Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 06:41

Γιατί η κινεζική πόλη Τιανζίν θα απασχολήσει τη ναυτιλία τα επόμενα έτη

Γράφτηκε από

_η_κινεζική_πόλη_Τιανζίν_θα_απασχολήσει_τη_ναυτιλία_τα_επόμενα_έτη.jpg

H Κίνα εντατικοποιεί τις προσπάθειές της προκειμένου η μητρόπολη Τιανζίν να μετεξελιχθεί σε διεθνή ναυτιλιακό κόμβο στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με έγγραφο που εξέδωσαν από κοινού η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) και το Υπουργείο Μεταφορών (ΜΟΤ).

Στόχος είναι έως το 2025, η Τιανζίν να ενισχύσει τη θέση της ως διεθνής ναυτιλιακός κόμβος και να βρεθεί στις πρώτες 20 θέσεις των διεθνών ναυτιλιακών κέντρων, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua. Παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες και οι διεργασίες προκειμένου τα επόμενα πέντε έτη η διακίνηση φορτίων από τον λιμένα να αγγίξει τους 560 εκατ. τόνους και ιδιαίτερα αυτή εμπορευματοκιβωτίων να ανέλθει στα 22 εκατ. TEUs.

Σημαντική πρόοδος αναμένεται να επιτευχθεί στην ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, στην κατασκευή έξυπνων και πράσινων λιμένων, στο επιχειρηματικό περιβάλλον των λιμένων αλλά και γενικότερα στις παρεχόμενες ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Επιτροπής και του υπουργείου, θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για μια συντονισμένη ανάπτυξη των λιμένων στην μητρόπολη Τιανζίν και στην επαρχία Χεμπέι αλλά και για τη βελτιστοποίηση του δικτύου διανομής εμπορευμάτων.

Φωτό: Adrian Bradshaw/ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγη: naftikachronika.gr