Σήμερα: 22/04/2019
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 11:56

Στάσεις εργασίας νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικού προσωπικού | Πέμπτη – Παρασκευή

Γράφτηκε από

sene-evaggelismos-dorean-dimosia-igeia.jpg

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 29 Μάρτη, από 12μ έως 3μμ, και συγκέντρωση στις 12.30μμ. έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων», με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να «ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους» και παράλληλα «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία». Η Ομοσπονδία ζητά τέλος την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε, στάση εργασίας την Παρασκευή 30 Μάρτη, από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στις 13.30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή, την ίδια ώρα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ καθώς και φοιτητικών συλλόγων.

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή