Σήμερα: 14/12/2018
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 09:08

Πόνος στις αρθρώσεις; Υπάρχει τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης!

Γράφτηκε από

advertorial_osteoaid_image.jpg

Το να θεωρούμε την αρθρίτιδα ως αποκλειστικό φαινόμενο του γήρατος είναι περισσότερο μύθος παρά αλήθεια, όπως και το ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος αντιμετώπισής της!

 

Οι φθορές των αρθρώσεων και η σταδιακή καταστροφή των χόνδρων και των συνδετικών ιστών μπορεί φαινομενικά να γίνονται ορατές σε άτομα μεγάλης ηλικίας, είναι όμως δυνατό να ξεκινήσουν και από πολύ νεαρότερες, ακόμη και από την παιδική, ή να εμφανιστούν σε αθλητές έπειτα από τραυματισμούς. Υπάρχουν 200 τύποι αρθρίτιδας με διαφορετικά αίτια, τα οποία διακρίνονται σε χρόνια φθορά, παθολογικά, κληρονομικά ή τραύματος και τα οποία αρκετές φορές μπορεί και να συνδέονται μεταξύ τους. Ο πιο διαδεδομένος τύπος αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της αρθρίτιδας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προσβάλουν τις μικρές αρθρώσεις στα χέρια και τα πόδια, αλλά και τις πιο μεγάλες στα γόνατα και τα ισχία, είναι πόνος, φλεγμονή, διόγκωση και δυσκαμψία, συμπτώματα που συχνά συνοδεύονται και από άλλα γνωρίσματα όπως απώλεια της λειτουργικότητας και αίσθηση κόπωσης, που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Ο πόνος φυσικά είναι υποκειμενικός, καθώς δεν βιώνεται σε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο.

Μπορεί θεραπεία να μην υπάρχει, είναι όμως σημαντική η αντιμετώπιση και η ανακούφιση των συμπτωμάτων για τη λειτουργικότητα του οργανισμού και του σώματος, ώστε να ανταπεξέρχεται με άνεση στον καθημερινό τρόπο ζωής χωρίς να απέχει από δραστηριότητες, αλλά και για την πρόληψη περαιτέρω βλάβης των αρθρώσεων.

πηγη: onmed.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή