Σήμερα: 20/04/2024
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 09:26

Σε απεργίες προσανατολίζεται η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τα λιγνιτωρυχεία

Γράφτηκε από τον

-ΔΕΗ.jpg

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αφότου κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στέλεχος της ΓΕΝΟΠ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν μονάδες εκτός συστήματος και να προκληθούν μικροδιακοπές “αν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μεγάλη και δεν υπάρχει προσωπικό σε κάποιες μονάδες”. Επισήμανε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μπλακάουτ.

Την τελευταία φορά που η ΓΕΝΟΠ είχε ξεσηκωθεί ήταν το καλοκαίρι του 2014 με αφορμή τις ρυθμίσεις για τη “μικρή ΔΕΗ”. Μάλιστα, η τότε κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Εξαιρετικά αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει δήλωση κυβερνητικού στελέχους, που δεν κατονομάζεται, ότι “ελέγχονται” πλήρως οι συνδικαλιστές και κατά συνέπεια οι κινητοποιήσεις θα είναι υποτονικές και οι αντιδράσεις δεν αναμένεται να είναι μεγάλες.

Το κρίσιμο ζήτημα που προκύπτει είναι αν θα διαψευστεί ή όχι η κυβέρνηση και αν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν θα περιοριστεί σε “ντουφεκιές στον αέρα”, ίσα για τη διάσωση του συνδικαλιστικού κύρους των στελεχών της. Σε μια περίοδο κατά την οποία απαιτείται η μέγιστη αποφασιστικότητα στην προώθηση ενωτικών και αποτελεσματικών αγώνων, και στη συγκρότηση ενός παλλαϊκού κινήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πηγή: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή