Σήμερα: 29/03/2024
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 10:38

Βρωμάει χουντίλα το Μαξίμου

Γράφτηκε από τον

_για_τις_δημόσιες_υπαίθριες_συναθροίσεις.jpg

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το χουντικό νομοθετικό έκτρωμα που τιτλοφορείται ως ‘νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις’ και που η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο. Οι διατάξεις αυτού του κυριολεκτικά χουντικού νομοσχεδίου είναι προκλητικές και αναμφίβολα θα καταργηθούν στην πράξη από το λαϊκό κίνημα. Εάν η κυβέρνηση θεωρεί πως το εμετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, θα έχει την ίδια αναίμακτη λαϊκή υποδοχή με την πρόσφατη απαγόρευση κυκλοφορίας που εφάρμοσε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι είτε γελασμένη, είτε βαθιά νυχτωμένη και μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τον ύπνο της με αυτό το πλευρό, συγκεκριμένα το δεξί.

Το δε θράσος της είναι τόσο μεγάλο που το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει αυτούσια χουντικά διατάγματα ηλικίας πενήντα ετών, βγαλμένα από τη φορμόλη και απλώς μεταφρασμένα στη δημοτική, τα οποία υπογράφονται από τους Γεώργιο Παπαδόπουλο, Στυλιανό Παττακό και Γεώργιο Ζωιτάκη. Εν ολίγοις τα διατάγματα αυτά που θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, απαγορεύουν ρητά και οριστικά κάθε δημόσια συνάθροιση στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και σε άλλα 30 σημεία της χώρας.

Πέραν αυτών, οι διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν έναν ‘επίσημο οργανωτή’ που οφείλει να συνεργάζεται άμεσα με τον επικεφαλής αστυνομικό και να συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις του και μάλιστα το άτομο αυτό θα είναι και αστικά υπεύθυνο για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια της πορείας. Επίσης προβλέπονται ‘ομάδες περιφρούρησης’ των μπλοκ που θα βοηθούν τα ΜΑΤ, απομακρύνοντας από το μπλοκ και γενικά από το χώρο της διαδήλωσης οποιοδήποτε διαδηλωτή τους ζητηθεί. Επιπλέον οι εισαγγελείς γίνονται και πάλι διακοσμητικοί, διότι οποιαδήποτε συγκέντρωση δύναται ανά πάσα στιγμή να διαλυθεί χωρίς να προηγηθεί εισαγγελική παραγγελία, παρά ταύτα οι εισαγγελείς θα ενημερώνονται για τη διάλυση εκ των υστέρων και εθιμοτυπικά. Τέλος οι δήμαρχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από την αστυνομία απαγόρευση συγκέντρωσης αν κρίνουν πως μπορεί να διαταραχθεί η τοπική κοινωνικό-οικονομική ζωή του δήμου τους. Επιπροσθέτως αν κάποιος διαδηλωτής λάβει μέρος σε απαγορευμένη διαδήλωση, τότε διαπράττει ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους, εάν κριθεί πως η συμμετοχή του ήταν απολύτως ειρηνική, ειδάλλως η ποινή γίνεται 2 έτη, αν διαπιστωθεί η ύπαρξη πρόθεσης και μόνο βιαιοπραγίας.

Είναι φυσικό και επόμενο από μια κυβέρνηση και ένα κόμμα κουρελού, που αποτελείται από διαφόρων αποχρώσεων δεξιά ρετάλια, να εκλύεται αυτή η χουντίλα, παρέα με τη μπόχα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλά από τα υψηλόβαθμα στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και της Κυβέρνησής της είναι θιασώτες της χούντας και μάλιστα όσα από αυτά τα στελέχη δεν καταλαμβάνουν επί του παρόντος κυβερνητικά πόστα, θα τα καταλάβουν πολύ σύντομα, ενόψει του επερχόμενου ανασχηματισμού που θα μετατοπίσει την κυβέρνηση από την κεντροδεξιά στην ακροδεξιά, με αφορμή και τα γεωστρατηγικά ζητήματα που πρόκειται να απασχολήσουν τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Δύο μόνο πράγματα θα υπενθυμίσω τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους κεφαλαιοκράτες εντολείς της, που απαιτούν αυτή τη νομοθέτηση. Πρώτον, τους στίχους του Γιώργου Μιχαηλίδη από τη μπαλάντα της Φουέντε Οβεχούνα που λέει «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού, κυλάει πάνω απ’ τα χωράφια, ποιος τη σταματάει;» και δεύτερον την  τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο στην ολομέλεια της βουλής, που έλαβε χώρα στις 6 Δεκέμβρη 2019: «Είναι πρόκληση! Απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στο λαό και επιβεβαιώνει ένα δόγμα ότι η αντιλαϊκή πολιτική κάθε φορά συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. (…) Σας υπενθυμίζουμε, κι άλλοι προσπάθησαν και άλλες κυβερνήσεις και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και απέτυχαν παταγωδώς, δεν τόλμησαν να το κάνουν, έπεσε στο κενό και να ξέρετε ότι αν επιχειρήσετε να βάλετε γύψο στους λαϊκούς αγώνες, δε θα τα καταφέρετε. Θα μείνουν οι νόμοι σας κενό γράμμα και σας το λέμε με όλη τη σοβαρότητα και την ευθύνη που έχουμε σαν ΚΚΕ. Δεν υποτάσσεται το εργατικό κίνημα, ούτε το αγροτικό, ούτε οι αγώνες των γυναικών, της νεολαίας, ούτε οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες. Τί θέλετε; Να επιβάλετε με το έτσι θέλω σιγή νεκροταφείου; Σας το λέμε, ότι δεν θα περάσει στην πράξη, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει. (…)

Και με ποια επιχειρηματολογία αλήθεια; Ότι ‘Δεν μπορούν οι μειοψηφίες να ταλαιπωρούν τις πλειοψηφίες και να θίγουν το δημόσιο συμφέρον’. Και άλλοι το λέγαν αυτό, το επαναλαμβάνετε και εσείς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι οι μειοψηφίες και ποιες είναι οι πλειοψηφίες. Ποιοι απαιτούν τέτοια μέτρα; Ο ΣΕΒ, οι μεγάλες εργοδοτικές οργανώσεις, οι μεγαλέμποροι του κέντρου της Αθήνας, οι μεγαλοξενοδόχοι και άλλοι των τουριστικών επιχειρήσεων. Πόσοι είναι αυτοί αλήθεια; Ούτε 10% του πληθυσμού. Ποιοι είναι απέναντι; Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, το εργατικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα που είναι πάνω από 70%. Αφήστε το παραμύθι των μειοψηφιών. Μειοψηφία στην κοινωνία είναι μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Και δημόσιο συμφέρον από και ως που; Δημόσιο συμφέρον τι σημαίνει; Αυτά που απαιτούν οι λίγοι ενάντια στους πολλούς; Δεν είναι συμφέρον για τους εργαζόμενους δηλαδή οι αγώνες, το να προβάλουν τα αιτήματά τους;

Μην τολμήσετε να το φέρετε, δε θα περάσει! Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τέτοια διάταξη και το λαό να είναι σε επιφυλακή και στην πράξη να καταρρίψει και να καταστρέψει τέτοιους νόμους.»

Την πλήρη τοποθέτηση του κυρίου Παφίλη μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή