Σήμερα: 16/04/2024
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 09:18

Κατάσχεση δεξαμενόπλοιου και συλλήψεις

Γράφτηκε από τον

dexamenoploio-630_0.jpg

Σε κατάσχεση δεξαμενόπλοιου που μετέφερε πλεονάζουσα ποσότητα καυσίμων, για την οποία δεν είχε τα νόμιμα παραστατικά, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «Βασιλική» που είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμάνι του Οράν της Αλγερίας με προορισμό τους Καλούς Λιμένες Κρήτης με 14 μέλη πλήρωμα και 2 επιβαίνοντες.

Λόγω μηχανικής βλάβης και ακυβερνησίας το δεξαμενόπλοιο ρυμουλκήθηκε στον όρμο Καλών Λιμένων, από τη θαλάσσια περιοχή Παλαιοχώρας Χανίων.

Ακολούθησε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου καθώς και έλεγχος Κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλεονάζουσας ποσότητας καυσίμων Fuel Oil, που ανέρχεται σε 2,335 μετρικούς τόνους για την οποία δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς και τριάντα ουσιώδεις ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ναυσιπλοΐας-ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, κώδικα ασφαλούς διαχείρισης και γραμμής φόρτωσης.

Επίσης στο Βιβλίο Πετρελαίου του πλοίου καθώς και στο αντίστοιχο Ημερολόγιο Γέφυρας δεν είχαν καταχωρισθεί σχετικές εγγραφές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός του δεξαμενόπλοιου και κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή