Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 11:54

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΝΟ

Γράφτηκε από

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΟΘΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ

Επίθεση κυβέρνησης στο ΚΚΕ για τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά και  την ταλαιπωρία των επιβατώνΑναφορικά με τα όσα διαμείφθησαν στο πρόσφατο Προσυμβούλιο της ΠΝΟ το οποίο συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού της ΠΝΟ έχουμε στο περιοδικό της Ένωσής μας εκτενή αναφορά για την παρέμβασή μας, τις θέσεις, καθώς και τις προτάσεις που εμπεριστατωμένα ανέπτυξε εκ’μέρους του Δ.Σ. της ΠΕΝΕΝ ο Πρόεδρός μας ΑντώνηςΝταλακογεώργος.

Επειδή θεωρούμε ότι είναι αναγκαία να καταγραφούν και ορισμένα χαρακτηριστικά που σημάδεψαν το προσυμβούλιο μπαίνουμε στον πειρασμό να καταγράψουμε με συντομία ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που δείχνουν και επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τον άθλιο ρόλο που παίζει στο Ναυτεργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα η ομάδα των συνδικαλιστών που ανήκει στο ΠΑΜΕ και εκφράζεται μέσα από τις μονοπαραταξιακές διοικήσεις στα Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και εσχάτως την Ένωση Μαγείρων...

Α. ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ!!!

Πράγματι, ακούγοντας οι αντιπρόσωποι του Γ.Σ. της ΠΝΟ τις παρεμβάσεις του Προέδρου και του Γ.Γ. της ΠΕΜΕΝ αν μη τι άλλο έτριβαν τα χέρια τους!!!

 

Διότι υποτίθεται το Γ.Σ. συνήλθε με αντικείμενο την

τροποποίηση του καταστατικού για το οποίο ουδόλως ασχολήθηκαν οι γνωστοί ηγετίσκοι του κομματικού συνδικαλισμού, αλλά έδειξαν και εμπράκτως ότι το μόνο που

τους νοιάζει είναι το πως θα δώσουν δείγματα γραφής και στους συμμάχους τους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και όπως φαίνεται πήραν άριστα στις εξετάσεις που έδωσαν αφού αναλώθηκαν αποκλειστικά και μόνο σε επιθέσεις ενάντια στην ΠΕΝΕΝ αποπροσανατολίζοντας συνειδητά και σχεδιασμένα την όποια προσπάθεια για την αλλαγή του καταστατικού της ΠΝΟ.

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι για τους εκπροσώπους του κομματικού συνδικαλισμού η τροποποίηση του καταστατικού είναι στάχτη στα μάτια των Ναυτεργατών.Είναι υποκρισία του χειρίστου είδους.Το απέδειξαν, το διατράνωσαν και το επιβεβαίωσαν αποκομίζοντας την αποδοχή και το θερμό χειροκρότημα των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών! Ακόμη και το φτύσιμο που τους έκανε ο Χαλάς και η παρέα του τονίζοντας και ξεκαθαρίζοντας ότι τα 9 Σωματεία και ο ίδιος δεν επιθυμούν να αλλάξουν ούτε μια λέξη στο καταστατικό! Ακολούθησαν τον δρόμο της ένοχης σιωπής και κατά τα κοινώς λεγόμενα έβγαλαν τον σκασμό!!!

Κατά τα άλλα η γραμμή τους δικαιώνεται... διά το λόγο αυτό είναι περισσότερο από ποτέ απομονωμένοι, περιθωριοποιημένοι και βράζουν στο ζουμί του κομματικού τους μικρόκοσμου χάνοντας κάθε επαφή, σχέση, σύνδεση και δεσμό με τους ναυτεργάτες.

Β΄ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σημείο αντιπαράθεσης αποτέλεσε στο ίδιο συμβούλιο για το εάν υπήρχε ή όχι απόφαση της Διοίκησης της ΠΝΟ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1/11/2014.

Όπως είναι γνωστό η ΠΕΝΕΝ με έγγραφό της αποκάλυψε και κατήγγειλε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια απόφαση. Αντίθετα, η σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ για συμμετοχή σε αυτήν ήταν προϊόν άθλιας συναλλαγής των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού με τον εκλεκτό των εφοπλιστών Γ.Γ. της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά.

Επιβεβαιώθηκε πλήρως όταν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ αυτός απευθύνθηκε στους Προέδρους των Ναυτεργατικών Σωματείων ρωτώντας εάν η σχετική καταγγελία της ΠΕΝΕΝ είναι ψευδής κατά οποιοδήποτε τρόπο (στην καταγγελία αναφέραμε ότι ετέθη πρόταση από τον Γ.Γ. της ΠΕΜΕΝ και ο Γ.Γ. της ΠΝΟ απάντησε ότι δεν μπορεί να ζητήσει από κανέναν να πάρει μέρος σε αυτό...) στο ερώτημα αυτό δεν απάντησε κανείς από τα 9 Σωματεία ούτε ο ίδιος ο Γ. Χαλάς, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τους ισχυρισμούς της ΠΕΝΕΝ. Αντίθετα ο Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ απεγνωσμένα φωνασκούσε ότι λήφθηκε απόφαση!!!

Αποκαλύφθηκε με τον πιο σαφή τρόπο ότι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα σε ένα άθλιο παρασκηνιακό παζάρι με τους εκπροσώπους του κομματικού συνδικαλισμού οδηγούν την Ομοσπονδία στην παράλυση, την απραξία, παίζοντας συνειδητά το παιχνίδι του εφοπλισμού και της κυβέρνησης.

Είναι άραγε τυχαίο ότι μετά τη Γ.Σ. της ΠΝΟ δεν βρήκαν να δηλώσουν ή να γράψουν ούτε μια λέξη για το σχεδιασμένο ναυάγιο που οδήγησαν από κοινού οι δυνάμεις αυτές, μια ακόμη προσπάθεια για τον εκδημοκρατισμό του πλέον αντιδραστικού και αντιδημοκρατικού καταστατικού που έχει συνδικαλιστική οργάνωση στη χώρα μας;

Γ. ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑ

Ξεχωριστό ενδιαφέρον για το ποιόν της ομάδας που έχει την ευθύνη του κομματικού συνδικαλισμού στον Ναυτεργατικό χώρο και οπωσδήποτε άξιο αναφοράς και σχολιασμού είναι το απόσπασμα της παρέμβασης του Σ. Τσιμπόγλου που αφορούσε την δράση της ΠΕΝΕΝ και την προβολή της στα ελάχιστα ΜΜΕ που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προβάλουν τις θέσεις της ΠΕΝΕΝ.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του επιτέθηκε με οργή και αγανάκτηση εναντίον εκείνων των ΜΜΕ που φιλοξενούν τις θέσεις και απόψεις της ΠΕΝΕΝ κάνοντας άθλια σχόλια για τους δημοσιογράφους που τολμούν να παρουσιάζουν τον Νταλακογεώργο και την ΠΕΝΕΝ.

Η επίθεση αυτή ουσιαστικά σηματοδοτεί την ταύτιση των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή της ΠΕΝΕΝ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα - που οι εφοπλιστές έχουν κυρίαρχο ρόλο σε αυτό - συστηματικά αποσιωπεί την δράση, τους αγώνες και ευρύτερα τις παρεμβάσεις της ΠΕΝΕΝ.

Τον Τσιμπόγλου όμως δεν τον ενοχλεί η ασφυκτική εξάρτηση στο μεγάλο κεφάλαιο των ΜΜΕ και η διαμόρφωση μιας ενημέρωσης στρεβλής, αναξιόπιστης, αφερέγγυας που απουσιάζει παντελώς ο ρόλος και η δράση του εργατικού κινήματος.

Ακολουθώντας πιστά τα βήματα του κομματικού και παραταξιακού τύπου, δεν το κρύβει άλλωστε και το φωνάζει δημόσια στο ακροατήριο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, ότι πρέπει να απομονώσουν ακόμη περισσότερο την φωνή της ΠΕΝΕΝ, όπως κάνει ο κομματικός τύπος του Περισσού, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιβάλει λογοκρισία στην δράση του ιστορικού μας Σωματείου.

Το εμπάργκο του κομματικού τους τύπου στην ΠΕΝΕΝ θέλει να επιβάλει ο Τσιμπόγλου και στο μέρος εκείνο των ΜΜΕ που αναδεικνύουν τις θέσεις και την δράση της ΠΕΝΕΝ.

Κατά τα λοιπά με την άθλια, φασιστική αυτή νοοτροπία μπορεί να φαντασθεί κανείς πόσο υποκριτικές είναι οι κορώνες και οι αναφορές του κομματικού τους φορέα για αποκλεισμό των αγώνων του εργατικού κινήματος από τα αστικά ΜΜΕ!

Όμως η παρέμβαση του Τσιμπόγλου δεν σταμάτησε εδώ επανήλθε στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 4/12/2014 αναφέροντας ότι δήθεν η ΠΕΝΕΝ υπονομεύει τις απεργίες διότι - λέει - οτι σε κάποιο πλοίο, κάποιοι Ναύτες, σε κάποιο σημείο του πλοίου έκαναν πλύσιμο την ημέρα της απεργίας.

Είναι τόσο και τέτοιο αντιδημοκρατικό το μένος και η εμπάθειά του προς τον κλάδο, την ΠΕΝΕΝ και την ηγεσία του Σωματείου μας, που δεν διστάζει να συκοφαντεί ασύστολα.

Αντί να βγάλει το σκασμό για το γεγονός ότι ουδέποτε σε απεργίες επισκέπτονται τα μηχανοστάσια, νομιμοποιώντας συνδικαλιστικά την εργασία σε όλα τα πλοία και με τον τρόπο αυτό αποενοχοποιούν την απεργοσπασία (άραγε υπάρχει ένας μηχανικός που θα μπορούσε να απευθυνθεί;) προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης σε άλλους και κυρίως στην ΠΕΝΕΝ η οποία σε κάθε απεργία από τα ξημερώματα γυρίζει και επισκέπτεται το καθένα πλοίο ξεχωριστά μιλάει, συζητάει για το περιεχόμενο του αγώνα και την ανάγκη τα μέλη να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα αυτό!!!

Η ομάδα Τσιμπόγλου απολαμβάνει τον καφέ της έως αργά (τελευταία, παρέα με τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές) και αργότερα απολαμβάνουν τον καφέ τους (σε δεύτερη δόση) στα πλοία απέναντι από τον ηλεκτρικό.

Φυσικά για το ρόλο τους στην προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας ούτε λόγος να γίνεται, παρά τις μπουρδολογίες τους για οργανωτικές συσκέψεις στις οποίες πλέον δεν συμμετέχουν όχι Ναυτεργάτες, όχι πληρώματα, όχι μέλη των σωματείων τους αλλά ούτε το σύνολο των προεδρείων που τα απαρτίζουν!!!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 06:37