:03

Απεργία στο μετρό. Τραγική η κατάσταση λόγω ελλείψεων, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Γράφτηκε από τον

metro-apergia-1-696x326.jpg

Χωρίς μετρό θα μείνει σήμερα η Αθήνα, καθώς πραγματοποιείται 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι στις γραμμές 2 και 3 όλη την ημέρα, ενώ η γραμμή 1 του ΗΣΑΠ και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Το ΣΕΛΜΑ καταγγέλλει την «τραγική κατάσταση» στο μετρό, λόγω έλλειψης προσωπικού, ανταλλακτικών και αναλώσιμων. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:

«Στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς… Οι προσπάθειες του σωματείου για την κατοχύρωση ίσων όρων εργασίας και αμοιβής, αξιοκρατίας και διαφάνειας στην εξέλιξη των εργαζομένων, όπως επίσης και η διασφάλιση μέσων και ανταλλακτικών για τη διατήρηση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου, αφορά αυτό το σκοπό και όχι μια αντιπαράθεση σε ατομικό και κομματικό επίπεδο που δεν ενδιαφέρει κανέναν… Η διάλυση των δημοσίων μεταφορών όπως την ξέραμε με άρμα την εργολαβοποίηση και εμπορευματοποίηση τους συνεχίζεται υπογείως με αμείωτη ένταση. Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό που κλείνει με τα λεωφορεία να στέλνονται για παλιοσίδερα είναι εικόνα του μέλλοντος που ετοιμάζουν για τις συγκοινωνίες και για όλους μας. Το σωματείο μας θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο μέσο που έχουμε στα χέρια μας».

Πηγή: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή