Σήμερα: 17/02/2020
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 10:10

Η αγόρευση-φάντασμα του Γιώργου Μιχαλόλια

Γράφτηκε από

efeteio.jpg

Ο ανιψιός του Νίκου Μιχαλολιάκου, συνήγορος υπεράσπισης του ενός αστυνομικού που έχει καταδικαστεί για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος ατόμου που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, ζήτησε μέσω εκπροσώπου του αναβολή, με το επιχείρημα ότι την ίδια ώρα αγόρευε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, από την οποία πέρασε για μία ώρα και παρακολούθησε την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου!

Για τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 αναβλήθηκε η δίκη των δύο αστυνομικών που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος ατόμου που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και χθες αναμενόταν να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Παρόντες στην αίθουσα του Β’ Μικτού Ορκωτού Εφετείου ήταν το θύμα, ο 47χρονος σήμερα Χρήστος Χρ., και οι συγγενείς του που τον φροντίζουν, καθώς τα χτυπήματα των αστυνομικών τού προκάλεσαν σοβαρή αναπηρία.

Στη δικαστική αίθουσα ήταν επίσης περίπου είκοσι μάρτυρες, δέκα ένορκοι που ανέμεναν την κλήρωση της έδρας και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, καθώς η υπόθεση είχε ήδη αναβληθεί κάποιες φορές. Απουσίαζε όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αρχιφύλακα Ν.Σ., ο Γιώργος Μιχαλόλιας, ο οποίος υπέβαλε μέσω εκπροσώπου του αίτημα να αναβληθεί η δίκη, με το επιχείρημα ότι την ίδια ώρα αγόρευε στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πράγματι, ο ανιψιός του Μιχαλολιάκου είναι ένας από τους βασικούς δικηγόρους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όμως η αγόρευσή του όχι μόνο δεν ήταν προγραμματισμένη για χθες, αλλά δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για να ξεκινήσουν των συνηγόρων υπεράσπισης.

Αλλωστε, την ώρα που στον έκτο όροφο του Εφετείου ο Γ. Μιχαλόλιας ζητούσε αναβολή με πρόσχημα την αγόρευσή του, στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου είχε ήδη ξεκινήσει η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, όπως αναμενόταν. Αυτό δεν εμπόδισε τον Γ. Μιχαλόλια να διαβεβαιώνει, μέσω του εκπροσώπου του, την έδρα του Β’ Μικτού Ορκωτού Εφετείου ότι αγόρευε εκείνος στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν τον εμπόδισε, επίσης, να μη συναινέσει στο αίτημα διακοπής (και όχι αναβολής) που ζήτησαν οι δικηγόροι του Χρήστου Χρ., προκειμένου να οριστεί επόμενη δικάσιμος σε πλησιέστερη ημερομηνία και να λάβει τέλος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ψυχική ταλαιπωρία που υφίσταται ο εντολέας τους.

Τελικά, το Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 30 Σεπτεμβρίου και ο Γ. Μιχαλόλιας αποχώρησε από τη δίκη της Χρυσής Αυγής έχοντας παρακολουθήσει σχεδόν μία ώρα από την αγόρευση του Θ. Θεοδωρόπουλου. Την ίδια ώρα, από τον έκτο όροφο αποχωρούσε ο Χρήστος Χρ. πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο, με το οποίο έχει υποχρεωθεί να κινείται μετά την αμετάστρεπτη βλάβη που του προκάλεσαν οι δύο αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή