Σήμερα: 22/02/2019
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 06:36

Ο ΣΕΒ "συνιστώσα" της κυβέρνησης

Γράφτηκε από

_τσιπρασ.gifΑναμφισβήτητα είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των ελλήνων πλουτοκρατών δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγαίνουν δημοσίως και να εκφράζουν την ευαρέσκεια τους για την πολιτική της άθλιας συγκυβέρνησης που εξαθλιώνει τον λαό για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας κεφαλαιοκρατών

Το έκανε στο παρελθόν ο ΣΕΒ δίνοντας συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που εφαρμόζει. Πρόσφατα ακούσαμε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, να «υμνολογεί» την κυβέρνηση –κάτι που του στοίχισε την διαγραφή του από την Ν.Δ- και σήμερα έρχεται καπάκι η τοποθέτηση του πρόεδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα που δεν μας είπε τίποτε άλλο ουσιαστικά παρά του ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι θεραπαινίδα των Ελλήνων καπιταλιστών.

Η συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018 «δημιουργεί σχετική ασφάλεια σε επιχειρήσεις και επενδυτές ως προς την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της… Αντανακλά, από τη μια πλευρά, την αναγνώριση της σημαντικής δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια» μας είπε ο εκπρόσωπος του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου. Και συνέχισε: «πρέπει με την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την υπεύθυνη δημοσιονομική διαχείριση -καταλαβαίνεται φυσικά τι εννοούν οι καπιταλιστές- σε βάθος δεκαετιών να αποφευχθεί το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων».

Να συμπληρώσουμε ότι τα αισθήματα "αγάπης" μεταξύ κυβέρνησης και ΣΕΒ είναι αμοιβαία. Ας μην ξεχνάμε ότι παρουσιάστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -  ο Δημήτρης Βέττας- ο οποίος βγήκε δημόσια και δήλωσε "είμαστε με τους βιομηχάνους" κάνοντας ταυτόχρονα "αγιογραφία" στους ντόπιους καπιταλιστές.

πηγη: tsak-giorgis.blogspot.com

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή