Σήμερα: 25/10/2020
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 06:11

Χουάν Γκουαϊδό: ένας πραξικοπηματίας μιλάει για δημοκρατία

Γράφτηκε από

Guaido-2-750x481.jpg

▸ Μετά τον Μεγάλο Περίγελο ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, και η κυβέρνηση της ΝΔ που τον σπονσονάρει, αποφάσισαν να γελοιοποιήσουν αυτή τη φορά την έννοια της δημοκρατίας, καλώντας τον αποτυχημένο πραξικοπηματία της Βενεζουέλας κι εκλεκτό των ΗΠΑ (στη φωτογραφία με τον Μάικ Πενς) να συμμετέχει ως ομιλητής στο «Athens Democracy Forum», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου, με διοργανωτή τον δήμο Αθηναίων. Μάλιστα, ο Γκουαϊδό θα πάρει μέρος σε συζήτηση μαζί με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, έχοντας μια αναβαθμισμένη παρουσία!

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Κώστα Μπακογιάννη που μετατρέπει το μεγαλύτερο δήμο της χώρας σε προσηλωμένο οπαδό της επικείμενης νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και των κατοίκων του δήμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Ένας πραξικοπηματίας στην Αθήνα για το «φόρουμ της Δημοκρατίας» μετά από πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη

Τον αποτυχημένο πραξικοπηματία στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό Juan Guaidó υποδέχεται ως ομιλητή στο Φόρουμ «Athens Democracy Forum» που οργανώνεται διαδικτυακά από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου, ο δήμος Αθηναίων. Ο άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για τις σχέσεις του με εμπόρους ναρκωτικών και χρηματοδότηση παραστρατιωτικών ομάδων που δεν κατάφερε να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση Μαδούρο, εκλήθη να μιλήσει μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και τις «πανδημίες της εποχής μας»!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε σπεύσει να αναγνωρίσει την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Juan Guaidó και η πρόσκληση του με το ρόλο του “προέδρου της Βουλής” της Βενεζουέλας, είναι μια ακόμη πρόκληση της δημοτικής αρχής στους κατοίκους του δήμου Αθηναίων. Με φερετζέ τα «ανθρώπινα δικαιώματα» οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ, ανακοινώνουν πως θα συζητήσουν την παρέμβαση κράτους και κυβερνήσεων στα Κοινωνικά δίκτυα και τους χρήστες τους, εν μέσω της «αντικανονικότητας» όπως την χαρακτηρίζουν, λόγω πανδημιών-κλιματικής αλλαγής-μετανάστευσης-πολέμων-οικονομικής κρίση.

Το διαδικτυακό συνέδριο διοργανώνεται στην Αθήνα από τους Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (United Nations Democracy Fund), το ίδρυμα Κofi Annan (Kofi Annan Foundation), το Δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Καθημερινή». Μια ακόμη ευκαιρία για τον Κώστα Μπακογιάννη να να δώσει τα διαπιστευτήρια του στο εγκληματικό νεοφιλεύθερο κεφάλαιο.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δεν συμμετέχει στο πλυντήριο του φιλελευθερισμού, στην αγιοποίηση των αιματοβαμμένων ευθυνών της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Διεθνούς Κεφαλαίου. Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Κώστα Μπακογιάννη που μετατρέπει το μεγαλύτερο δήμο της χώρας σε προσηλωμένο οπαδό της επικείμενης νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και των κατοίκων του δήμου.

ΠΗΓΗ: prin.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή