Σήμερα: 19/04/2024
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 07:05

Απορρίφθηκε το αίτημα της Minoan για την έκτακτη δρομολόγηση του «Μύκονος Παλλάς»

Γράφτηκε από τον

naytilias_upourgeio_.jpg

«Πόρτα» έριξε στις Μινωϊκές Γραμμές το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για το αίτημα που κατέθεσε η εταιρεία το οποίο αφορούσε την έκτακτη δρομολόγηση του υπό ιταλική σημαία πλοίου «Μύκονος Παλλάς» στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Νάξος από την 1η Ιουνίου 2018 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εταιρεία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΣ υποστήριξε ότι φέτος αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ στον τουρισμό στην Ελλάδα. Τόνισαν δε ότι η δρομολόγηση του «Μύκονος Παλλάς» που είναι ίδιο με το «Κνωσός Παλλάς» θα συνέβαλε στην ποιοτική αναβάθμιση της γραμμής, προσφέροντας 120 θέσεις εργασίας και νέα ποιότητα υπηρεσιών στη γραμμή. Επίσης, οι εκπρόσωποι των Μινωϊκών επεσήμαναν ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την συγχώνευση της Attica Group με την HSW έβαλε θέματα ενίσχυσης του ανταγωνισμού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες Κυκλάδων.

Ο αντίλογος ήρθε από την Hellenic Seaways και την Fast Ferries. Αντέτειναν ότι δεν προβλέπεται από τον νόμο 2932 η 4μηνη δρομολόγηση και δεν υπάρχουν έκτακτες δρομολογιακές ανάγκες και υπογράμμισαν ότι όποιος θέλει μπορεί να δρομολογήσει πλοίο εάν υποβάλλει την αίτηση εμπρόθεσμα και για δρομολόγια χρονικής διάρκειας ενός 12 μήνου.

Δεν έκανε παρέμβαση στο θέμα η Blue Star Ferries του Ομίλου Attica που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες.

Πύρρειος νίκη για τους Στεφάνου

Το ΣΑΣ με καθυστέρηση πέντε μηνών ενέκρινε τη δρομολόγηση των δύο ταχυπλόων της Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου στις γραμμές των Κυκλάδων. Υπάρχει όμως δυσαρέσκεια από την πλευρά της εταιρείας αφού της δόθηκε ώρα απόπλου στις 10 το πρωί ώρα την οποία δεν θεωρούν ανατγωνιστική.

Πρόκειται για τα ταχύπλοα Supercat και Superspeed που θα εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιά-Κυκλάδες με κατάληξη το λιμάνι της Σύρου. Όταν το ένα θα αποπλέει από τον Πειραιά το άλλο θα λύνει κάβους από τη Σύρο.

Η Golden Star Ferries είχε ζητήσει ώρα αναχώρησης στις 07.00 από Πειραιά και από Σύρο και τελικά δόθηκε η 10η πρωϊνή. Εκπρόσωποι της εταιρείας είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι αφού η ώρα δεν είναι ανταγωνιστική: «Δεν έχει ξαναγίνει να σου δίνουν ώρα αναχώρησης τρεις ωρες μετά από το αιτηθέν ωράριο. Είναι σαν να σου λένε πάρε το δρομολόγιο αλλά μην το κάνεις».

Αναβολή μέχρι τις 12 Ιουνίου δόθηκε στο άλλο αίτημα της Golden Star για αλλαγή ωραρίου που αφορά την αναχώρηση από το Ηράκλειο στο πλαίσιο του δρομολογίου των Super Ferry και Super Ferry II στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Ηράκλειο. Ζήτησαν από 9.30 να μεταφερθεί στις 7.40 π.μ.

Στις 12 Ιουνίου θα εκδικαστεί στο ΣτΕ αίτηση ακύρτωσης κατά της υπουργιkής απόφασης που έχει δώσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια. Την προσφυγή κατέθεσε ο εκπρόσωπος της SeaJets Μάριος Ηλιόπουλος.

Πηγή: newmoney.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή