Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 00:00

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΙΣ 10/10/2015 και ώρα 11.00 π.μ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ε.Ν.

Γράφτηκε από τον

DSCN0132OLP.jpg

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΠ – ΟΛΘ 

   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,

         ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πρωτεργάτες την ομάδα Τσίπρα – Δραγασάκη – Σταθάκη – Δρίτσα μαζί με το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν ακάθεκτοι στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και με διαδικασίες εξπρές βιάζονται άρον - άρον να το παραδώσουν στην κινέζικη κρατική πολυεθνική COSCO.

Ο νέος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και η συγκυβέρνηση γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τις πάγιες προεκλογικές τους θέσεις και δεσμεύσεις γίνονται οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημόσιων παραγωγικών και κερδοφόρων επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Πρόκειται για μια επαίσχυντη πολιτική πράξη που συνιστά έγκλημα σε βάρος της χώρας, του λαού και των συμφερόντων τους.

Χωρίς κανένα ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό φραγμό η κυβέρνηση με την πολιτική της τάσσεται και ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των εταίρων – τοκογλύφων δανειστών να τους δοθεί εδώ και τώρα το σύνολο της απογεγραμμένης περιουσίας του ελληνικού λαού όπως είναι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο δημόσιος ορυκτός πλούτος και κάθε άλλη πλουτοπαραγωγική δραστηριότητα στην επικράτεια της χώρας μας.

Παράλληλα με το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν και ψήφισαν με το υπόλοιπο πολιτικό μνημονιακό μπλοκ, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιχειρηθεί η πλήρης συντριβή των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων!!

Μάλιστα με περίσσιο θράσος οι σημερινοί «αριστεροί» κυβερνώντες δηλώνουν περήφανοι … για το θεάρεστο κυβερνητικό τους έργο που «διάσωσαν» την χώρα και δεν δραπέτευσαν από την διακυβέρνηση και τώρα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν το ίδιο έργο των Σαμαροβενιζέλων να οδηγήσουν τον τόπο στην απόλυτη διάλυση, το ξεπούλημα και την καταστροφή!!!

Η υποκλοπή και η υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού, που όλοι γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες επιτεύχθηκε, τους δημιουργεί την πεποίθηση ότι το επιχειρούμενο έγκλημά τους για την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του λαού θα έχει την αποδοχή ή ακόμη και την στήριξή του. Πλάνη οικτρά για τους πολιτικάντηδες και τους μαυρογιαλούρους της συμβιβασμένης και υποταγμένης αριστεράς, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι το εργατικό κίνημα, οι πολιτικές συλλογικότητες της μαχόμενης αριστεράς, τα αγωνιστικά μαζικά κινήματα, θα ακυρώσουν, θα αποτρέψουν και θα συντρίψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών τοκογλύφων, των υπερεθνικών οργάνων τους (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ – Ε.Κ.Τ) και του εγχώριου υποτακτικού τους πολιτικού προσωπικού που έχει ταχθεί με τα συμφέροντά τους.

Ένα πρώτο βήμα ως αφετηρία είναι η συγκέντρωση στην Δραπετσώνα και η πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη στην ίδια κατεύθυνση με στόχευση την ανατροπή της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της επιβάρυνσης των εργασιακών σχέσεων, των μαζικών απολύσεων, της φοροκαταιγίδας, της υπονόμευσης των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η τοπική Πειραϊκή κοινωνία δεν πρόκειται να εγκλωβισθούν στην άθλια κυβερνητική πολιτική, να μπουν στο τριπάκι μιας διαβούλευσης που τους καλεί η κυβέρνηση για να διεκδικήσουν κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις και ταυτόχρονα να διαγράψουν το βασικό ζητούμενο που είναι η πώληση του 51% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ για το οποίο η κυβέρνηση και οι θλιβεροί και αμετανόητοι κυβερνητικοί παραγοντίσκοι θεωρούν ιερό, απαραβίαστο να μην αμφισβητηθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο, όπως και οι υπόλοιπες προβλέψεις του μνημονίου Νο 3.

Με την ευκαιρία αυτή θεωρούμε απαραίτητο να υπογραμμίσουμε ότι ο εγκλωβισμός διάφορων τοπικών αρχών, κυρίως της αυτοδιοίκησης, να εμπλακούν σε ένα είδος παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ για να επιτύχουν κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις, δεν συνιστούν ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος όταν είναι σε πλήρη εξέλιξη μεγάλες κινηματικές δράσεις οι οποίες θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα και στοχεύουν στην ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και στην αποτροπή του ξεπουλήματος του ΟΛΠ.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της, τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς, τους εργαζόμενους στην πόλη, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες και όλες τις εμπλεκόμενες κοινωνικές δυνάμεις να συμπορευθούν στον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις για να διασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΛΠ και ταυτόχρονα να σχεδιασθεί, να οργανωθεί και να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα ένας ισχυρός μαζικός και αποτελεσματικός αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και ευρύτερα του δημόσιου πλούτου της χώρας μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΣΤΙΣ 10/10/2015 και ώρα 11.00 π.μ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Πειραιάς 8/10/2015

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

 

------------------------***------------------------------

 

_45.jpg

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

ΚΑΙ Γ.Γ ΤΟΥ Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΛΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΠ – ΟΛΘ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με διαδικασίες fast track μεθοδεύει την επίσπευση και επιτάχυνση της διαδικασίας του ξεπουλήματος ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Στα πλαίσια αυτά αδίστακτα προβαίνει σε παράτυπες και παράνομες ενέργειες συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των προκατόχων τους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας να παραδώσει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας στην κινέζικη πολυεθνική COSCO.

Θεωρούμε χονδροειδέστατη παρανομία την κυβερνητική επιλογή η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου να γίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και να παρακάμπτεται παντελώς το Δ.Σ του ΟΛΠ.

Όμως το κύριο ζήτημα δεν είναι μόνο ή κυρίως αυτό αλλά η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών βγάζοντας στο σφυρί την δημόσια περιουσία, τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που μπορούν να αποτελέσουν το εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας και την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δείχνει σαφή δείγματα υποταγής προς τους δανειστές δρομολογώντας με διάτρητες διαδικασίες την βούλησή της να υλοποιήσει τους απεχθείς όρους του τρίτου μνημονίου το οποίο προβλέπει την παράδοση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου του τόπου σε ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, με μοναδικό στόχο την αποπληρωμή του δανείου.

Ειδικότερα για τον ΟΛΠ πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αυτή την επαίσχυντη πράξη ξεπουλήματός του αφού σύσσωμη η Πειραϊκή κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι φορείς της αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς στο σύνολό τους έχουν αντιταχθεί σε οποιαδήποτε απόπειρα και μεθόδευση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του.

Ακόμη και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε για τον σκοπό αυτό, τάχθηκε ομόφωνα κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικές επιλογές έρχονται σε πλήρη σύγκρουση και ρήξη με το εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό κίνημα που ε΄χει διαμορφωθεί και τάσσεται υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα συνδικάτα, τα κοινωνικά κινήματα, τις αυτοδιοικητικές αρχές να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά αναπτύσσοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εμποδίσουν το εθνικό έγκλημα που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαπράξει.

Ταυτόχρονα καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ να συμβάλουν με την δράση και τις παρεμβάσεις τους για να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών.

Η οργάνωση, η μαζικότητα, ο αγώνας, η ενωτική συσπείρωση και συμπόρευση όλων των εργατικών, λαϊκών και κοινωνικών δυνάμεων και κινημάτων μπορεί να βάλει φραγμό στις άθλιες αντιλαϊκές επιλογές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα και οι κοινωνικές αγωνιστικές συλλογικότητες πρέπει το επόμενο διάστημα να οργανώσουν την πάλη τους, να αναπτύξουν δράσεις, πρωτοβουλίες και αγώνες σε πανελλαδική κλίμακα προκειμένου να εμποδίσουν και να αποτρέψουν την υλοποίηση των σκληρών, βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου 3 που συναποφάσισαν στην Βουλή τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι.

-----------------------

ΠΟΡΕΙΑ στο Υπουργείο Ναυτιλίας εναντια στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Λιμανιού και των Λιπασμάτων.

 
                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

  Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνδημότισσες και συνδημότες, φίλοι και φίλες
Λίγες μέρες μετά την εκλογή της η νέα κυβέρνηση, προχωράει με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις που αποτελούν στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης & των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην παραπέρα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΛΙΜΑΝΙΟΥ του ΠΕΙΡΑΙΑ.
Ο αρμόδιος κυβερνητικός οργανισμός για τη διαχείριση του δημοσίου πλούτου, το ΤΑΙΠΕΔ, προχωράει με διαδικασίες “ FASTTRACK” στη διαμόρφωση του «πακέτου προίκας»  που θα πάρει ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ , ώστε να τον κάνει πιο «ζηλευτό» στα μάτια του, οπότε και να ανέβει το τίμημα που θα πουληθεί…
Στο πακέτο αυτό της «προίκας» η κυβέρνηση, βάζει ότι έχει και δεν έχει στο Λιμάνι του Πειραιά :  Παραχωρεί όλη την παραλιακή ζώνη που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και περιλαμβάνει εκτός από τους χώρους της ακτοπλοΐας, του ΣΕΜΠΟ και τις ήδη παραχωρημένες προβλήτες 2 και 3 στην COSCO,  ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ  σε βάθος 50 μέτρων απ’ την ακτή, δηλαδή τη ζώνη που περιλαμβάνει 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠ’ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  ( αυτά που διεκδικούσαμε να δοθούν στους κατοίκους), ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ, τα 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (απέναντι απ’ τον Σκλαβενίτη) που προορίζονταν για Κέντρο Υγείας, την περιοχή της ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, το ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και ότι άλλο βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη ζώνη….
Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της λογικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε «επενδυτές» με σκοπό το δικό τους κέρδος, και μάλιστα μιας περιουσίας που εκτός από τη  σημασία που έχει σαν στρατηγική πύλη εισόδου-εξόδου της χώρας, είναι και από τις πιο ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ δραστηριότητες… Εντάσσεται στην πάγια λογική των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν την Ελλάδα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο με φθηνές υπηρεσίες για τους ίδιους και τις εταιρείες τους, και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.
Τα αποτελέσματα αυτού του ξεπουλήματος, θα τα νιώσουμε άμεσα στις πλάτες μας και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι στις άλλες υπηρεσίες του λιμανιού και οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν απομείνει) στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και οι εργαζόμενοι στα μικρομάγαζα στις γύρω περιοχές που θα δουν τις δουλειές και τα εργασιακά τους δικαιώματα να χάνονται .
Θα τα νιώσουν οι πολίτες που θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά τις λιμενικές υπηρεσίες αλλά και τα προϊόντα που θα εισάγονται.
Θα τα νιώσουμε οι κάτοικοι των γύρω Δήμων, που βλέπουμε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία της βιομηχανικής ζώνης να περνάνε στα χέρια των «επενδυτών»…. Που βλέπουμε τα όνειρά μας και τις διεκδικήσεις μας για την περιοχή της «Ανάπλασης», για τους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας να δίνονται «δώρο» στα αρπακτικά που θέλουν να εκμεταλλευθούν αυτό το φιλέτο γης για να αυξήσουν περισσότερο τις επενδύσεις και τα κέρδη τους.
ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ τελικά ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, αλλά και απ’ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, που ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τη ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ  ΔΗΜΩΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ !!!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 


ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ KAI TΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ  ΣΥΓΧΡΟΝΟ & ΑΣΦΑΛΕΣ  ΠΟΥ  ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ  ΤΙΣ  ΛΑΪΚΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΝΑ  ΑΠΟΔΟΘΕΙ  Η ΠΕΡΙΟΧΗ  ΤΩΝ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ  ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΗΣ,  ΝΑ  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ  Η  ΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΠΡΟΣ  ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  ΤΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΑ.
 
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10, στις 11 πμ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ με κατάληξη στον χώρο των Λιπασμάτων. 
 
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ,ΔΕΝ ΤΗΝ  ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ !!!
 
 
---------------------*** -------------------------
 

Ε.Κ.ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά συμμετέχει και καλεί τα Σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του Πειραιά να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν εργατικά σωματεία, τοπικοί φορείς της πόλης και άλλες μαζικές συλλογικότητες στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας στις 10 Οκτωβρίου 2015 στις 11.00 π.μ και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το Ε.Κ. Πειραιά έχει επανειλημμένα διατυπώσει την θέση του ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Συμμετείχε και στήριξε τους αγώνες των εργαζομένων να μην υλοποιηθεί το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Παλεύει σταθερά και με συνέπεια για δημόσιο λιμάνι στην υπηρεσία του λαού, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία προχωράει με διαδικασία εξπρές την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στους ξένους επιχειρηματικούς ομίλους παραδίδοντας με τον τρόπο αυτό μια σημαντική παραγωγική και στρατηγικής σημασίας δημόσια και κερδοφόρα επιχείρηση βορά στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 10:42
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή