Σήμερα: 17/01/2019
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 06:30

O Μητσοτάκης αποθεώνει τις ”απορρυθμισμένες” και σε διάλυση σχέσεις εργασίας

Γράφτηκε από

.jpg

Πολλά σχόλια προκαλούν όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «digital economy forum 2018» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το οποίο και εγκαινίασε. Σε ένα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο ο πρόεδρος της ΝΔ, αποθέωσε τις ”ευέλικτες”, απορρυθμισμένες σχέσεις εργασίας και τις ”νέου τύπου συμβάσεις”, στην ουσία εξατομικευμένες και χωρίς καμιά συλλογική και αναφορά και κατοχύρωση.

Ό,τι στην πράξη κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θεωρητικοποιεί και προεκτείνει ο αρχηγός της ΝΔ.

«Η δια βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά, αλλά και κλάδους πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο. Το κλασικό «δυτικό» ωράριο «9 με 5″, στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο», ήταν, επί λέξει, η  δήλωση του προέδρου της ΝΔ.

«Σε περιβάλλον τέτοιας τεχνολογικής επανάστασης οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Γι αυτό, η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης, σε ένα περιβάλλον γήρανσης του πληθυσμού, ιδίως στην Ευρώπη και στις αναπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», είπε επιχειρηματολογώντας για να στηρίξει τις θέσει τους.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή