Σήμερα: 11/12/2019
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 11:22

Λεφτά για τον ευρωστρατό υπάρχουν

Γράφτηκε από

_για_τον_ευρωστρατό_υπάρχουν.jpg

Βαθαίνει η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ με τον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη» (ΕΜΕ) που εγκρίθηκε από την Ευρωβουλή την Τετάρτη. Στην πραγματικότητα είναι ένας μηχανισμός πολέμου, καθώς αναλαμβάνει την άμεση χρηματοδότηση των αυτοτελών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ. Με το διπλασιασμό των στρατιωτικών δαπανών της ΕΕ, έρχεται να συμπληρώσει την ευρωχωροφυλακή, τον ευρωστρατό, το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας» για την πολεμική βιομηχανία, τη «Συντονισμένη Αμυντική Αναθεώρηση» που κάθε εξάμηνο ελέγχει την υλοποίηση στόχων από τα κράτη-μέλη, την σχολή κατασκόπων της ΕΕ που ετοιμάζεται… Όλα στην κατεύθυνση της στρατιωτικής ολοκλήρωσης παράλληλα με το ΝΑΤΟ.

Η απόφαση εξάλλου ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι «να μην παραμείνει η ΕΕ αποκλειστικά “πολιτική δύναμη”, αλλά να αναπτύξει και να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες». Στην υπηρεσία φυσικά των συμφερόντων των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων, αλλά και με το βλέμμα στον ανταγωνισμό με ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία.

Η στρατιωτική ολοκλήρωση προχωράει με δομές, πόρους και ένοπλα σώματα, και γίνεται μια άμεση απειλή για την ειρήνη. Οι 40 πρόσφατες επεμβάσεις της ΕΕ το επιβεβαιώνουν. Αυτά την ώρα που η ΕΕ δεν μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει δουλειά, ασφάλιση, ελευθερίες στους κατοίκους της.

Οι δυνάμεις της ευρωαριστεράς, είτε οι κυβερνητικές όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Πράσινοι, που στηρίζουν και δεν αμφισβητούν, είτε το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη, δεν εξηγούν πώς θα έρθει η περίφημη «άλλη ΕΕ» που τάζουν.

Η αποδέσμευση από την ΕΕ που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η μόνη διεθνιστική διέξοδος από την ολοκλήρωση της μηχανής του πολέμου.

ΠΗΓΗ: prin.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή