Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 07:16

«Αεροπορικό» φακέλωμα όλων των επιβατών για… την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας!

Γράφτηκε από

aeroplano-epivatis.jpg

Στη Βουλή και στην αρμόδια Επιτροπή της, συζητείται αυτές τις ημέρες το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με την αντιδραστική Οδηγία 2016/681 της ΕΕ για τις «υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αυταρχικό νομοθέτημα, επικίνδυνο για την ελευθερία του ατόμου, του εργαζόμενου, τις λαϊκές και εργατικές ελευθερίες γενικότερα, αφού –με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας– προωθείται ένα συστηματικό φακέλωμα όλων των επιβατών των αεροπλάνων, που ταξιδεύουν από και προς τις χώρες της ΕΕ.

Κάθε επιβάτης θα θεωρείται καταρχήν ύποπτος για την τέλεση κάποιας τρομοκρατικής ή άλλης εγκληματικής πράξης και για το λόγο αυτό πρέπει θα συγκεντρώνονται από την Αστυνομία, μέσω των αεροπορικών εταιρειών και του «Μητρώου Ονόματος Επιβάτη» (PNR) μια σειρά από προσωπικά δεδομένα του, που αφορούν ακόμη και τις αποσκευές που μεταφέρει. Στο σχέδιο νόμου, απαριθμούνται 18 ομάδες δεδομένων PNR που περιέχονται στο ονομαστικό αρχείο επιβάτη μιας πτήσης. Ενδεικτικά: ο κωδικός φακέλου PNR ημερομηνία, κράτησης, έκδοσης εισιτηρίου, ταξιδίου, ονόματα, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία πληρωμής, πλήρες δρομολόγιο, ταξιδιωτικό ιστορικό του επιβάτη, ασυνόδευτοι ανήλικοι, ιστορικών μεταβολών των δεδομένων PNR κ.λπ. Όλα αυτά θα μεταβιβάζονται στις Αρχές, που θα προχωρούν σε κανονικό φακέλωμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού έχει ξεπουλήσει από άκρη σε άκρη τη χώρα, αφού έχει ισοπεδώσει εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, αφού έχει ποινικοποιήσει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον αυταρχικό της κατήφορο, προς τέρψιν του κεφαλαίου, του νεοφιλελευθερισμού και των ιμπεριαλιστών, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, φακελώνοντας τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, κινούνται και η ΝΔ και τα άλλα μνημονιακά κόμματα που δήλωσαν ότι θα το ψηφίσουν.

Το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με τις αντιδημοκρατικές και τρομοκρατικές μεθόδους της κυβέρνησης, οφείλουν να αντιταχθούν με σθένος και να απαιτήσουν να μην ψηφιστεί αυτό το νομοθέτημα – φακέλωμα.

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr