Σήμερα: 08/05/2024
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 08:03

«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ Σφίγγει τη θηλιά γύρω από τη λαϊκή κατοικία η κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον

megaro-maximoy_01_1.jpg

Η διάλυση του καθεστώτος δικαστικής προστασίας στην πρώτη κατοικία, προκειμένου να ενισχυθούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, αποτελεί το βασικό θέμα στην ατζέντα της δεύτερης «μεταμνημονιακής» αξιολόγησης.

Το ζήτημα της πρώτης κατοικίας και των «κόκκινων» δανείων συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, των υπουργών Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κυβερνητικό σχέδιο θα αποσταλεί στους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» την επόμενη βδομάδα, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει το δρόμο για τη Βουλή. Το νέο πλαίσιο, που θα καταργεί επί της ουσίας την όποια δικαστική προστασία του νόμου Κατσέλη, θα προστεθεί στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην πώληση «κόκκινων» δανείων σε funds και άλλα «κοράκια» και στην ένταση της κρατικής καταστολής για την «απρόσκοπτη» διενέργεια των πλειστηριασμών.

Ο Γ. Δραγασάκης, προετοιμάζοντας το έδαφος, τόνισε πως «η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι χρειάζεται για να λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και να απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία από το βάρος αυτό που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή