Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 06:45

Τέσσερις νέες αμερικανικές βάσεις σχεδιάζονται επί Τσίπρα στη χώρα

Γράφτηκε από τον

bash-soydas-tramp-tsipras-696x352.jpg

Αντιγράφουμε από τον Βηματοδότη ενδιαφέρον ρεπορτάζ με ενδιαφέροντες σχολιασμούς:

“Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις βάσεις σχεδιάζουν οι Αμερικανοί στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, εάν η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα δώσει το «ok», τότε οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα θα είναι περισσότερες και ισχυρότερες σε δύναμη πυρός από τις αμερικανικές βάσεις στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, που πάσχιζε να τις διώξει.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και λογαριάστε πόσες στρατιωτικές βάσεις θέλουν οι Αμερικανοί: Πρώτα απ’ όλα γίνεται λόγος για επέκταση της αμερικανικής βάσης στη Σούδα της Κρήτης (μόλις υπάρξει μεταφορά της βάσης του Incirlik από την Τουρκία). Δεύτερον, συζητούν την εγκατάσταση στρατιωτικών και κατασκοπευτικών αμερικανικών drones στη Λάρισα (στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας), μετά θέλουν επέκταση της βάσης στην Ανδραβίδα (ήδη έχουν ετοιμαστεί οι αποθήκες και για την εγκατάσταση πυρηνικών αλλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν γιατί αυτές έχουν ήδη επαναποθηκευτεί στη Ρουμανία) και μία βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Η βάση στην Αλεξανδρούπολη θεωρείται από τις πλέον σημαντικές και για τα αμερικανικά αλλά και για τα ελληνικά συμφέροντα γιατί στην Αλεξανδρούπολη θα είναι το τερματικό υγροποιημένου αερίου που θα μεταφέρεται από αμερικανικά πλοία”.

Πηγή: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή