Σήμερα: 14/12/2018
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 14:53

Φταίει ο συνδικαλισμός!

Γράφτηκε από

efsyn.JPG

Παραθέτουμε στην συνέχεια σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 7/2/2017 και το οποίο αποτελεί μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις από δημοσιογραφικής πλευράς που σχολιάζει με αντικειμενικότητα τις δηλώσεις – επίθεση σε βάρος της ΠΕΝΕΝ του Προέδρου της ΕΕΕ.

Σημειώνουμε ότι, σε αντίθεση με το σχόλιο της εφημερίδας, στο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αφιερώνεται ολοσέλιδο που στοχοποιεί με τον αθλιότερο τρόπο τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, βάζοντας μάλιστα και φωτογραφία, ως υπεύθυνο που βάζει βέτο στην είσοδο χιλιάδων νέων στο επάγγελμα!!!

Φταίει ο συνδικαλισμός!

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να που μάθαμε τελικά για ποιο λόγο υπάρχει τρομακτική ανεργία στους ναυτικούς ενώ τα καράβια με τις ξένες σημαίες των Ελλήνων εφοπλιστών διασχίζουν τους ωκεανούς.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ενωσης, εφοπλιστής Θ. Βενιάμης, για την ανεργία στον κλάδο φταίει ο συνδικαλισμός, που εμποδίζει 50.000 νέους να βρουν δουλειά στα καράβια με μισθό 1.800 ευρώ, επιμένοντας να μπλοκάρει τις συμβάσεις με τα σωματεία-σφραγίδες.

Κι εμείς νομίζαμε τόσα χρόνια ότι συστηματικά οι εφοπλιστές αλλάζουν σημαίες για να απασχολούν ανειδίκευτα πληρώματα, να φοροδιαφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους, να γλιτώνουν ακόμη και τα ελάχιστα φορολογικά βάρη με τη «βούλα» του Συντάγματος, να κερδοσκοπούν ασύστολα μεταφέροντας -πολλοί από αυτούς- λαθραία προϊόντα από εμπόλεμες και σε εμπάργκο περιοχές και να φλερτάρουν με τα εργοδοτικά σωματεία της Χρυσής Αυγής.

Τελικά όμως ο κ. Βενιάμης αποκάλυψε τον πραγματικό ένοχο για την ανεργία των Ελλήνων ναυτικών στα 5.000 ελληνόκτητα πλοία. Είναι ο Αντώνης Νταλακογεώργος!

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή