Σήμερα: 18/12/2018
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 06:55

Το διοξείδιο του άνθρακα έφτασε σε τρομακτικά επίπεδα-ρεκόρ το 2016

Γράφτηκε από

_διοξείδιο_του_άνθρακα_έφτασε_σε_τρομακτικά_επίπεδα-ρεκόρ_το_2016.jpg

Η περσινή δράση του φαινόμενου του θερμοκηπίου άφησε τους μετεωρολόγους άφωνους, καθώς όπως μας λένε στην έκθεσή τους που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα «αυξήθηκε με ταχύτητα-ρεκόρ το 2016 στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 800.000 χρόνια».

Η συνδυασμένη δράση του ανθρώπου και του φαινομένου El Niño τα έκανε όλα, καθώς προκάλεσε μια σειρά από ξηρασίες σε τροπικές περιοχές που μείωσαν την κατακράτηση του διοξειδίου του άνθρακα από τα φυτά.

Σήμερα τα επίπεδά του, μας λένε οι ειδικοί, είναι στο 145% της προβιομηχανικής εποχής και το μέλλον φαντάζει ενδεχομένως ακόμα πιο δυσοίωνο ακόμα και από τις ζοφερότερες προβλέψεις.

h;fsdogho

«Οι νόμοι της φυσικής σημαίνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα ακόμα πιο θερμό, ακόμα πιο ακραίο κλίμα στο μέλλον», είπε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, Petteri Taalas, «δεν υπάρχει για την ώρα κανένα μαγικό ραβδί για να αφαιρέσουμε όλο αυτό το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα».

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ρυθμός αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα τα τελευταία 70 χρόνια είναι σχεδόν 100 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της τελευταίας εποχής των παγετώνων.

Και πέρυσι σημειώθηκε επίσης και η πιο θερμή χρονιά από το 1880, όταν άρχισε να εφαρμόζεται δηλαδή ο σύγχρονος τρόπος μέτρησης της θερμοκρασίας…

Πηγή: newsbeast.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή