Σήμερα: 18/10/2017
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 06:41

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από

_ΕΠΙΘΕΣΗ_ΕΝΑΝΤΙΑ_ΣΤΗΝ_ΠΕΝΕΝ.jpg

 

Η ΛΑΕ καταδικάζει την επίθεση από νεοφασίστες σε βάρος αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ

laiki.enotita.jpg

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, αφισοκολλητές οι οποίοι τοποθετούσαν στην Πειραιά τις αφίσες της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωσή που έτοιμάζαι για τα 100 χρόνοα από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, στη Ρωσία,. Τα μέλη της ομάδας αφισοκόλλησης δέχθηκαν αιφνίδια επίθεση από περίπου 10 άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες. Αποστολή τους ήταν να καταστρέψουν τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά. Οι αφισοκολλητές δέχθηκαν απειλές και σωματική βία από τους νεοφασίστες, με αποτέλεσμα μάλιστα, ένας από τα μελη της ομάδας αφισοκόλλησης να τραυματιστεί.

Η ΛΑΕ καταδικάζει τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών και ζητά από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συλληφθούν άμεσα οι δράστες. Ειδάλλως, θα είναι πολιτικά συνυπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν και για όλα όσα θα ακολουθήσουν, δεδομένης της επαναφοράς των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ στο προσκήνιο, με καθημερινές, δολοφονικές επιθέσεις εναντίον εργαζομένων, μεταναστών και δημοκρατικών πολιτών.

Ο ελληνικός λαός θα δώσει αποφασιστική, μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

 

Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Ρώσικης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917

1.jpg

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την οργανωμένη επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωσή της για τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία το 1917.

10-12 άτομα θρασύδειλοι φασίστες  επιτέθηκαν στους 2 εργαζόμενους, έξω από τον Οίκο Ναύτη τραυματίζοντας τον ένα από αυτούς!

Ενώ η δίκη της εγκληματικής συμμορίας συνεχίζεται, αυτή συνεχίζει να οργανώνει επιθέσεις χρησιμοποιώντας με τα τάγματα εφόδου ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες και την Αριστερά, όπως στον Ασπρόπυργο, το Πέραμα, τον Πειραιά, το Ηράκλειο  κ.λπ.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτίθενται για μια ακόμα φορά σε ναυτεργάτες, μετά και την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά τιποτένια τσιράκια των εφοπλιστών και του κεφαλαίου. Τους πείραξε ιδιαίτερα η πρωτοπόρα δράση της ΠΕΝΕΝ και η διοργάνωση από την πλευρά της εκδήλωσης για τον Οκτώβρη! Όμως το εργατικό κίνημα γεννήθηκε και υπάρχει  κόντρα στον άθλιο κόσμο του κεφαλαίου γιατί εμπνεύστηκε από το όραμα της χειραφέτησης και της ελευθερίας για τους εργάτες όλου του κόσμου. Αυτό που θέλουν να χτυπήσουν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα μαύρα τσιράκια τους.  

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην εξέλιξη και οριστική κατάληξη της δίκης της εγκληματικής συμμορίας. 

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ενάντια στα μνημόνια και την εκμετάλλευση. Συνεχίζουμε τη μάχη να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για να πάει ισόβια η ηγεσία της. 

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ που είναι και η καλύτερη απάντηση στη φασιστική βία.

 

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τη φασιστική επίθεση εναντίον μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

.jpg

Η καταγγελία για φασιστική επίθεση εναντίον μελών της ΠανελλήνιαςΈνωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στον Πειραιά, η οποία οδήγησε στον τραυματισμό ενός από τους συνδικαλιστές, αναδεικνύει τον εγκληματικό χαρακτήρα των νεοναζιστών. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο μοναδικός στόχος της νεοναζιστικής συμμορίας είναι να πλήξει όλους όσοι αγωνίζονται για μια δικαιότερη και ισότιμη κοινωνία. Ο αγώνας για την απομόνωση των δολοφόνων της Χ.Α. πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής. 

 

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για την επίθεση φασιστοειδών κατά της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά

Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε, τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10 στον Πειραιά, κλιμάκιο αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ, από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από τους αφισοκολλητές.

Το νέο αυτό κρούσμα, αποτέλεσμα της εγκληματικής ιδεολογίας και δράσης της ναζιστικής συμμορίας, λίγες μόνο μέρες μετά από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο, επιβεβαιώνει εκ νέου το δολοφονικό χαρακτήρα του ναζιστικού μορφώματος. Αποκαλύπτει τις σημαντικές ευθύνες της κυβέρνησης, όχι μόνο για τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την ανενόχλητη δράση φασιστικών συμμοριών στον Πειραιά, τον Ασπρόπυργο και αλλού.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τη θρέφουν

 

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή