Σήμερα: 15/10/2018
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

 

_ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ1.JPG

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καθορίστηκε η πραγματοποίηση της Β΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου μας να γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2018 στις 9.30 το πρωί στην Αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132-2ος όροφος) στον Πειραιά με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. 1.Εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  2. 2.Διατύπωση και κατάρτιση των αιτημάτων για τις ΣΣΕ 2019 και η τακτική της ΠΕΝΕΝ στις διαπραγματεύσεις – Εισήγηση του Δ.Σ της Ένωσής μας.
  3. 3.Ψηφοφορία για την έγκριση του 2ου θέματος.
  4. 4.Έγκριση πρακτικών προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης.

Εάν την παραπάνω ημερομηνία και ώρα δεν υπάρχει η απαιτούμενη από το καταστατικό απαρτία η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου 2018 μέρα Τετάρτη την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα και στον ίδιο χώρο.

Με εντολή του Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Α Γεν. Γραμματέας  

                   Νταλακογεώργος Αντώνης                                                  Κροκίδης Νικόλαος

Ετικέτες

eforia-7.jpg

Μεγάλη αύξηση κατά 849 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, καθώς όλο και περισσότερα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια που συνεχίζονται στη «μεταμνημονιακή εποχή». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από την αρχή του έτους μέχρι τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 6,418 δισ. ευρώ. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) έφτασε τα 102,644 δισ. ευρώ.

Πάντως, ο συνολικός αριθμός αυτών που χρωστάνε στο Δημόσιο περιορίστηκε τον Αύγουστο σε 3.801.967 άτομα από 3.933.628 τον Ιούλη, αφού ο φοροεισπρακτικός κρατικός μηχανισμός έχει εξαπολύσει κύμα κατασχέσεων.

Οι φορολογούμενοι, στους οποίους μπορούν να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ανήλθαν σε 1.732.862, ενώ αυτοί που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς αναγκαστικών μέτρων είναι 1.143.356

πηγη: 902.gr

Ετικέτες

ploia-fortigo.jpg

Ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο διέσωσε το πρωί του Σαββάτου 8 ναυτικούς, μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου που είχε πάρει κλίση και κινδύνευε ανοιχτά της Σεβαστούπολης Κριμαίας.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος  ότι το δεξαμενόπλοιο «ΜINERVA MARINA», ελληνικής σημαίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 78 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης στην Κριμαία,  έλαβε κλήση κινδύνου από το φορτηγό πλοίο «FOM», σημαίας Παναμά, το οποίο είχε πάρει κλίση και το πλήρωμά του σκόπευε να το εγκαταλείψει.
Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο περισυνέλεξε σώα τα 8 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο «FOM» και συνέχισε κατευθυνόμενο προς το Νοβοροσίσκ, όπου πρόκειται να καταπλεύσει στις 14-10-18 για να αποβιβάσει τους 8 διασωθέντες ναυτικούς.
πηγη: Εφημερίδα των Συντακτών
Ετικέτες

trump.jpg

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε σήμερα να απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση που του έκαναν δημοσιογράφοι στον Λευκό Οίκο εάν η Ουάσιγκτον θα άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας μετά την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές.

«Ήμασταν πολύ σκληροί με την Τουρκία και θα το εξετάσουμε. Δεν συνάφθηκε καμία συμφωνία» επισήμανε ο μεγιστάνας, αφού υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο τον πάστορα.

«Η μοναδική συμφωνία» είναι «ψυχολογικής φύσεως: είμαστε πολύ διαφορετικά διακείμενοι σήμερα (…) προς την Τουρκία» υπογράμμισε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Νιώθουμε πολύ διαφορετικά απέναντι στην Τουρκία σήμερα σε σύγκριση με χθες. Νομίζω ότι έχουμε πιθανότητες να έρθουμε πιο κοντά με την Τουρκία κι ενδεχομένως ακόμη και να έχουμε μια πολύ καλή σχέση» σημείωσε.

Νωρίτερα, στο Οβάλ Γραφείο, έχοντας στο πλευρό του τον Άντριου Μπράνσον ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διότι έκανε αυτό δυνατό».

«Δεν ήταν εύκολο για εκείνον» πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή