Σήμερα: 23/03/2018
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 07:54

Καταγγελία Σωματείου Κέρκυρας: Εργασίες εν πλω - Διανυκτερεύσεις

Γράφτηκε από

.jpg

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝ ΠΛΩ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

     Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας για εκτέλεση εργασιών κατά την διάρκεια του πλου στα πλοία της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, η κατάσταση αντί να εξαλειφθεί αφού είναι καθ όλα παράνομη, όχι μόνο εξακολουθεί να υφίσταται αλλά είναι σε έξαρση, καθώς δεχόμαστε συνεχείς καταγγελίες από επιβάτες και εργαζόμενους.  

     Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον λόγο που δεν διαπιστώνονται οι παραβάσεις. Είναι οι έλεγχοι πλημμελείς; για ποιο λόγο υπάρχει σαφής αδυναμία διαπίστωσης των παραβάσεων; Ο εξαναγκασμός των ναυτεργατών να εκτελούν εργασίες συντήρησης με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα κατά την διάρκεια των δρομολογίων πρέπει να σταματήσει. Οι εργασίες συντήρησης πρέπει να γίνονται κατά την διάρκεια της ακινησίας των πλοίων, όπου υπάρχει άλλωστε και πολύς χρόνος αφού φτάνει και τους 5 μήνες και όχι με οχλήσεις επιβατών, αδυναμία πρόσβασης τους σε κοινόχρηστους χώρους και στα σωστικά μέσα των πλοίων.

     Επίσης οι εκ περιτροπής διανυκτερεύσεις για την αποφυγή διακρίσεων, παρά την συμφωνία που κατ αρχήν υπήρχε και εφαρμόστηκε έπαψε πλέον να τηρείτε. Συγκεκριμένος αριθμός πλοίων διανυκτερεύει μόνιμα, πολλές φορές χωρίς παροχή ρεύματος αφού οι υπάρχουσες παροχές αδυνατούν να τροφοδοτήσουν τα πλοία και οι ενδιαιτήσεις πληρωμάτων είναι ανεπαρκείς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                         ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ      

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 08:11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φινλανδία: 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή