Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 05:31

Μητσοτάκης: Δεν είναι προτεραιότητα μου η επαναδιαπραγμάτευση των δημοσιονομικών στόχων

Γράφτηκε από τον

mhtsotakis.jpg

Δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, η επαναδιαπραγμάτευση των δημοσιονομικών στόχων της μεταμνημοναιακής εποχής. Αντίθετα δηλώνει έτοιμος να πείσει τους πιστωτές της χώρας και τις αγορές ότι έρχεται για να «υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις». 

Τα παραπάνω ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη του, στην ιστοσελίδα «Politico». Συγκεκριμένα απατώντας στο ερώτημα, εάν «η ΝΔ θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί τους μετά το πρόγραμμα όρους», ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Αυτό που θέλω είναι να πείσω τους πιστωτές και τις αγορές ότι είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, όχι επειδή μας επιβλήθηκαν, αλλά γιατί πιστεύουμε σε αυτές. Μόλις το κάνουμε αυτό, νομίζω ότι ίσως στο μέλλον υπάρξει περιθώριο για να συζητήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Αλλά δεν θα είναι η πρώτη μου προτεραιότητα»…

Ο Κυριακός Μητσοτάκης θα εφαρμόσει λοιπόν την πολιτική της σκληρής λιτότητας  προκειμένου να «πιάσει» τους δημοσιονομικούς στόχους. 

Θα προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων προκειμένου να πείσει τους πιστωτές της χώρας ότι θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. 

Με άλλα λόγια δεν έχει καμιά απολύτως διάθεση να αμφισβητήσει την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα ισοπεδώσουν τη ζωή του ελληνικού λαού.

Πρόκειται για τον κ. Μητσοτάκη που από το βήμα της βουλής στη διάρκεια της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος κατήγγειλε τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Μιλούσε για νέο μνημόνιο. Καταδίκαζε τα μέτρα λιτότητας και τα καταψήφισε μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ. 

Αυτά πριν μερικές μέρες στη Βουλή για το «Θεαθήναι». Τώρα υπόσχεται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα …συζητήσει με τους πιστωτές για τους δημοσιονομικούς στόχους. 

Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, δεν αποτελούν έκπληξη. Έρχονται όμως για μια ακόμα φορά να αποδείξουν ότι οι δήθεν …διαφωνίες του και η καταψήφιση νόμων και μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούν την εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονιακών και μεταμνημονιακών κανόνων. 

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης που σήμερα «πνέει τα μένεα» κατά της συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε ότι εάν επικυρωθεί η συμφωνία υπό την παρούσα κυβέρνηση, «δεν θα προσπαθήσει να την ακυρώσει αργότερα»… Βλέπετε οι εντολές ΗΠΑ και ΕΕ, για την επίλυση του θέματος του ονόματος της γειτονικής χώρας, ώστε να προχωρήσει η ένταξη της στους ευρωαντλαντικούς μηχανισμούς, φαίνεται ότι είναι αρκετή για τον κ. Μητσοτάκη ώστε να την αποδεχτεί, παρότι σήμερα την καταγγέλλει… Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Υ.Γ: Μετά τα παραπάνω η …σύσταση Μητσοτάκη προς το Μοσχοβισί «να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του» σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημονιακά προγράμματα μοιάζει με ανέκδοτο. Εξάλλου ο ίδιος είναι έτοιμος να εφαρμόσει απλόχερα όσα μέτρα έχουν συμφωνηθεί εντός ή εκτός μνημονίων…

πηγη: imerodromos.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ντροπή σας! Η νέα τάξη των «επαιτών» »
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή