Σήμερα: 23/05/2018
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 07:04

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ «CHAMPION JET 2»

Γράφτηκε από

champion-jet-2_9135896_1558339-1.jpg

4 Μάη 2018

          Μηχανισμός συγκάλυψης έχει στηθεί μεταξύ εφοπλιστικής εταιρείας, υπουργείου ναυτιλίας και όσων εμπλέκονται στην έκρηξη που σημειώθηκε στις 2 Μάη, στο αριστερό μηχανοστάσιο του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου «CHAMPIONJET της ναυτιλιακής εταιρείας «SEAJETSN.E, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο ναυτεργατών, οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα πληρώματος (crewlist) του πλοίου, αλλά σε άλλο πλοίο της εταιρείας στο Ε/Γ- Ο/Γ «MEGAJET».

          Η εφοπλιστική εταιρεία πρωτοστατεί με την ανοχή του υπουργείου ναυτιλίας, να επιβάλλει με τον τρόμο και την ανεργία συνθήκες γαλέρας, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

          Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά να μην τολμήσουν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα που έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή των ναυτεργατών και των 721 επιβατών, που μετέφεραν στο πρώτο ταξίδι μετά από ετήσια επιθεώρηση. Αντίστοιχοι έλεγχοι επιβάλλεται να γίνουν σε πλοία της εταιρείας που επισκευάζονται σε Χαλκίδα, Ελευσίνα, Δραπετσώνα και στα δρομολογημένα στα λιμάνια αφετηρίας και προορισμού. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί σε βάρος των ναυτεργατών και η μεταφορά τους από πλοίο σε πλοίο και καλούμε τους ναυτεργάτες να αντισταθούμε στις απαράδεκτες και παράνομες πρακτικές.

Ενόψει και της θερινής περιόδου έλεγχοι να γίνουν στο σύνολο των ακτοπλοϊκών πλοίων, είναι εγκληματικές οι ευθύνες των εφοπλιστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, του υπουργείου ναυτιλίας και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων με τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα για τα κέρδη των εφοπλιστών..

Απαιτούμε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να μας ενημερώσουν εγγράφως με τα πλήρη στοιχεία από τα αναπάντητα ερωτήματα, για την σύνθεση του πλοίου, τον πραγματικό αριθμό των εργαζομένων που ήταν στο πλοίο κατά την επιθεώρηση και στο δρομολόγιο, την έκδοση των αποδεικτικών επιθεώρησης και των ελέγχων. Να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκόμενους του γεγονότος.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

 

 

*************************

 

3 Μάη 2018

          Επανερχόμαστε με αφορμή την καταγγελία μας για το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «CHAMPIONJET της ναυτιλιακής εταιρείας «SEAJETSN.Eκαι τον τραυματισμό των δύο ναυτεργατών από έκρηξη στο αριστερό μηχανοστάσιο, οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα πληρώματος (crewlist) του πλοίου, αλλά σε άλλο πλοίο της εταιρείας το Ε/Γ- Ο/Γ «MEGAJET».

          Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο έγινε μία ώρα μετά τον απόπλου από τον Πειραιά όπου εκτελούσε το πρώτο προγραμματισμένο δρομολόγιο μετά την επισκευή και επιθεώρηση του.

Προκύπτουν σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων, για την σύνθεση του πλοίου, τον πραγματικό αριθμό των εργαζομένων που ήταν στο πλοίο κατά την επιθεώρηση και στο δρομολόγιο, η έκδοση των αποδεικτικών επιθεώρησης και των ελέγχων.

         Καθιστούμε υπεύθυνους και ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, την κυβέρνηση, τον υπουργό ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του, που συνεχίζουν όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να υπονομεύουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενισχύοντας τις συνθήκες γαλέρας στα πλοία για να υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

          Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ με την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος, την απόδοση των ευθυνών, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωση μας.  

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 11:26
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή