Σήμερα: 12/12/2019
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 07:27

Προκλητικός Ρουπακιάς: Ήταν “μια απλή ανθρωποκτονία”!

Γράφτηκε από

roupakias.jpg

Αναιρώντας προηγούμενες καταθέσεις του ως προς το σημείο που βρισκόταν λίγο πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς υιοθέτησε χθες στην απολογία του την εκδοχή που ήδη έχουν αναφέρει στο δικαστήριο συγκατηγορούμενοι του, ισχυριζόμενος πως το επίμαχο βράδυ βρέθηκε λίγα μέτρα από την Τοπική της Νίκαιας γιατί έπρεπε να παραδώσει τρικάκια.

Ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του μουσικού, αναίρεσε προηγούμενες απολογίες του στις ανακριτικές αρχές, όπου είχε πει πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 βρισκόταν στο σπίτι του και ότι από εκεί ξεκίνησε για την Τοπική της Χρυσής Αυγής, ειδοποιημένος από άλλο τότε μέλος της οργάνωσης για το μήνυμα του πυρηνάρχη Γιώργου Πατέλη.

Σήμερα είπε πως από νωρίς το επίμαχο απόγευμα βρισκόταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από όπου με εντολή Πατέλη πήγε σε τυπογραφείο στο Περιστέρι να πάρει τα τρικάκια για να τα δώσει στον συγκατηγορούμενο του Ι.Καζαντζόγλου. Μετά από την παράδοση του υλικού όπως είπε, έμαθε για τα μηνύματα του Πατέλη και πήγε στα γραφεία της τοπικής όπου είδε τα μηχανάκια μαζεμένα να ξεκινούν για την καφετέρια Κοράλλι.

Στην επισήμανση της Εισαγγελέως ότι για πρώτη φορά επικαλείται τα τρικάκια η πρόεδρος ζήτησε από τον Ρουπακιά να διευκρινίσει αν αναιρεί την προηγούμενη απολογία του. Ο συνήγορος του κ. Ρουμπέκας απάντησε ότι δεν την επιβεβαιώνει: «Την αναιρεί κ. πρόεδρε».

Από την έδρα έγιναν πολλές ερωτήσεις στον κατηγορούμενο αν είναι σίγουρος πως όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο με το μαχαίρι στο χέρι, απέναντι του είχε μόνο τον Φύσσα και 3-4 φίλους του ή αν γινόταν συμπλοκή μεταξύ του μουσικού και μελών της Χρυσής Αυγής. Ο Ρουπακιάς τόνισε πως δεν υπήρχε κανένας άλλος εκεί ενώ όταν από την Έδρα του τόνισαν πως υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις καταθέσεις και βίντεο που αναφέρονται στον μουσικό και άτομα που είχαν στραφεί εναντίον του, ο κατηγορούμενος απάντησε πως μπορεί να είχε γίνει συμπλοκή πιο κάτω και ότι ο ίδιος δεν είδε κάτι τέτοιο.

Όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε σύνεδρος: “ Είστε σίγουρος ότι ήταν με τον Φύσσα άλλοι 3 ή 4; Γιατί σε βίντεο και από μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτει άλλη εικόνα. Λένε δύο μάρτυρες πως βγήκατε τελείως ατάραχος από το αυτοκίνητο , ότι σας άνοιξαν χώρο 3-4 που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα και εσείς πλησιάσατε τον αγκαλιάσατε και καταφέρατε καίριο πλήγμα. Εσείς σήμερα μας είπατε πως φταίει ο Παύλος που έσκυψε…”

Πιο αναλυτικά:

«Μήπως τελικά ο προορισμός σας ήταν ο Φύσσας και γι’ αυτό σταματήσατε εκεί;». Η ερώτηση αυτή της προέδρου στον κατηγορούμενο για την δολοφονία του 34χρονου εργάτη – μουσικού σηματοδοτεί το ζητούμενο από την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά. Μια απολογία που δίνεται χωρίς την Μάγδα Φύσσα αλλά με παρόντα τον πατέρα του μουσικού ο οποίος άκουσε τον κατηγορούμενο να λέει πως όλα έγιναν τυχαία, μέσα σε δευτερόλεπτα όταν φοβήθηκε τον Παύλο Φύσσα και τους φίλους του και προσπάθησε να τον τραυματίσει.

«Λέει ψέμματα κυρία πρόεδρε, λέει ψέματα. Έκανε σούμο και φοβήθηκε τον Παύλο;» φώναξε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα που έσπευσε να πλησιάσει την έδρα για να τον ακούσει η πρόεδρος όταν ο Ρουπακιάς έδωσε την δική του εκδοχή για τη δολοφονία του παιδιού του.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε και πάλι στο δικαστήριο πως βρέθηκε σε καθεστώς φόβου και πανικού όταν βρέθηκε μόνος στο αυτοκίνητο του απέναντι στον Φύσσα και φίλους του. Έτσι όπως είπε έβγαλε το πτυσσόμενο μαχαίρι και χτύπησε τον μουσικό χωρίς να θέλει να τον σκοτώσει.

Ο Ρουπακιάς αφού περιέγραψε την σχέση του με την Χρυσή Αυγή και την Τοπική της Νίκαιας άρχισε να εξιστορεί με τον δικό του τρόπο όσα έγιναν πριν ο Παύλος Φύσσας πέσει νεκρός τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς περιέγραψε ότι το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου ο Πατέλης γύρω στις 8 παρά το βράδυ του είπε να πάρει τρικάκια από το Περιστέρι γιατί θα μιλούσε την Πέμπτη στην Νίκαια ο Μιχαλολιάκος. «Πήγα κάπου στην πλατεία Μπουρναζίου. Έμεινα εκεί περίπου 1,5 ώρα γιατί δεν τα είχε έτοιμα. Έφυγα γύρω στις 22.30» ανάφερε ο Ρουπακιάς χωρίς να μπορεί να πει, αν και δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο, σε ποιο τυπογραφείο πήγε το επίμαχο απόγευμα.

Όπως ανέφερε αφού έδωσε τα τρικάκια στον συγκατηγορούμενο του Ι. Καζαντζόγλου έμαθε ότι είχε “εγκλωβιστεί κάποιος δικός μας στο Κοράλλι” και πήγε μαζί με τη μοτοπορεία προς την καφετέρια.

Μετά το ραντεβού ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε πάλι προς την τοπική. Στο σημείο είδε Κομιανό, Σταμπέλο, Δήμου και Σκάλκο. Στη δήλωση Ρουπακιά, ο Κομιανός πετάχτηκε από το εδώλιο λέγοντας «εμένα ρε; Εμένα;».

«Ήταν όλοι με αναμμένες μηχανές. Ήταν 8-10 μηχανές και κάποιες είχαν 2 άτομα.. Τους ακολούθησα με το αμάξι…Φτάσαμε στο Κοράλλι την καφετέρια. Βλέπω τον Παύλο Φύσσα,μέχρι τότε δεν τον ήξερα, με καμία εικοσαριά άτομα. Είχε τελειώσει ο αγώνας και δεν ξέρω αν ήταν παρέα του όλοι αυτοί ή απλώς θαμώνες. Ήταν όλοι σταματημένοι μπροστά από την καφετέρια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Αυτή του η φράση εξόργισε τον πατέρα του Παύλου Φύσσα που φώναξε «Είσαι ψεύτης!» από το σημείο που καθόταν.

«Ήταν ο Φύσσας με καμία εικοσαριά άτομα. Έκοψαν μετά οι μηχανές, έκοψα κι εγώ και κοιταχτήκαμε με τον Φύσσα και μου φώναξε «Γ..το σπίτι σου».Ήταν μικρό το στενό, έκοψαν οι μηχανές, έκοψα κι εγώ. Δεν του απάντησα και άνοιξα την πόρτα για να κατέβω. Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένας της ομάδας ΔΙΑΣ και μου χτυπάει το καπό και μου λέει «έλα, έλα», σαν να μου λέει φύγε. Έφυγα πήγα λίγο πιο κάτω και άφησα το αυτοκίνητο αλλά ήταν το μισό απ’ έξω. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα της Παναγή Τσαλδάρη μια θέση. Περίμενα να περάσουν 2 αυτοκίνητα και πήγα στο αντίθετο ρεύμα για να μπω να παρκάρω».

Πρόεδρος: Οι αστυνομικοί είπαν ότι υπήρχαν άνθρωποι με κοντάρια και λοστούς.

Κατηγορούμενος: Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα.

Π: Γιατί να το πουν αυτό οι αστυνομικοί;

Κ: Δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν λογικό.

Π: Άρα είναι αναληθής αναφορά των αστυνομικών;

Κ: Έχει κάνει πολλές αναληθείς αναφορές η αστυνομία. Το ξέρετε.

Όπως είπε ο Ρουπακιάς: «Μόλις άφησα το αυτοκίνητο βλέπω στο δρόμο τον Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμα. Είναι 2-3 μέτρα πιο πίσω του τα άτομα. Είναι μια παρέα. Φωνές άκουγα αλλά δεν ξέρω από πού. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας. Είχαμε απόσταση 4 μέτρα. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Μάλλον με θυμήθηκε και μου λέει «τι είναι ρε;» κι έρχεται κατά πάνω μου. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου, τράβηξα χειρόφρενο και τράβηξα ένα πτυσσόμενο μαχαίρι που είχα…».

Πρόεδρος: Μισό λεπτό. Γιατί πήρατε μαχαίρι; Ήσασταν στο αμάξι…

Κατηγορούμενος: Τι να έκανα; Να έκλεινα τις ασφάλειες; Είχα ανοιχτά παράθυρα.

Π: Σήμερα αυτό θα κάνατε;

Κ: Ε, τι θα έκανα;

Π: Είχατε την ευχέρεια να φύγετε. Όπου σας βγάλει ο δρόμος

Κ: Πως να φύγω; Είχε κίνηση.

Π: Να κλείστε ασφάλειες και παράθυρα. Κρατούσε μαχαίρι ή κάτι;

Κ: Όχι, δεν κρατούσε. Αλλά ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά και είχε και 3-4 άτομα μαζί.

Π: Εσείς πήγατε να βοηθήσετε κάποιον στο Κερατσίνι υποτίθεται. Γιατί σταματήσατε εκεί; Μήπως ο προορισμός σας ήταν ο Φύσσας εξ ου και σταματήσατε εκεί;

Κ: Όχι, δεν τον ήξερα. Ήξερα ότι θα τους κυνηγήσουν; Ότι θα πέσω πάνω του την ώρα που παρκάρω; Αυτός σκέφτηκε προφανώς ότι πάμε να τον κυκλώσουμε, όχι ότι εγώ πάω να παρκάρω. Υπέθεσα ότι τους κυνήγησαν οι Χρυσαυγίτες και όταν με είδε μπροστά του σκέφτηκε ότι πάμε να τους κυκλώσουμε.

Στην συνέχεια ο Ρουπακιάς περιέγραψε  τα κρίσιμα δευτερόλεπτα:«Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει ο Φύσσα να με χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα με το μαχαίρι στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε σκύψει και τον πέτυχα στην καρδιά.

Π: Ο Ιατροδικαστής βρήκε σε εσάς χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;

Κ: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.

Π: Η διαφορά ύψους με τον Φύσσα ποια ήταν;

Κ: Ένα κεφάλι περίπου…

Π: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

Κ: Στο πόδι

Π: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;

Κ: Δεν έχω εμπειρία από τέτοια, δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε στο γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από το χέρια του.

Π: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.

Κ: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.

Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στο θώρακα κι την καρδιά

Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο…

Π: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει

Κ: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το πήγαν πολιτικά και το έκαναν…

Π: Δεν μπορείτε ποτέ να λέτε απλή ανθρωποκτονία είναι ασέβεια.

Μετά την διακοπή της δίκης ο κατηγορούμενος που νωρίτερα είχε αναφερθεί σε “μία απλή ανθρωποκτονία” θέλησε να επανορθώσει και είπε στο δικαστήριο

Ρουπακιάς: «Επειδή κάθισα και το σκέφτηκα έξω για αυτό το ατυχές, για την απλή ανθρωποκτονία, θέλω να πω πως το έχω μετανιώσει. Λυπάμαι ειλικρινά, μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω. Ήταν μία τραγική ανθρωποκτονία…»

Ε: Για τη δήλωσή σας ότι είναι απλή ανθρωποκτονία δώσατε μια εξήγηση…

Κ: Έχω κλείσει δύο σπίτια το δικό μου και το δικό του.

Ε: Για ποιο λόγο;

Συνήγορος Ρουπακιά: Αφήστε τον να ολοκληρώσει…

Κ: Νιώθω μετανιωμένος. Τι να πω; Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω…

Ερωτηθείς από τον αναπληρωτή εισαγγελέα για την δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο ίδιος κατάλαβε ότι η δήλωση δεν αφορά την ευθύνη της ανθρωποκτονίας.

Ε: Τι σχέση έχει με εσάς;

Κ: Δεν μπορώ να καταλάβω…

Ε: Γιατί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτό που διαπράξατε εσείς;

Κ: Δεν ξέρω. Εγώ υποστηρικτής υπήρξα, ούτε στέλεχος, ούτε τίποτα. Μέχρι τον Πατέλη, πιο πάνω δεν ήξερα κανέναν .Ούτε τον Λαγό, ούτε τον Μιχαλολιάκο.

Ο Ρουπακιάς προκάλεσε την αντίδραση και του συγκατηγορουμένου του Θανάση Τσόρβα, όταν ανέφερε πως στην πορεία των οχημάτων που ξεκίνησαν για το Κοράλλι, ήταν και αυτό “με τους αδελφούς Τσόρβα”. Από την έδρα ρωτήθηκε μήπως το αυτοκίνητο ήταν του Καζαντζόγλου που είναι επίσης μαύρο και ο Ρουπακιάς απάντησε αρνητικά. Ο Θανάσης Τσόρβας ζήτησε τον λόγο και είπε πως δεν ήταν στην πορεία αναφέροντας πως το δικό του αυτοκίνητο “είναι πολύ χαρακτηριστικό” και είπε πως θα φέρει φωτογραφίες ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι το δικό του αυτό που επικαλέστηκε ο Ρουπακιάς.

Με το τέλος της χθεσινής διαδικασίας ο πατέρας του Παύλου Φύσσα δήλωσε:

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το κάνει να φανεί σαν απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπε πολλά ψέμματα. Να σας πω ένα που είπε; Είπε ότι το μαχαίρωμα ήταν άμυνα. Πήρε μετά όμως τον Πατέλη τηλέφωνο και του είπε «μαχαίρωσα το Φύσσα».

Ο κ. Φύσσας ρωτήθηκε για την απουσία της συζύγου του, για πρώτη φορά από την δικαστική αίθουσα και απάντησε χαρακτηριστικά: «Με τη Μάγδα Φύσσα είναι άλλο θέμα. Άνθρωπος είναι, αντοχές έχει».

ΠΗΓΗ: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή