Σήμερα: 10/12/2019
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 06:22

Αλέξης Μητρόπουλος: «Προεκλογική «φούσκα» η 13η σύνταξη»

Γράφτηκε από

962924-mitropoulos.jpg

Για το προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε από το Ζάππειο την Τρίτη ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει «εδώ και τώρα» μισή σύνταξη δώρο, αλλά και εξαγγελίες για μελλοντικές παροχές από το 2020 και μετά, μίλησε ο καθηγήτης πανεπιστημίου Αλέξης Μητρόπουλος.

«Ο...Πρωθυπουργός έδωσε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρε από τους συνταξιούχους», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως αν και τα μέτρα Τσίπρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, θα μπορούσαν να αφορούν περισσότερους και να είναι πιο ευεργετικά κυρίως για την μικρομεσαία τάξη που έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητρόπουλος, «ο πρωθυπουργός δίνειουσιαστικά μία σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ έχασαν 5.000 ευρώ», ενώ στους συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 1.000 και έχουν χάσει 8.000 με 10.000 ευρώ«τους δίνει το 30% της μειωμένης σύνταξης».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «πρόκειται για ένα προεκλογικό παιχνίδι σε συνεννόηση με τους δανειστές», κάνοντας μάλιστα λόγο για εμπαιγμό και εξεπάτηση των συνταξιούχων.

«Ταφόπλακα» στα αναδρομικά η 13η σύνταξη

Ο γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το μείζον θέμα των αναδρομικών που διεκδικούν χιλιάδες συνταξιούχοι από τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις τους.

Ο κύριος Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε πως «η 13η σύνταξη αποτελεί έμμεση ταφόπλακα στα αναδρομικά. Αν ψηφιστεί η 13η σύνταξη κατά τον τρόπο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τότε οι συνταξιούχοι θα πρέπει να ξεχάσουν τα αναδρομικά».

Για το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι «απευθύνεται σε μία πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού. Τους απόλυτα φτωχούς. Τα εισοδηματικά κριτήρια βάση των οποίων κατανέμεται είναι πολύ αυστηρά και αφήνει εκτός πολύ κόσμο. Θα πρέπει να υπάρξει πλεόνασμα από την ανάπτυξη.

Αναφορικά με το μέλλον του Ασφαλιστικού ο γνωστός δικηγόρος τόνισε πως «το Ασφαλιστικό θα καταρρεύσει αν δεν υπάρξει άμεσα λύση. Η νέα αγορά εργασίας δεν μπορεί να εγγυηθεί τις υψηλές συντάξεις. Έτσι στο μέλλον το ύψος των συντάξεων θα εξαρτάται από το ύψος των -χαμηλών- μισθών.

Σύμφωνα με τον κύριο Μητρόπουλο, έχει ψηφιστεί και από τα 5 μνημονιακά κόμματα, οι συντάξεις να δίνονται με βάση τα περιουσιακά στοιχεία.

«Η σύνταξη θα μειώνεται ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια του ασφαλισμένου. Δεν θα μετράνε μόνο τα χρόνια Ασφάλισης αλλά θα τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση της σύνταξης».

πηγη:  lefteria.blogspot.com

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 06:27
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή