Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 08:48

Το πρώτο ταξίδι με πλήρωμα γένους… αποκλειστικά θηλυκού

Γράφτηκε από

201911210841212915-640x345.jpg

Είναι γεγονός ότι η γυναικεία παρουσία στη ναυτιλία είναι περιορισμένη, καθώς μόλις το 2% των ναυτικών σε παγκόσμια κλίμακα είναι γένους θηλυκού. Τη νόρμα αυτή επιχειρεί να περιορίσει η Celebrity Cruises, θυγατρική της Royal Caribbean Cruises, μέσω της εκστρατείας #BRIDGEthegap.

Η εταιρεία που πρόσφατα μονοπώλησε το ενδιαφέρον του ναυτιλιακού Τύπου, καθώς προσέλαβε την πρώτη γυναίκα πλοίαρχο κρουαζιερόπλοιου (Kate McCue) και εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι το 22% των γεφυρών πλοίων της θα αποτελούνται από γυναίκες, προέβη σε ένα ακόμα επίτευγμα. Πιο συγκεκριμένα, η Celebrity Cruises ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι κατά το οποίο τόσο η γέφυρα όσο και η ομάδα των αξιωματικών θα αποτελούνται αποκλειστικά από γυναίκες.

Μάλιστα, το ιστορικό ταξίδι θα γίνει από το «Celebrity Edge» στις 8 Μαρτίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η πλοίαρχος McCue και 26 ακόμα γυναίκες-ναυτικοί από 17 διαφορετικές χώρες θα συστήσουν το καθ’ όλα γένους θηλυκού πλήρωμα του πλοίου.

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση της Celebrity Cruises, υψηλόβαθμα στελέχη υπογραμμίζουν τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται από την εταιρεία για τη φυλετική ισότητα και την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Φωτό: ΙΜΟ

πηγη; naftikachronika.gr