Σήμερα: 12/12/2018
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 09:06

«Εφικτή» θεωρούν οι βιομήχανοι τη μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου

Γράφτηκε από

seb-synedrio.jpg

Την «ανάγκη εξορθολογισμού των φόρων» υποδεικνύει ο ΣΕΒ μέσω του εβδομαδιαίου δελτίου οικονομικών εξελίξεων, αξιώνοντας ακόμα μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου. Οι βιομήχανοι υποστηρίζουν πως είναι «εφικτή μεσοπρόθεσμα» η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης τους στην Ελλάδα κατά 2 έως 2,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Ως προς το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο των νέων φοροαπαλλαγών, κατά τον ΣΕΒ θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες λειτουργίας του κράτους. Οι βιομήχανοι συστήνουν να εισαχθούν «νέες» μέθοδοι και τεχνολογίες για να αυξηθεί η παραγωγικότητα του κράτους, «όπως κάνουν όλες οι επιχειρήσεις του κόσμου, καθώς και πολλές άλλες κυβερνήσεις».

Με αφορμή την υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, λόγω της επιβράδυνσης του παγκόσμιου εμπορίου, της βιομηχανικής παραγωγής και των επενδύσεων, ο ΣΕΒ εκτιμά πως «οι παράγοντες αυτοί είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν την ελληνική βιομηχανική παραγωγή, η οποία παρουσιάζει ήδη σημάδια επιβράδυνσης (-0,7% στη μεταποίηση πλην πετρελαιοειδών τον Αύγουστο του 2018) και τις εξαγωγές, οι οποίες μέχρι και τον Αύγουστο του 2018 κινούνται δυναμικά».

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή