Σήμερα: 25/09/2020
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 00:00

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ

Γράφτηκε από

-----0000parel1.jpg

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΤ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ  

Του ΒΑΣΙΛΗ ΣΟΠΙΚΙΩΤΗ*

Δεκάδες μέλη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) με μια θαυμάσια αγωνιστική πρωτοβουλία τους, την οποία άξιζε να έχουνε αναλάβει τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας σε όλη την Ελλάδα, ανάρτησαν πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, που παρακολουθούσαν την παρέλαση για την 28η Οκτώβρη στον Πειραιά.  

Το πανό της ''Λαϊκής Ενότητας'' ( ΛΑ.Ε) έγραφε με μεγάλα γράμματα το σύνθημα: ''O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ''! Παραπλεύρως του πανό της Λαϊκής Ενότητας, αγωνιστές από την ''ΑΝΤΑΡΣΥΑ'' είχαν τοποθετήσει το δικό τους πανό με ανάλογο σύνθημα.  

Στην εξέδρα των επισήμων παρίσταντο μεταξύ πολλών άλλων ο Θοδ. Δρίτσας Υπουργός Ναυτιλίας και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ενώ η εξέδρα και οι διαδηλωτές περιεβάλλοντο από πλήθος αστυνομικών με στολή και πολιτικά σε μια επιχείρηση ιδιαίτερης αστυνομοκρατίας.  

Καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της πώλησης λιμανιού του Πειραιά και συνθήματα για την επικαιρότητα του ''ΟΧΙ'' του ελληνικού λαού, πράγμα που σήμερα μεταφράζεται σε ''ΟΧΙ'' στη νέα μνημονιακή πολιτική και οικονομική ''κατοχή'' της χώρας.  

Μαζί με τους διαδηλωτές περευρίσκοντο στο πανό της ''ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ'' ο Παν. Λαφαζάνης επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και ο Στ. Λεουτσάκος μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε, μαζί με πολλά στελέχη, νέους και νέες της Λαϊκής Ενότητας του Πειραιά.  

Ταυτόχρονα, με το τέλος της παρέλασης οι διαδηλωτές της ΛΑ.Ε και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέλαβαν το δρόμο στην πρόσοψη ακριβώς της εξέδρας των επισήμων, εκφωνώντας συνθήματα, καταχειροκροτούμενοι από το πλήθος.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία επί του δρόμου της παρέλασης, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, φωνάζοντας συνθήματα υπό τις ζωηρές επευφημίες και τα θερμά χειροκροτήματα των πολιτών, οι οποίοι παρότρυναν τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τα μνημόνια και τη λιτότητα μέχρι την τελική νίκη. Η πορεία, τελικά, τερματίστηκε επιτυχώς αρκετά πέρα από την πλατεία Τερψιθέας.  

Πολιτικοί κύκλοι στον Πειραιά τόνιζαν ότι η εντυπωσιακή και θερμή υποδοχή των διαδηλωτών από το μέγα πλήθος των πολιτών, που παρακολουθούσαν την παρέλαση στον Πειραιά, αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, γιατί εκφράζει ένα είδος αξιοπρόσεκτης πολιτικής μεταστροφής στην κοινωνία σε αριστερές και ριζοσπαστικές κατευθύνσεις. Ο ιδιαίτερα θερμός τρόπος με τον οποίον εκδηλώνετο μαζικά ο κόσμος απέναντι στα στελέχη της ΛΑ.Ε, υπογράμμιζαν οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι ότι συνιστά ένδειξη ραγδαίων πολιτικών μετατοπίσεων, οι οποίες μπορούν να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν,μάλιστα, βρίσκεται μπροστά μας ένα δολοφονικό ωστικό κύμα αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία και πάλι πάνε να ψηφιστούν στην Βουλή εντελώς πραξικοπηματικά και με διαδικασίες εξπρές: ''ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε''.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι διαδήλωση για την ανάπλαση των Λιπασμάτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά πραγματοποίησε, μετά το τέλος της παρέλασης στο Κερατσίνι, ο Δήμος Κερατσινίου, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη και μέλη της "Λαϊκής Ενότητας".

-----0000parel1

-------parel2

----000parel5

*Ο Βασίλης Σοπικιώτης είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας Πειραιά

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΗΓΗ: ISKRA.GR

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή