Σήμερα: 30/11/2020
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 10:26

O “δεν διάβασα το Μνημόνιο” σε νέες μεγάλες στιγμές: “Είχαμε μία ειρηνική και δημοκρατική μέρα”!

Γράφτηκε από

rx_xrisoxoidis_20032014132448-1140x620.jpg

Πηγή: Thepressproject

Σε μία επέτειο γεμάτη με ξυλοδαρμούς, ακόμα και μίας οικογένειας στα Σεπόλια, παρενοχλήσεις βουλευτών και εικόνες αστυνομοκρατούμενου κράτους με τους 6.000 αστυνομικούς στους δρόμους της Αθήνας, ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ για να δηλώσει ότι «θέλαμε να έχουμε μία ειρηνική και δημοκρατική ημέρα. Και το πετύχαμε».

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα. Να είναι ειρηνική η μέρα, να μην έχουμε καμιά απώλεια. Και το πετύχαμε. Να είναι μία μέρα δημοκρατική, να μπορέσουν τα κόμματα, δεν μπορούσε όλος ο κόσμος να εκδηλώσουν τη μνήμη τους. Και δεύτερον να μην καταστραφεί η πόλη, από μπαχαλάκηδες» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά σημεία της συνέντευξης, ο Υπουργός καλούνταν να απολογηθεί όχι για την ακραία καταστολή, αλλά για το αν θα κοπούν πρόστιμα στους συλληφθέντες, όπως και το γιατί δεν κόπηκαν σε διαδηλωτές. «Σε όλους όσοι προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν covid πρόστιμα» απάντησε, ενώ προανήγγειλε και ποινική μεταχείριση. Όσον αφορά τις υποθέσεις αστυνομικής βίας, για τις οποίες δεν έγινε καμία σχετική ερώτηση από την Σία Κοσιώνη, ανέφερε αόριστα ότι «θα διερευνηθούν», εμφανιζόμενος και με παράπονο για το «πόσο μονομερώς αντιμετωπίζεται συχνά η αστυνομία».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεχνώντας τις απειλές στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη για σύλληψη αυτού και των βουλευτών του, υποστήριξε ότι «δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις.» Πρόσθεσε ότι «υπήρχαν πολιτικές εκδηλώσεις. Δεν ήταν ημέρα για να βάζουμε πρόστιμα, ήταν ημέρα συνεννόησης, Δημοκρατίας και εκδήλωσης. Δεν συμφωνήσαμε με τίποτα με τις πορείες».

«Είναι προφανές εν μέσω πανδημίας ότι δεν μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις όπως γίνονταν πέρσι. Θα τελειώσει όλο αυτό και μετά θα γιορτάσουμε », είπε σε ερώτηση για το τι θα γίνει την 6η Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη που διοργανώθηκαν αυτές οι εκδηλώσεις, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Όταν τελείωσαν αυτές οι εκδηλώσεις, οι άνθρωποι σηκώθηκαν κι έφυγαν, δεν υπήρχε λόγος να βάλουμε κανένα πρόστιμο. Στη δημοκρατία οφείλουμε τη συνεννόηση, τη συναίνεση, γιατί ήταν γιορτή της δημοκρατίας». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ήταν «υπερβολική» η απαγόρευση συναθροίσεων, υποστήριξε «τρία πολιτικά κόμματα κάνουν πολιτικές εκδηλώσεις και οφείλαμε να το ανεχθούμε γιατί σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα».

Ερωτηθείς για το πώς συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου οι 1.500 διαδηλωτές του ΚΚΕ, είπε ότι η ζωή στην πόλη, κατ’ επιλογή της κυβέρνησης, δεν είχε σταματήσει, «λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, ήταν μια συνηθισμένη μέρα». Για να προσθέσει ότι «ήταν προγραμματισμένο να μαζευτούν, η πόλη λειτουργούσε κανονικά».

Σχετικά με το ΚΚΕ, υποστήριξε ότι «τιμώ το ΚΚΕ αλλά νιώθω απογοήτευση ,ενώ έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1.500 άτομα. Δέκα φορές με δική μου εντολή ο αξιωματικός ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να αποχωρήσουν, δεν συνέβη ποτέ και δεν θα συνέβαινε ποτέ» προσπαθώντας να εξηγήσει την άγρια καταστολή που ακολούθησε και αποφεύγοντας να αναφερθεί στο ότι τηρούνταν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή